Studenten willen meer ruimte om te stappen

Zwolle – Zwolse studenten zien de horecatijden graag verruimd. Diverse politieke jongerenorganisaties en het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) hebben daarom gezamenlijk een brief aangeboden aan de gemeenteraad. In deze brief uitten zij hun visie over de vrije openings- en sluitingstijden van de Zwolse horeca. ,,Studenten moeten Zwolle herinneren als een echte studentenstad, en dit beeld doorgeven aan anderen", aldus Simon Tol, aanjager van de brief.

In de brief benadrukken JOVD, Jonge Socialisten, CDJA, Rood jongeren in de SP, Jonge Democraten en SOOZ de voordelen van vrije sluitingstijden voor Zwolle. Onder andere noemen zij dat de uitstroom van het uitgaanspubliek beter verdeeld kan worden, waardoor overlast beperkt wordt. De partijen benadrukken hierin dat Zwolle streeft naar het worden van een echte studentenstad. ,,Kroegen die al om 2 uur de deuren sluiten passen niet in dit beeld", beaamt SOOZ-voorzitter Johan van der Graaf. ,,Studenten geven niet alleen het uitgaansleven een positieve impuls, maar ook de gehele Zwolse economie." Maandag zal er een rondetafelgesprek plaatsvinden over dit onderwerp, waarin belanghebbende partijen hun mening mogen geven. Hierbij zullen ook de politieke jongerenorganisaties en het SOOZ aanwezig zijn. Tol kijkt uit naar een voorspoedig gesprek: ,,Wij hopen dat andere partijen ook inzien dat vrije sluitingstijden leiden tot een economische stimulans, meer kwaliteit van de Zwolse horeca en een betere spreiding van het uitgaanspubliek."

Artikel delen:
Reacties 12
 1. jaja die studenten zuipen zich klem elke weekend, maken veel problemen,liggen kotsend en schreeuwend in de voorstraat voor vliegende paard en klagen dat ze geen geld hebben om hun studie/huur te betalen….maar ze willen langer op die avonden(dan heb ik het nog niet eens over wat er op woe en do nacht gebeurt)uitgaan en meer zuipen????

 2. Als ze langer uit willen gaan moeten ze gewoon eerder gaan.
  I.p.v. op die achterlijk late tijden naar de stad gaan die steeds later worden.
  Mijn studentenburen krijgen op woensdag/donderdag/vrijdag en zaterdag om 21:30u bezoek. Die worden steeds luidruchtiger en gaan vervolgens pas om 1:00 of 1:30u de stad in.
  Ga lekker om 21:30u de stad in.
  Heb je tijd zat daar en kunnen je buren ook gewoon slapen zonder oordoppen.
  Ik zie het gebeuren dat mijn buren nog later weggaan als ze daar nog later terecht kunnen.

  Nou studenten: begin je revolutie.
  Als je thuis lol/lawaai kunt maken, kun je dat ook om dezelfde tijd in het café in de stad dat ervoor bedoeld is met zulke grote groepen.

  Scheelt mij weer de zoveelste net-uit-huis-student opvoeden.

 3. De studentjes zijn vergeten het woord duurzaam te gebruiken. Dat helpt misschien een aantal raadsleden over de streep. Zelden zoveel kul-argumenten bij elkaar gezien.

 4. Studenten zullen waarschijnlijk niet zozeer op zaterdag op stap zijn…vaak is dat toch meer een avond voor de lokale bevolking. Ik heb dat in mijn studententijd in Maastricht ook gezien: op zaterdag kwam er heel ander volk in de kroegen dan op woensdag of donderdag.

  Verder best wel eens met de eerdere stellingen: vertrek gewoon wat eerder. Als tot diep in de nacht uitgaan de beleving van je studententijd moet bepalen is er ook iets niet in de haak.

Reageer