Witte Peugeot in beslaggenomen aan Thorbeckegracht

De politie heeft dinsdag 22 oktober, rond het middaguur, op de
Thorbeckegracht een witte Peugeot 405 Break in beslag genomen . Deze auto is mogelijk betrokken geweest bij het dodelijk ongeval op de Werkerlaan bij Hasselt, afgelopen zaterdag 20 oktober.

Hierbij kwam een 21-jarige motorrijder uit Wanneperveen om het leven.
Technisch onderzoek moet uitwijzen of dit inderdaad de gezochte auto is.
Zodra dit zeker is, zal nader onderzoek naar de bestuurder plaatsvinden.


Foto’s : Martijn

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Net na de middag is er op de Thorbeckegracht in Zwolle een witte peugeot afgesleept met duidelijke schade aan de rechterzijkant ter hoogte van het achterwiel.
  De bestuurder is door twee rechercheurs in burger aangesproken maar mocht de stad inlopen en is dus niet aangehouden.

  Ingezonden (met foto)  Maak melding

 2. Vreemd dat bestuurder niet aangehouden is, hadden minstens de bestuurder kunnen volgen om te achterhalen wie hij is totdat agenten in dienst de zaak over konden nemen… >:(
  Auto had toch geen geldig kenteken meer, dus vermoedelijk is de dader alsnog de dans ontsprongen?
  Goed iig dat de auto gevonden is.


  Maak melding

 3. Overigens met dank aan de bewoner aan de straat, die vermoedelijk ook internetberichten leest (misschien zelfs wel dit weblog) 😉

  ===========

  Reken maar !


  Maak melding

 4. Eindelijk toont de politie daadkracht.
  Gewoon alle witte peugots 405 break (=station)
  van de weg halen prima. Voor de rest geldt dus ook, zie je zo’n auto meldt dit dan even bij de dienders. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat die vent of vrouw gewoon is door gereden.
  Ook maar even op marktplaats kijken misschien?
  Pakken die gast!


  Maak melding

 5. Zou het echt zo willekeurig zijn? Dat zou ik dan weer zéér knullig vinden. Het lijkt me dat niet iedere witte 405 verdacht kan zijn?

  Neemt niet weg dat ik als autoliefhebber er natuurlijk helemaal achter sta dat deze witte 405 breaks van de weg worden gehaald… ;D


  Maak melding

 6. Ik denk dat ze via het RDW eerst alle auto’s in de regio van zwolle opgehaald hebben en daar langsposten om even de auto te bekijken naarschade of onlangs uitgevoerde reparaties.
  Gezien het merk, type en de uitstraling van deze auto’s zullen dat er niet zo veel zijn lijkt me.


  Maak melding

 7. Onze tipgever en maker van de foto Martijn meldt deze dinssdag, dat de witte Peugeot vanaf de Willemskade tot aan de Thorbeckegracht gevolgd is geweest. Ondanks een andere verklaring van de persvoorlichter van de politie IJsselland, die we om uitleg vroegen, is bij de Thorbeckegracht de auto in beslaggenomen. Er is dus maar één witte Peugeot van de weg gehaald.

  We hebben het bericht naar waarheid aangepast.


  Maak melding

 8. Ik denk dat ze via het RDW eerst alle auto’s in de regio van zwolle opgehaald hebben en daar langsposten om even de auto te bekijken naarschade of onlangs uitgevoerde reparaties.

  Dat heeft dus geen zin, omdat het kenteken van de peugeot niet geldig was (=gesloopt). Kans dat je hem dus treft op kenteken van RDW is daardoor bijzonder klein.


  Maak melding

 9. De witte Peugeot 405 Break die maandagmorgen 22 oktober aan de Thorbeckegracht in Zwolle voor nader technisch onderzoek veilig werd gesteld is met zekerheid de auto die zaterdag 20 oktober betrokken is geweest bij het ongeval op de Werkerlaan in Hasselt. Bij dit ongeval kwam een 21-jarige motorrijder uit Wanneperveen om het leven en ging de bestuurder van de auto met caravan er vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De caravan bleef in de omgeving van het ongeval achter. Uit forensisch onderzoek aan deze auto en de caravan is gebleken dat de beide voertuigen bij het ongeval betrokken waren.

  De witte Peugeot werd maandag door politiemedewerkers gesignaleerd op de Willemskade. De bestuurder reed de stad in en parkeerde de wagen aan de Thorbeckegracht. Daar werd de auto aan een controle onderworpen. Er werd recente schade geconstateerd, die in verband werd gebracht met het hierboven vermelde ongeval in Hasselt. In overleg met justitie is daarop besloten de Peugeot voor nader onderzoek veilig te stellen.

  Er kon maandag niet tot aanhouding van de bestuurder worden overgegaan, omdat de feiten en omstandigheden op dat moment niet van dien aard waren dat er een redelijk vermoeden van schuld, ten opzichte van de aangetroffen bestuurder en het plaatsgevonden ongeval in Hasselt bestond.Daarnaast was ook niet zeker of deze Peugeot inderdaad de gezochte auto was en of deze bestuurder ook degene was die de auto bestuurd had. Daardoor ontbraken de juridische mogelijkheden om maandag jl. al over te gaan tot aanhouding.

  De identiteit van de bestuurder van de auto is bekend. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Inmiddels staat zijn opsporing, aanhouding en voorgeleiding landelijk gesignaleerd.  Maak melding

 10. De identiteit van de bestuurder van de auto is bekend. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Inmiddels staat zijn opsporing, aanhouding en voorgeleiding landelijk gesignaleerd.

  Ik stel voor: fotootje en beschrijving op internet. Is het mannetje snel opgepakt, ook al staat er een zwart balkje over zijn ogen.
  Overigens hadden de dienders ook eenvoudig het kenteken van die bewuste peugeot op kunnen vragen dan hadden ze geweten dat deze vals was en dus was er voldoende reden tot aanhouding.

  Ja, maar RDW zal ook wel een archief hebben, lijkt me…

  Als je toch op weg bent naar bijv de Ikea rij je gewoon even arnhem door. Daar staat vast een vergelijkbare auto. Schroef de plaatjes eraf en zet ze op jouw auto. Wat heb je dan aan de gegevens van RDW?


  Maak melding

 11. @Xfs
  Doorrijden na een ongeval of doorrijden na getuige te zijn van een ongeval valt onder het strafrecht, en die zijn landelijk. Deze wetgeving overstijgt de bevoegdheden van de gemeente Zwolle.
  Maar dat wist je waarschijnlijk wel 😉


  Maak melding

 12. Ff voor de duidelijkheid. Als je kentekenplaten gestolen worden, moet je nieuwe halen en krijg je er een eentje op. Als je met kentekenplaten rijdt die van een gesloopte auto zijn kunnen ze dat ook nazien bij het rdw of de verzekerings gegevens. Als deze niet correct zijn mag je geen meter verder rijden tot je de verzekeringspapieren geregeld hebt. Zo maar kenteken platen van een andere auto er op doen is ook ee strafbaar feit, want ook dat zien ze uiteraard. Beetje jammer dat ze zo?n vent dan niet in de gaten houden of heb even meenemen voor een verhoor mbt de kentekenplaten genoeg tijd voor een monster ter onderzoek toch?


  Maak melding

 13. Mooi zo! heeft zeker ook het weblog gelezen en werd toch wat zenuwachtig 😉
  Nu maar hopen dat een echte rechter de zaak behandeld (en geen stagiair). Idem natuurlijk voor de OVJ. Heren – laat eens zien wat “het volk” vraagt – gerechtigheid.


  Maak melding

Reageer