Landstede Volleybal grijpt naast Supercup

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zondagmiddag het duel voor de Supercup tegen Abiant Lycurgus verloren. De uitslag werd 3-0 (25-16, 25-17, 25-19). Het was voor de Groningers de eerste keer in de geschiedenis dat de Supercup veroverd werd.

 

In het Doetinchemse SaZa House of Sports begon Abiant Lycurgus de eerste set sterk en nam direct een 8-5 voorsprong op de drievoudig Supercup winnaar. Met goed blokkeerwerk was het de ploeg van Redbad Strikwerda die het gat tot 10-9 wist te dichten, maar een ace van oud-international Wytze Kooistra dwong Landstede Volleybal tot het aanvragen van een eerste time-out (14-11). De Groningers bouwden de voorsprong gestaag verder uit naar 18-13. Het was Steven Irvin die met een harde klap op buiten het eerste setpoint noteerde, een uitgeslagen bal van de Zwollenaren eindigde de set (25-16).

Ook in de tweede set pakte Abiant Lycurgus direct de leiding en noteerde een comfortabele 5-1 voorsprong. De mannen onder leiding van Arjan Taaij waren niet te stoppen en een ace van Chris Voth bracht de 15-8 op het scorebord. Landstede Volleybal wist geen enkel gevaar te vormen en het was uiteindelijk Jacob Huymer die met zijn blok het eerste setpoint benutte (25-17).

 

De rollen waren in de derde doorgang omgedraaid en het waren de Zwollenaren die vanaf de start een gat sloegen (2-6). De marge werd door Abiant Lycurgus verkleind tot 9-10 waardoor Strikwerda genoodzaakt was een time-out aan te vragen. Tot 12-12 gingen beide ploegen nog gelijk op, maar het was passer/loper Voth die de Groningse ploeg op 14-12 bracht. In de slotfase waren het de mannen uit Groningen die zowel blokkerend als aanvallend het verschil maakten. Een ace bezorgde Abiant Lycurgus de eerste hoofdprijs van dit volleybalseizoen (25-19).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer