D66 zet zich in voor snel internet op scholen

Zwolle – Een aantal weken terug stelde de fractie van D66 Zwolle vragen aan het college over snel internet op scholen. Het college laat weten dat belangrijk te vinden, maar zegt ook dat het een taak van de Rijksoverheid is om scholen voldoende geld te geven om het te regelen. De D66 fractie dient daarom bij het landelijk congres van D66 een motie in die de Tweede Kamerfractie oproept hier bij het kabinet op aan te dringen.

Scholen moeten wat D66 betreft optimaal gefaciliteerd zijn om kinderen een kansrijke toekomst te geven. "Vakken als programmeren, mediawijsheid, maar ook rekenen en taal via de computer horen daarbij.  Een snelle en betrouwbare internetverbinding met wifi in het hele schoolgebouw is een randvoorwaarde voor modern en toekomstbestendig onderwijs. Alle leerlingen in het primair onderwijs krijgen daarnaast vanaf 2018 een digitale eindtoets. Extra reden om hier in te investeren".

Het college geeft aan dat het een verantwoordelijkheid van de schoolbesturen zelf is, maar dat de vergoedingen die zij vanuit het Rijk krijgen deels nog stammen uit het pre-digitale tijdperk. Samen met de schoolbesturen is het college bereid om te pleiten bij het Rijk. De Zwolse D66 fractie wil dit ook gaan doen via hun Tweede Kamer fractie. De leden stemden gisteren in met een motie.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. "wifi in het hele schoolgebouw">:(>:(>:(>:(>:(>:(

    ZIJN ZE HELEMAAL GEK GEWORDEN!!!
    WIFI IN EEN SCHOOL!!???
    DOE FF NORMAAL JOH….>:(>:(>:(>:(>:(>:(

    kijk maar eens naar frankrijk,daar is wifi op scholen verboden.

Reageer