Gezamenlijke huurdersdag Zwolle

Zwolle – Het gezamenlijk overleg van de laatste jaren tussen de huurdersorganisaties van de drie Zwolse woningcorporaties heeft nu ook geresulteerd in het organiseren van een gezamenlijke huurdersdag. Deze huurdersdag wordt op zaterdag 7 november 2015 gehouden in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2, 8014 AZ Zwolle-Zuid.

Naast een wederzijdse kennismaking willen de organisaties graag met de Zwollenaren van gedachten wisselen over onderwerpen welke voor huurders van belang kunnen zijn, dan wel worden. Deze onderwerpen worden door deskundigen behandeld in diverse themasessies. De themasessies worden verdeeld over de dag, u kunt zich opgeven voor twee sessies. De ene sessie volgt u in de ochtend, de andere in de middag. Tussen de middag is er de gelegenheid om gebruik te maken van een gratis lunch. Op de website www.huurdersdag.nl vindt u niet alleen een aanmeldformulier maar zullen de organisaties u tevens op de hoogte houden van de actuele stand van zaken.

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie en koek
10.30 uur Opening door de dagvoorzitter
11.00 uur Themaronde 1
12.30 uur Lunch
13.30 uur Themaronde 2
15.00 uur Terugkoppeling door de dagvoorzitter
15.15 uur Napraten met een drankje en hapje

Ook kunt u zich natuurlijk schriftelijk aanmelden. Graag ontvangt de organisatie het aanmeldformulier uiterlijk 24 oktober terug. Er ius een maximum aantal deelnemers. Deelname is op volgorde van binnenkomst. Als er meer deelnemers zijn dan plaatsen in het wijkcentrum, wordt u op een wachtlijst genoteerd. Deelname aan deze dag is uiteraard gratis!

Artikel delen:
Reacties 10
 1. heb wel een paar punten

  A, hebben wij als Nederlanders nog snel kans op een andere woning.
  of gaan de (Geluks) Asielzoekers voorrang krijgen.

  B, kan de wachttijd niet sneller naar beneden voor jonge (nederlandse) stellen.

  C, Waarom sociale huurwoning verkopen, terwijl er een ENORME huurachterstand is??.

  daar wil ik wel antwoorden op krijgen.

 2. Ik heb nooit begrepen waarom de corporaties ontmoedigd werden om nieuwe woningen te bouwen en gestimuleerd werden om bestaande woningen te verkopen.
  Nu hoor je ze opeens op het journaal roepen dat er als de donder nieuwe woningen gebouwd moeten worden.
  Komt op mij over als visieloos reageren-op-de-waan-van-de-dagbeleid.

 3. Wat mij vaak opvalt is dat er op 55plus woningen weinig gereageerd wordt en voor "gewone" woningen wel meer dan 100 reacties komen. Wij staan nu al zelf zo'n zes jaar in de wacht, terwijl een 55plusser binnen een paar maanden een andere woning kan hebben. Volgens mij zijn de verhoudingen wat dat betreft echt niet eerlijk.
  Stel dat soort appartementen ook maar beschikbaar voor jonge stellen, alleenstaanden etc.

 4. @ Leetje: Het zijn niet voor niets "Doelgroepwoningen".
  Ik kan het mij heel goed voorstellen dat als ik 55+'er ben er geen zin meer in heb om tussen de jankende en schreeuwende buurkinderen te willen zitten. Bij 55+ woningen is die kans dan gelukkig gering dat ik daar last van zal ervaren. Van mij mogen deze criteria dus graag blijven bestaan.

 5. De behoefte aan sociale huurwoningen is door de economische crisis enorm toegenomen. Er was een tijd dat iedereen per se wilde kopen, vanuit de gedachte anders een dief van de eigen portemonnee te zijn. Persoonlijk schrik ik zelf nogal van de huurprijs van sociale huurwoningen. Het maximum van ?? 710,68 vind ik heel hoog en lijkt me voor velen alleen betaalbaar met huurtoeslag.
  Dat 55+-ers niet lang hoeven te wachten is alleen maar mooi, wanneer zij een huurwoning achterlaten voor een gezin. Het verbaast me wel, omdat er voor die doelgroep in het afgelopen decennium volgens mij ook te weinig is gebouwd. Dat is in ieder geval wat ik in mijn omgeving heb ervaren.

 6. Wat Dame zegt. 55+ers hebben rond die leeftijd de kinderen het huis uit en willen wat kleiners. Het te grote eengezinshuurhuis laten ze dan achter voor nieuwe bewoners.

  Een flink aantal nieuwe huurwoningen erbij zou goed zijn voor de wachtlijst in Zwolle. In Holtenbroek wordt dadelijk gestart met de bouw van 72 (volgens mij) nieuwe huurwoningen aan de Bachlaan.

 7. dure huurwoningen? of ook fatsoenlijk betaalbare sociale huur. Vind het helemaal niet leuk dat ik mijn handje bij de belastingdienst moet op houden voor toeslagen omdat ik niet een betaalbare woning kan krijgen in zwolle.

 8. Wat dacht je van de belachelijke huurverhogingen elk jaar!

  Wij kunnen geen huis kopen door een negatieve BKR notering welke nog een jaar of 3 blijft staan (ondanks afbetaald), krijgen geen huurtoeslag omdat we te veel verdienen.. Maar daar wordt niet naar gekeken.. Er wordt alleen maar geroepen, o je verdiend boven deze grens, hup, we doen er weer 40 euro bovenop.. En dit nu al een paar jaar achter elkaar..Belachelijk! Als het zo door gaat kom je wederom in de problemen omdat de huur niet meer op te brengen is!

Reageer