Walk For Freedom Zwolle

Zwolle – Op 17 oktober zullen individuen en groepen uit Zwolle e.o. meedoen aan een internationaal evenement dat mensen mobiliseert om mensenhandel te stoppen. Het evenement is de Walk For Freedom (Wandeling voor Vrijheid) van The A21 Campaign – en is gericht om aandacht te vestigen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zijn in slavernij. 

a21walkforfreedomzwolle.jpg

 

Met meer dan 17 landen die meededen met de wandeling van vorig jaar wil The A21 Campaign, een internationale organisatie tegen mensenhandel, met de tweede jaarlijkse Walk For Freedom in 2015 nog meer bewustwording creëren en donaties ophalen. De unieke manier waarop de Walk For Freedom wordt gehouden komt door de deelnemers die in het zwart gekleed gaan met zwarte tape over hun mond en in een enkele colonne wandelen. Terwijl de colonne door iedere stad gaat wordt informatie over mensenhandel uitgedeeld aan toeschouwers. De wereldwijde verspreiding van deze boodschap is echter het grootst door de aandacht van de media en de foto’s die via sociale media gedeeld worden. De Walk For Freedom in Zwolle zal op 17 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur plaatsvinden in het centrum van de stad. Moderne slavernij is een wereldwijde realiteit en raakt ieder continent en elke economie. Zonder bewustwording komt er geen actie. Door de Walk For Freedom doelt A21 er op om gesprekken op gang te laten komen die leiden tot verbetering in de nazorg van slachtoffers en de vervolging van mensenhandelaren wereldwijd. De Global Operations Manager, Philip Hyldgaard, zegt "Walk For Freedom speelt een integrale rol in het gevecht tegen mensenhandel.

Het gaat niet alleen om een wandeling door een bekende stad of om het uitdelen van een stapel flyers; het gaat er om dat we een licht schijnen op onrecht en mensen mobiliseren om actie te ondernemen. Samen kunnen we de slachtoffers van mensenhandel redden, herstel brengen en hen helpen hun leven weer op te bouwen." Dit jaar zijn er meer kansen dan ooit om iedere stap voor vrijheid te laten tellen. Van Sydney tot Los Angeles, Londen tot Kaapstad, kunnen deelnemers meewandelen, een wandeling organiseren of een wandelaar sponsoren.

Walk For Freedom Zwolle 2015
Aanmelding voor deelname: t/m 16 oktober, via de facebookpagina of onderstaande conctactpersonen
Datum: zaterdag 17 oktober 2015
Check in tijd: 12:00 uur, Rieteweg 12
Starttijd: 12.30 uur, vanaf Rieteweg 12 (tevens eindpunt, rond 13.30 uur)
Afstand: 5 KM – Route: Blaloweg, Buitengasthuisstraat, Meeuwelaan, Hoogstraat, Kamperstraat, Luttekestraat, Voorstraat, Grote Markt, Diezerstraat, Kerkstraat, Wilhelminasingel, Burg. van Rooyensingel, Stationsweg, Westerlaan, Rieteweg

walkforfreedomzwolle #WalkForFreedom

Over The A21 Campaign
The A21 Campaign is een internationale organisatie tegen mensenhandel met wereldwijd elf kantoren.
Het werk van A21 is gebaseerd op een vierledige strategie dat uit gaat van het Palermo Protocol van de Verenigde
Naties, en deze omvat: Preventie (bewustwording en voorlichting), Bescherming (opvangcentra en doorgangshuizen),
Vervolging (jurisdisch antwoord) en Partnerschappen (overheid, politie en samenleving).

Voor meer informatie, kijk op www.a21.org.

Artikel delen:

Reageer