Cliënt Frion begint eigen fietsenzaak

Zwolle – Remco Straver, cliënt bij zorginstelling Frion, heeft deze week een bijzondere stap gezet. Hij is zijn eigen fietsenwinkel begonnen bij de vestiging van Mijn Tafel aan de Vechtstraat in Zwolle. Voor Remco een logische stap, omdat hij veel ervaring heeft in het repareren en verkopen van fietsen. Voor zijn omgeving was het echter wennen, omdat zelfstandig ondernemerschap gezien zijn arbeidshandicap niet vanzelfsprekend is. Remco en Frion zijn daarom niet over een nacht ijs gegaan.

client_mijntafel_zwolle.jpg 

Foto: Onbeperkt Zelfstandige Maickel Geurts

Remco heeft zich via een traject van Onbeperkt Zelfstandig gedegen voorbereid. In dit traject werken gemeente, zorginstellingen, uitkeringsinstanties en lokale ondernemers samen. Het traject begint met een intensieve, klassikale opleiding van vier dagen in de week gedurende tien weken. Daarna volgen begeleiding en coaching gedurende negen maanden. Remco is het traject bij Onbeperkt Ondernemen gestart samen met een aantal collega-ondernemers, allemaal met een beperkingen. Deze mensen zijn afkomstig van onder meer de Wezo, zorginstellingen als Frion, en Bureau Zelfstandigen van de gemeente Zwolle.

In november start Onbeperkt Zelfstandig in Zwolle een nieuwe groep van maximaal tien potentiële ondernemers, die allemaal als gevolg van een beperking afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Van de groep waar Remco deel van uitmaakte, hebben twee deelnemers besloten dat ondernemerschap (nog) niet past bij de fase van hun leven waar ze nu inzitten. De rest is net als Remco gestart als ondernemer in uiteenlopende branches zoals kapster, fotograaf, of intermediair van online verkopen.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. @BerendV: Je bedoeld te vragen wat dit ons opleverd? Het gaat hier om mensen die anders thuis zitten met een uitkering, deze Remco verdiend vanaf nu zijn eigen inkomen met zijn bedrijfje.

 2. Inderdaad Martin86, sommige mensen weten zelfs over zo'n positief bericht weer te zeuren.

  En al zou het de gemeenschap geld kosten… Wat dan nog? Is het geluk van anderen niet meer waard dan een paar euro's?

 3. Geweldig initiatief, Remco! Ik wens je heel veel zakelijk succes toe. Je bent een voorbeeld voor anderen, die ook Onbeperkt Zelfstandig kunnen zijn.

 4. Een lang gekoesterde wens is uitgekomen…
  Je hebt er keihard aan gewerkt en voor geknokt. Wij weten hoe de weg er naar toe was 😉 Geduld, doorzetten, vallen en opstaan, passie, praten, (door)vragen, leren, kansen zien, incasseren, acceptatie, humor en bovenal genieten!
  Veel succes gewenst!!

 5. BerendV jaloers dat hij het gaat proberen en kan jij bent zielig sukkel. Respect voor mensen zoals Remco Klasse jongen en laat ze maar kletsen hoor

  Veel succes toegewenst Remco

 6. Geweldig hoe iemand er voor gaat zijn talenten te gebruiken en andere mensen hiermee van dienst te zijn en zijn eigen inkomen te verdienen. Dat vraagt veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Een voorbeeld voor vele anderen ! Veel succes met je mooie bedrijf!

 7. Zo zie je maar weer dat dit soort mensen vaak aan de kant worden gezet, nou top werk van je dat je deze stap kan en hebt gemaakt. Gemeente deze man verdient nu al een lintje vind ik.
  Remco ik hoop dat er veel mensen jou kunnen evenaren in welke branche dan ook, goede motivator ben je merk ik al wel,
  anders pak je zo een mooie kans niet.

  Succes in je nieuwe bedrijf
  Celine

 8. Leuk een fietsenzaak en dan zeker in zo een mooie winkel
  als mijn tafel, echt leuk ga je lekker winkelen en dan kan je gelijk je fiets brengen of er 1 kopen. Zal wel druk worden in de winkel.

  Heel veel succes Remco

 9. Genoeg mensen die een uitkering hebben en wel werken
  dus alleen een uitkering en thuis zitten dat is voor luie mensen zoals:
  negers en turken en de rest van dat tuig.
  Remco werkt gewoon met een uitkering maar nu zijn eigen baas word
  dat vermoed ik dan na lezen en zien van deze mais hier
  anders word hij geen ondernemer.

  Sorry Remco voor de grove taal
  succes met je bedrijf

 10. Nou Dion ken je Remco, misschien is hij zelf wel van een afkomst die jij noemt, zeker geen respect of zo voor andere mensen die dit lezen
  Het is weer erg vriendelijk op internet hoor.

  Veel succes met je onderneming Remco

 11. Ik heb even gekeken op de site van mijn tafel Remco,
  maak je borst maar nat 160.000 bezoeker per jaar lees ik net
  en jij begint een eigen fietsenzaak, ik ken niet 1 fietsenmaker die
  zoveel bezoekers kan krijgen per jaar en jij gaat dat wel krijgen,
  Zullen vast niet allemaal komen voor jou maar 55.000 denk ik wel

  Veel succes met je bedrijf

 12. Sjoed, leuk wat je schrijft maar ik denk niet 55.000 dat hij dat aan kan
  even rekenen dan zou hij 1.05769230769 reparaties/fietsen moeten
  kunnen afwerken en verkopen
  1 ding dan komt hij wel in het kinderboek of records te staan

  Dat kan niet als je slim bent, en Remco is wel slim vermoed ik.
  Succes fietsenmaker.

 13. Remco, we hebben samen in dezelfde opleiding gezeten en het is ongeloflijk knap wat we met zijn allen neerzetten! Ook jij bent er heel goed doorgekomen en ik kom binnenkort als ik in de buurt ben weer even een kijkje nemen 🙂 Succes Remco!!

Reageer