PVV wil debat over vluchtelingen in Overijssel

Zwolle – De PVV in Overijssel wil zo spoedig mogelijk een debat over de opvang van vluchtelingen in Overijssel. Er is een officieel agenderingsverzoek ingediend.

De PVV vindt het bizar dat commissaris Bijleveld het niet noodzakelijk vond om de Provinciale Staten woensdag jl. in te lichten over haar “topoverleg opvang” van vandaag in Den Haag met premier Rutte en staatssecretaris Dijkhoff. “Ook in Overijssel is een grote groep burgers voor opvang in de regio en niet in Nederland. De PVV steunt die bewoners van Overijssel en zal alles doen wat democratisch mogelijk is om te voorkomen dat er nog meer islam komt in Overijssel”, aldus fractievoorzitter Edgar Mulder.

Artikel delen:
Reacties 96
 1. Pvv moet uit zijn cocon komen. Steeds die "eigen volk eerst" mentaliteit… Om moe van te worden!

  Geeft ons het feit dat wij hier in Nederland op aarde zijn gezet het recht om alles te claimen wat in onze omgeving is?

  PVV streeft naar vrijheid van meningsuiting. Als iemand voor de Islam kiest is dat ook een mening, dus respecteer dat dan ook!

  De wereld is van en voor iedereen!

 2. Maar we hoeven ons geen andere cultuur op te laten leggen, of vreemdelingen voor te trekken!!

  Want de huidige gang van zaken is abnormaal. Wat men binnen huiselijke kring doet is mij een biet.

  Maar buitenshuis heeft Nederland een cultuur, daar dient men zich aan te houden. Is bij het land van herkomst van de vluchtelingen en vreemdelingen precies t zelfde

 3. " Zwarte PIET wordt ons al afgenomen en het suikerfeest wordt ons in de strot geduwd "

  oooohhhh….. wat erg ! Als dat het ergste is om mensen in nood te redden valt het nogal mee dus.
  Ben wel benieuwd naar dat suikerfeest, en wanneer dat 'door mijn strot wordt geduwd'. Blijkbaar heb ik ergens iets gemist ?? Merk er namelijk al jaren nada-noppes van……
  Suggestief gelul kortom, iets waar de PVV-aanhanger wel pap van lust.

 4. Ik denk niet dat naar hem geluisterd wordt, want Den Haag blijft toch alles doen wat Brussel en de heer Juncker zeggen…
  Het land is lang verkocht mensen….

 5. Op een dag stond er bij het asielzoekerscentrum een arme gelukszoeker en er verscheen plots een fee. ⤽Mijn beste man,⤝ zegt ze, ⤽ik ben hier door de PVDA door de VVD door D66 door Groenlinks en de SP naartoe gestuurd om voor jou drie wensen te vervullen aangezien jij nu net in ons land bent aangekomen met je vrouw en je acht kinderen.⤝ De man kijkt vreemd op en vertelt de fee: ⤽Wel, waar ik vandaan kom hebben we vaker een slecht gebit dus ik wil een goed gebit.⤝ De fee keek naar het gehavende gebit van de migrant en poef! De man had plots een stralend gebit. ⤽Ik heb er nog twee voor je in de aanbieding. Waar kan ik je verder mee verblijden?⤝ De gelukszoeker kreeg nu plots wat meer lef: ⤽Ik wil een grote villa midden in Utrecht met wel acht slaapkamers en dat de rest van mijn familie hier ook naartoe kan komen!⤝ Poef! Zo stond hij plots in een mooie, dure Utrechtse villa omringd door zijn familie. ⤽Ik heb er nog eentje voor je,⤝ zegt de fee. ⤽Goed, ik wil nu een Nederlander worden. Met Nederlandse kleren, een Nederlands gezicht en een Nederlandse naam.⤝ Poef! Zo stond de man, nu Piet Jansen geheten, daar in zijn jasje van de Zeeman, geen cent op zak en geen huis te bekennen en hij had een gammel gebit omdat hij de ziektekostenverzekering niet meer kon opbrengen. ⤽Waar is mijn gebit? Waar is mijn huis?⤝ jammert de gelukszoeker. De fee grijnst gemeen: ⤽Nu ben je een Nederlander. Nu moet je het maar lekker zelf uitzoeken. Nou dag he!⤝

 6. Ben het met de PVV eens dat opvang in de regio beter is. Gelukkig zien steeds meer landen dit ook in. En gaat er heel veel geld naar die regio's . het is ook nog eens stukken goedkoper dan hier opvangen van deze migranten. Want dat zijn het. En geen vluchtelingen.

 7. En daar heb jij ook aan mee gedaan zeker @ Bernhard. Zo oud ben je vast al. Wat een vergelijking zeg pff. Maar neem jij het maar op voor je vriendin, dame. Sinterklaas is een kinderfeest, wat zo nodig om zeep moet worden geholpen door figuren die niets beter te doen hebben. Gaan jullie ook samen demonstreren in Meppel bij de intocht?

 8. Of je het een drogreden moet noemen weet ik niet Veldwachter. Het is volgens mij helemaal geen reden voor wat dan ook. Gewoon een losse associatie die verder niets met het onderwerp te maken heeft.
  Een mooie kans om een mooi nummer van Zijlstra onder de aandacht te brengen, omdat we toch al off-topic waren.

 9. BERLIJN –
  In volle Duitse vluchtelingenkampen zijn opnieuw groepen asielzoekers met elkaar slaags geraakt. Twee vluchtelingen raakten vrijdag bij bloedige vechtpartijen in Baden-W?rttemberg ernstig gewond. Ook in Hamburg, Schwerin en Mannheim ontaardde de gespannen sfeer weer in geweld. Politieagenten in het Th?ringer Ohrdruf werden gemolesteerd toen ze probeerden een van seksueel misbruik verdachte Irakees op te pakken.

  In Baden-W?rttemberg gingen volgens de politie zo'n twintig mensen in een vluchtelingenkamp met elkaar op de vuist. Met bezems, pannen en andere voorwerpen gingen ze elkaar te lijf. Twee betrokkenen zijn naar een ziekenhuis gebracht, een derde persoon raakte lichtgewond. Waarover het geschil ging, was onduidelijk.

  Op donderdagavond waren in Hamburg-Harburg vluchtelingen uit Eritrea en Irak om onbekende redenen tegen elkaar in opstand gekomen. De politie was met vijftien patrouillewagens in actie gekomen en nam drie mensen voor korte tijd in hechtenis.

  Staat ons nog wat te wachten maar de Pvv heeft het wel goed gezien.
  Forza Wilders.

 10. Man man, wat een dramatische reacties:

  "Het duurd niet lang meer zijn we als nederlander vluchteling in eigen land"

  "Zwarte PIET wordt ons al afgenomen en het suikerfeest wordt ons in de strot geduwd "

  Zeg nou heel eerlijk, merk je in het dagelijks leven nou echt wat dit soort zaken? Ik niet namelijk. Prima toch dat een deel in Nederland suikerfeest viert, zou het zelf ook wel willen je wilt niet weten wat voor lekker eten ze maken.

  Mijn leven is nog even goed als voorheen. Natuurlijk moeten problemen worden aangepakt, maar niet iedereen over een kam scheren. Dit siert een gastvrije stad als Zwolle niet.

 11. "PVV wil debat" staat in de titel.

  Ik hoop dat ik dat ooit in mijn leven nog ga meemaken, dan zouden we misschien richting constructieve oplossingen kunnen gaan. Tot nu toe zie ik niks anders dan opruiing van het PVV-kamp.

 12. De Zwollenaren hebben niets te zeggen over de komst van de vluchtlelingen. Bah.

  Verbied de islam, weg met de tolerantie voor de intoleranten. Assimileren of enkeltje zandbak retour.

 13. De Libanese minister van Onderwijs leidde de Britse premier David Cameron eergisteren rond in een vluchtelingenkamp voor mensen uit Syrië. Tijdens de rondleiding waarschuwde de minister Cameron: twee van de honderd zogenaamde ??vluchtelingen?? zijn in feite diehard ISIS-terroristen. Deze figuren worden vermomd als vluchtelingen naar Europa gestuurd om daar aanslagen te plegen.

 14. Nu al in het nieuws, over een jaar of 10 de normaalste zaak van de wereld.

  De krant legt uit:

  ⤽Een meisje dat geradicaliseerd is in haar eigen huis, dat gevuld is met ISIS-propaganda, moet bij haar ouders worden weggehaald. Dat heeft een rechter beslist.

  ⤽Er werden handleidingen om bommen te maken gevonden in het huis van het 16-jarige meisje, alsmede foto??s van onthoofde mensen.⤝

  Het meisje is zonder meer geradicaliseerd, maar volgens haar ouders komt dat door haar ouders. Rechter Justice Hayden zegt dat de ouders van het meisje haar net zoveel schade hebben berokkend als ??normaal misbruik.?? Ze leed, aldus Hayden, zwaar onder psychologische en emotionele druk omdat ze continu geconfronteerd werd met bijzonder gewelddadige beelden, én omdat haar ouders haar erop voorbereidden dat ze naar Syrië zou afreizen om daar met een jihadist te trouwen.

 15. Integratie in Nederland: een turk trouwt met een turk, een afghaan moet met een afghaan trouwen, een marokkaan met een marokkaan.
  Dus straks syriers met syriers. Libiërs met libiërs want dat behoort allemaal tot de islamitische cultuur. Nederland zal het wel financieren om de bruiden en bruidegommen deze kant op te halen vanuit deze landen over 10 jaar, 20 jaar en verder.

  Ook dan zal er in het midden oosten oorlog zijn. Wie zegt nou dat al deze bruiden 100% islam ISIS vrij zijn?

 16. De gemeente Zwolle mag gebruik maken van het oude gerechtsgebouw aan de Potgietersingel 2 om vluchtelingen te huisvesten.

  Het Rijk heeft een aantal panden in Nederland beschikbaar gesteld om vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) in op te vangen. De gemeente Zwolle kan gebruik maken van het oude gerechtsgebouw achter De Fundatie, aan de Potgietersingel.

  Woningnood
  Gemeenten mogen van minister Blok (Wonen) overigens zelf beslissen of ze deze Rijkspanden willen gaan gebruiken voor de asielopvang, meldt De Telegraaf. De panden in Nederland stonden eigenlijk op de nominatie om verkocht te worden, maar gezien de problematiek om woningen voor statushouders te vinden, is de minister bereid om de panden uit de verkoop te halen en aan de gemeenten te verhuren. Eerder werd in een informatienota bekend dat ook Zwolle kampt met een tekort aan woningen voor statushouders.

  Verbied de islam, weg met de tolerantie voor intoleranten

 17. @Bernard
  O gelukkig ik was al bang dat je het knuppelen van je kat gefilmt had.
  (maar het blijft een drogreden) dus doe wat mij betreft in het vervolg maar gewoon een filmpje zonder het te hebben over katknuppelen e.d.

  @Joppuh
  Ja je treft het wel dat Mondriaan de voornaam Piet heeft/had. 😉

 18. Dit zijn geen vluchtelingen in mijn ogen, maar migranten. Als vluchteling ben je blij dat je opgenomen word in een veilig gebied. Weg van de oorlog in het land van herkomst. Nee, men wil allemaal naar Duitsland of Nederland. Omdat de voorzieningen hier ( nog wel) zo goed zijn. Hebben ze allemaal van te voren uitgezocht. En daarna flink voor betaald om deze reis te maken. De echte vluchtelingen blijven achter, die geen duizenden euro's hebben om deze reis te maken. Opvang in eigen regio en dat als Europa flink financieren. Wat ook nog is vele malen goedkoper is dan opvangen hier. De gemeente is bezig met een permanente opvang te realiseren, gaan ze dat ruim van te voren bekendmaken waar in Zwolle? En hoeveel gasten men wil opvangen? of word dat de bewoners gewoon door de strot geduwd als het zo ver is. Hessenpoort lijkt mij het geschiktst als die opvang er moet komen. Of anders Stadshagen.

 19. Inderdaad een drogreden van Bernhard @ veldwachter. Het sinterklaas feest is in de loop der jaren al behoorlijk aangepast. De scherpe kantjes zijn er wel van af. Geen roe meer bijvoorbeeld of gigantische oorbellen. Het is een echte kindervriend geworden. Misschien is het een idee om deze mannen uit de IJsselhallen uit te nodigen voor de intocht in Zwolle of zelfs mee te laten lopen als zwarte piet. Leuke integratie en men weet gelijk dat men er niets achter moet zoeken behalve dan dat het een groot feest is voor kinderen en hun ouders.

 20. Verbied de islam, weg met de tolerantie voor de intoleranten.

  Het eerste deel van de zin laat zit op geen enkele manier omschrijven met het woord ????"tolerant", wel met het tegendeel. Het tweede deel van de zin, maakt het betoog interessant. Hoe lost 'weg' dit op? 🙂

 21. Hallo gdi. Typisch policor xenofiel geneuzel: niet met argumenten komen, niet inhoudelijk gaan en persoonlijk worden naar de ander met de niet policor mening.

 22. Interessant @ weg. Wist ik nog niet van dat gebouw aan de potgietersingel. Dame moet weer eens de taal purist uithangen met haar bekakte gedrag. Maakt zelf nooit taal fouten "laat zit op geen enkele manier"

 23. Dacht dat dame niet zo van de tradities was. Als we die in dit land al ?berhaupt hebben volgens haar. En als die er al zijn moeten ze nodig aangepast worden zoals het sinterklaasfeest bijvoorbeeld. Want stel je voor dat een groepje onruststokers, nietsnutten zich er aan storen. Nee, dan moet de meerderheid er in mee gaan. Hoop dat het in Meppel een leuke intocht word. Het is toch niet normaal dat bij zo'n feest zoveel politie op de been moet. Alleen omdat een paar mensen niets beter te doen hebben dan de boel te verzieken.

 24. Hoe lost 'weg' dit op?

  Door je te verdiepen in de Midden Oosten materie en haar cultuur, geschiedenis, oorlogen en wereldvisie. Dan begrijp je misschien de intoleranten beter.

  Wist ik nog niet van dat gebouw aan de potgietersingel.

  Onze eigen daklozen, mensen in nood zonder huis, studenten en anderen opzoek naar een woning, die kunnen de middelvinger krijgen. Echt niet te geloven.

 25. Het zou goed zijn als degenen die de kleur van Zwarte Piet op de maatschappelijke agenda hebben gezet die er ook weer vanaf halen. Je ziet het al allerlei negatieve effecten hebben op hele andere onderwerpen, zoals o.a. nu dus ook het verlenen van hulp aan vluchtelingen. Vluchtelingen betalen in dit geval de prijs voor het politiek correcte "micro management" van veel links georiënteerden. Da's een luxe die ze hebben, maar in sommige delen van de wereld hebben mensen wel grotere problemen aan hun hoofd dan de kleur van een kinderheld.

 26. Het zou goed zijn als degenen die de kleur van Zwarte Piet op de maatschappelijke agenda hebben gezet die er ook weer vanaf halen.

  Quinsy Gario heeft zich terug getrokken. Advocaat meneer King heeft zich terug getrokken. Bang om een aanklacht te kijgen wegens discriminatie?

  Gelukkig hebben we het NOS journaal die zegt hoe wij moeten denken, en krijgen we op de radio NPO FunX Turkpop vanaf 2016 in ons publieke bestel.

  http://www.radiodigi.nl/landelijke-stations.html

 27. Weg, doe niet alsof je je verdiept hebt. Getuige je antwoorden heb je dit namelijk helemaal niet. En dat durf ik wel te zeggen als iemand die de islam bestudeert heeft.

 28. Weg heeft waarschijnlijk een flyer van de PVV bestudeerd en verward dit met kennis over de islam. Klakkeloos quoten wat ie ook maar gehoord hebt en het liefst zo negatief mogelijk.

 29. Alle asielzoekers zijn welkom in Zwolle.

  Iedereen die anders beweert staat niet open voor anderen en heeft geen respect voor anderen.

 30. Wordt echt tijd voor een debat over het nut en de wenselijkheid van clubjes als de pvv/sp in een democratie… volksmenners ongewenst 🙁

 31. De PVV wil in debat, op zich vindt ik dat al grappig, omdat debatteren met de PVV op inhoud volstrekt onmogelijk is. Tenzij de PVV schelden en beledigen beschouwt als debatteren.

 32. @ribo
  Zwarte Piet gaat verdwijnen en daar gaan wij volwassenen helemaal niet over. Dat is aan kinderen en juffen. En donkere kinderen willen helemaal niet lachend voor Zwarte Piet uitgemaakt worden.

  Voor de jaren 80 sprak Zwarte Piet nog met een zwaar Surinaams accent. Ik heb je niet gehoord toen dat afgeschaft werd.
  Ook in de jaren 30 en 60 is het onderwerp Blackface al op de agenda geweest.

  Kortom, wij hebben het niet op agenda gezet, het is er altijd geweest, en wij gaan er niet over, het is aan de kinderen, de natuurlijke ontwikkeling (van de beschaving) gaat zijn weg vinden.

  Belangrijkste verschil met voorheen is dat veel ouderen en xenofoben in deze tijden van snelle globalisering menen hun identiteit te moeten ontlenen aan een traditioneel kinderfeestje. Het is vooral het krampachtig verzet tegen modernisering (de pietities, nederland mijn vaderland) dat het onderwerp op de agenda zet.

 33. Hahaha, exact de Cock, ik heb een mening die jou niet bevalt en dus moet ik mijn mond houden. Dat bedoel ik dus, jammer voor jou, maar ik zeg wat ik vind of jij dat nu leuk vindt of niet. Ik laat mij de mond niet snoeren door GeenStijlfans. Prettige zondag verder.

 34. Een mening? Je bent net een klein kind die staat te krijsen in de hoek als de volwassenen een discussie hebben. Met inhoudelijke tegenargumenten kom je niet.

  En voor alle andere personen die met open armen deze gasten ontvangen:
  Misschien moet je eens op vakantie gaan naar Griekenland eiland Kos. Kun je zelf zien dat de zielige asielzoekers met de catamaran worden opgehaald in Bodrum en even terug varen naar Kos. Daarna uitgebreid eten, bellen met de familie en een selfie maken op het strand. Om daarna door te reizen naar Nederland of Duitsland voor een heel leven lang leven als een god in Frankrijk. Je hoeft er niets voor te doen..

  En voor de rest, laat ik eens kijken of ik het snap??
  Als u de grens van Noord-Korea illegaal overschrijdt, wordt u 12 jaar in een werkkamp opgesloten.
  Als u de Iraanse grens illegaal overschrijdt, wordt u voor onbepaalde tijd vastgehouden.
  Als u de grens van Afghanistan illegaal overschrijdt, wordt u doodgeschoten.
  Als u de grens van Saoedi-Arabië illegaal overschrijdt, zult u worden opgesloten.
  Als u de grens van China illegaal overschrijdt, wordt er nooit meer iets van u vernomen.
  Als u de grens van Venezuela overschrijdt, zult u als spion bestempeld worden en is uw lot bezegeld.
  Als u de grens van Cuba illegaal overschrijdt, zult u tot uw dood in een gevangenis voor politieke gevangenis worden gegooid.
  Als u de grens van Nederland illegaal overschrijdt, dan krijgt u:

  . een baan;
  . bijstand;
  . huursubsidie of een lening om een huis te kopen;
  . gratis onderwijs;
  . gratis gezondheidszorg;
  . miljoenen euro?s aan waarde voor het afdrukken van documenten en brochures in uw eigen taal;
  . het recht op het voeren van de vlag van uw land tijdens protesten, omdat je vindt dat je niet met genoeg respect behandeld wordt;
  . als u remigreert levenslang een uitkering van ?? 470,- per maand.

  Nee, ik wilde alleen maar even kijken of ik het allemaal wel goed snap.

 35. Trouwens 140.000 chinese asielzoekers waren geen probleem geweest. Passen zich aan, dringen zich niet op en zijn niet over vertegenwoordigd in de criminaliteit en in de uitkeringen. Mja, het is het islamitsche gedachtegoed wat niet past binnen Europa.

 36. Wel de realiteit. Graag zou ik ook de bronvermelding willen hebben van jouw uitspraken dat we door immigratie veel kunnen leren van andere landen, katknuppelen is een oud hollandse traditie.

  En blijkbaar vind je een mening van een ander offtopic dus kom je met Zijlstra liederen?

  Dus zou je graag iedere reactie en uitspraak van je staven met een bronvermelding voordat je zelf erom vraagt?

 37. En voor de rest, laat ik eens kijken of ik het snap en verder is een kopie inderdaad.

  Een aantal bronnen heb ik vermeld en geen enkele van jou in dit hele nieuwsbericht. Een aantal vragen stel ik je, blijven onbeantwoord en weer kom je met een tegenvraag zonder zelf daarin het voortouw te nemen.

  Ik ga wat hockey kijken op tv en de groeten verder

 38. Geen artikel over de chinese gokmafia tijdens voetbal kunnen vinden of illegale keukenprinsjes ergens weggemoffeld achter een houten schot?

  Dagelijks met het boodschappen doen struikel ik over de heroinejunks voor de ingang. En in de diezerstraat fluisteren de chinezen je toe of je heroine wil kopen. Wat bedoel je nu met de gevolgen?

  Heb je voor rmij een artikel waarin een man met chinese kenmerken een overval pleegt, bejaarde rooft of met zijn wollen muts meisjes lastig valt in een park? Of zou dat wat met de cultuur en achtergrond van de dader te maken hebben?

 39. Allemaal de schuld van de chinezen…Heb zelf 1e generatie niet meegemaakt, maar denk dat je ze een veer mag geven.

  Wilde respect zeggen, maar dat woord wordt teveel misbruikt.

 40. Even voor de goede orde, discrimineer iedereen. Tokkies, Marokkanen, dames met parelkettingen, vluchtelingen.

  Discrimineer ik wel of niet?

 41. Dat is het he, Chinezen doen heus wel aan criminaliteit (zware zelfs), maar houden het in eigen kring. De blanke heeft er niet (direct) last van, dus dan is het niet erg. De (Chineze) Nederlander die er wel last van heeft telt blijkbaar niet mee.

 42. Een moord van 11 jaar geleden. hahaha. Zal ik eens wat criminaliteit opzoeken van one arabische import vrienden? De lijst is echt oneindig.

  Chinezen hebben een totaal andere cultuur en achtergrond. Heeft japser een bron van criminaliteit in eigen kring waarvan de Nederlander al dan niet chinees ook last heeft? Iets van eerwraak misschien? (eerwraak is vooral arabisch). Of is dit een onderbuikgevoel japser?

  Zou het dan toch te maken hebben met de vredelievende islam?

 43. Kern van de zaak: wat zou een positiever effect hebben op de verhoging van veiligheid van Nederland en een daling van de criminaliteit: minder marokkanen of minder chinezen?

 44. Wat wel actueel onder Chinezen is de diefstal van babymelkpoeder. Dit jaar al minimaal 700 keer. Bij groothandel en dergelijke. Gouden handel.

 45. @jesse je maakt meteen de kapitale denkfout door aan te geven dat criminaliteit bij chinezen onderling geen nederlanders raakt. Dit terwijl die chinezen dat ook gewoon zijn.

  @benjie helaas gebeurt dit nog steeds aangezien de politie er geen grip op krijgt EN omdat er geen prioriteit aan wordt gegeven, omdat veel Nederlanders, waaronder jou, het niet boeiend vinden als het geen blanke Nederlanders raakt.

 46. Iemand nog daadwerkelijk betrouwbare bronnen gequote?
  Ik zie eigenlijk geen argumenten staan die niet van "Facebook" komen:

  Als u de grens van Nederland illegaal overschrijdt, dan krijgt u:
  . een baan;
  . een lening om een huis te kopen;
  . als u remigreert levenslang een uitkering van ?? 470,- per maand.

  Ik word zelf ook niet blij dat er op de huidige wijze tienduizenden mensen gehuisvest moeten worden. Ik zie ook liever opvang in de regio, maar dat kan nog niet zolang de situatie daar niet veilig is.

 47. Goh @ Jasper, dat wist ik niet, dat de politie er geen prioriteit aan geven omdat veel Nederlanders het niet boeiend vinden. Ik wist niet dat de politie daar rekening mee hield. Met de gevoelens van mensen zeg maar. Onzin wat jij beweert.

 48. Nou, dan toch nog maar eens reageren:

  – krijgt u een baan

  Hoe dan? De overheid zal vast geen baan ter beschikking stellen. En een andere werkgever kun je niet dwingen.

  – een lening om een huis te kopen

  Daar geloof ik ook niks van. Ze zijn aangewezen op social huurwoningen, en zelfs die wordt hun niet gegund.

  – als u remigreert levenslang 470 euro per maand.

  Daar zou ik de contekst wel eens van willen zien. Zou maar zo kunnen dat dat AOW-rechten zijn die ze hier zelf opgebouwd hebben.

 49. @jesse je maakt meteen de kapitale denkfout door aan te geven dat criminaliteit bij chinezen onderling geen nederlanders raakt. Dit terwijl die chinezen dat ook gewoon zijn.

  Slap verhaal Japser: ik suggereer nergens dat Chinese criminaliteit Nederlanders niet raakt. Tuurlijk wel, net zoals Amerikaanse of Autralische. Maar het staat in geen verhouding tot wat onze lichtgetinte moslimbroeders aanrichten in onze maatschappij. Of durf je te beweren dat het allemaal wel meevalt en dat de chinezen een grote bedreiging zijn voor onze welvaart, vrijheid en veiligheid?

 50. Voordat je vragen gaat stellen bernard, ga eens wat vragen beantwoorden. En gebruik google indien je context wil hebben. Niet alles komt aangereikt op een presenteerblaadje.

  Baan krijgen. Zie voorkeursbehandeling. Check npo en disriminatie
  Lening huis. Asielzoeker met status heeft gelijke rechten als inwoner EU.
  Remigratieregeling: drie jaar geleden was het 45 jaar. Nu 55 jaar en bestaat nog steeds. Nederlanders die aan de duitse grens, belgische grens wonen of naar USA zijn gegaan, krijgen 0,0.

  En voor de anderen reageerders:

  ik mis nog steeds bronnen van Chinezen die bejaarden roven, juweliers bestelen, vrouwen aanranden in de kroeg, meisjes lastig vallen en steken met wollen muts op. Of chinezen op scooters die door de Ruusbroecstraat dure koptelefoons van voorbijgangers hoofd aftrekken.

  "ja maar chinese mafia is ook niet leuk!". Nee, dat is niet de vergelijking.

 51. Richardbruins, volgens mij heb jij zelf wat gemist;

  Meisje mishandeld in Engelse Werk
  woensdag 7 oktober 2015 17:31
  Zwolle – In park Het Engelse Werk is woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.15 uur een 15-jarig meisje mishandeld. Er werd een Burgernet actie gestart.

  Signalement: Twee mannen, getint, 20-35 jaar. Dader een: 1.85 – 1.90 m, zwarte jas met capuchon, beige bruine Nike schoenen, spijkerbroek. Dader twee: 1.70 m, rood Adidas vest met zwarte strepen, wollen muts, en een driekwart grijze broek. Richting Ecodrome weggelopen. Mocht u iets gezien hebben, bel dan de politie via 0800-0011.

  Dit bericht stond op 7 oktober jl. op WLZ.

 52. En wederom wordt het geweld door chinezen gebagatelliseerd te faveure van roepen over meer zichtbare criminaliteit. Lastig discussie voeren op die manier.

 53. @Leonardo, op 12 oktober 2015 14:08
  Op o.a. deze site stond niets over gestoken met een scherp voorwerp, ik kan me de vergissing dus voorstellen.
  Wel vreemd dat dat er niet bij staat vind ik.

 54. …………..en dit dan?

  —————————————————————————-

  De politie is op zoek naar drie jongens die verantwoordelijk zijn voor twee mishandelingen in de buurt van de Staatsmanlaan in Zwolle.

  Een jonge vrouw werd samen met een vriendin in juni lastiggevallen door het drietal. Op 9 september zag ze hoe twee van dezelfde jongens op de Staatsmanlaan een klein jongetje mishandelden. Het jongetje werd onder meer over de railing van de brug boven het water gehouden.

  De eerste dader is ongeveer 15 jaar oud en tussen de 1.70-1.75 meter lang. Hij heeft blond, kort stekelig haar en een grote neus. Opvallend was de zwarte armband om zijn rechterpols. Hij had een donkerkleurig trainingspak aan en sportschoenen.

  De tweede dader is iets ouder, ongeveer 18 jaar. Deze jongen is ongeveer 1.85 lang en dunner van postuur dan de eerder genoemde jongen. Hij heeft bruin, kort en stijl haar en had twee oorbellen in. De jongen had een donker T-shirt aan met een lange sportbroek.

  De derde dader is een stuk jonger, ongeveer 8 jaar. Hij is ongeveer 1.40 meter lang en heeft een normaal postuur. Eén van de jongens had op 9 september een kleine zwarte crossfiets bij zich

 55. @Leonardo, op 12 oktober 2015 14:54
  Ik zeg dat ikhet vreemd vind, jij mag daar anders over denken hoor.
  Ik vind het prettig om zoveel mogelijk informatie te hebben over misdrijven die gepleegd zijn: Vooral omdat het regelmatig voorkomt (niet zozeer alleen op weblog Zwolle) dat Politieberichten meer vragen oproepen dan antwoorden geven.

 56. Dat is niet voor niets, Veldwachter. De politie speculeert niet, zoals hier op het weblog zo graag mag gebeuren, maar doet aan opsporing en waarheidsvinding. In dit geval zoekt de politie getuigen en is de vraag van de politie wie de signalementen herkent. Tot nu toe is er weinig extra informatie losgekomen.

Reageer