Judith Compagner leest voor in Windesheim

Zwolle – Vrijdag 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Nederland toont hoe de wereld schoner en mooier kan. Eraan gekoppeld is een voorleesactie. Op basisscholen wordt voorgelezen uit 'Kapsones', een boek van Laurentien van Oranje en Jan Terlouw.

Zwols CDA-gemeenteraadslid Judith Compagner leest enkele groepen van de Florens Radewijnsschool in het dorp Windesheim. Ook kinderen hebben veel ideeën over milieu, geluk en samenleven. Dat vertelt het boek ook. Het verhaal gaat over een meisje, Fenna, dat in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze boos over. De burgemeester wil niet luisteren, dus verzint ze met haar buurjongen een plan. Lukt het hen om de boom te redden?

De fractievoorzitter van het lokale CDA spreekt het idee bijzonder aan: “Ik vind het leuk om op zo’n speciale dag met kinderen in gesprek te gaan. Want wie weten nu beter hoe de wereld er straks uit moet zien dan de toekomstige generatie zelf!” Na het voorlezen gaan kinderen in gesprek met leerkrachten, politici en ouders over ecologie en economie. Volgens Compagner zit er ook een les voor de politici zelf in: “Het is een oproep aan onszelf om de aarde voor de kinderen een beetje mooier achter te laten. En ja, de locatie is natuurlijk een schoolvoorbeeld, zo middenin het groene Zwolse buitengebied.”

Artikel delen:

Reageer