Echtpaar Poll-van ’t Zet 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Poll-van ’t Zet waren zaterdag 10 oktober 60 jaar getrouwd. Burgemeester Meijer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan om hen te feliciteren. Het stel kreeg een keramieken schaaltje van kunstenaar Jan Kamphuis cadeau.

10-10-2015_echtpaar_pol-van_het_zet__60_jaar_getrouwd_01_.jpg  

De heer Klaas Poll is geboren op 1 augustus 1936 in Assen. Mevrouw Henny Poll-van ’t Zet is op 22 september 1937 in Leeuwarden geboren. Ze hebben elkaar in 1953 op de middelbare school in Assen ontmoet. Na een aantal maanden bleek er een klik te zijn en na enkele jaren verkering zijn ze op 10 oktober 1955 in Assen getrouwd. In 1957 zijn ze, samen met hun eerste dochter naar Amerika geëmigreerd. Ze zijn daar in Crystal Lake, een voorstad van Chicago gaan wonen. Na een aantal jaren zijn ze weer naar Nederland gegaan. Dit omdat meneer Poll opgeroepen werd om zich te melden voor militaire dienst in het Amerikaanse leger. Inmiddels was het gezin al uitgebreid met een zoon en een dochter. Uiteindelijk hebben meneer en mevrouw twee dochters en drie zoons gekregen, hebben ze zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. 

10-10-2015_echtpaar_pol-van_het_zet__60_jaar_getrouwd_04_.jpg  

 

10-10-2015_echtpaar_pol-van_het_zet__60_jaar_getrouwd_03_.jpg 

 

10-10-2015_echtpaar_pol-van_het_zet__60_jaar_getrouwd_02_.jpg 

Voor de emigratie naar Amerika heeft meneer Poll gewerkt als administratief medewerker bij de PTT in Den Haag. In Amerika heeft hij vele baantjes gehad om brood op de plank te krijgen, waaronder die van taxichauffeur. Na terugkomst in Nederland zijn ze weer in Assen beland waar meneer in 1961 ambtenaar werd bij Rijkswaterstaat. In 1963 werd hij overgeplaatst naar Rijkswaterstaat directie Overijssel en in dat jaar zijn ze ook naar Zwolle verhuist.

Mevrouw heeft voor haar trouwen bij de Amsterdamse Bank (nu AMRO bank) in Assen gewerkt als administratief medewerkster. In 1974 is ze in dienst gekomen bij de Maatschappij Overijsselse Kanalen (MOK) die het beheer had over het kanaal tussen Deventer en Raalte. Ze was daar directiesecretaresse en ze heeft daar gewerkt tot 1989. Het kanaal werd toen gesloten voor de scheepvaart. Aan hobby's geen gebrek bij mevrouw en meneer Poll. Deze liggen voornamelijk op het sportieve vlak. Meneer is jarenlang voetbaltrainer geweest, waaronder bij ZAC in de jaren '70.

Ook was hij in die tijd op zondagavond sportverslaggever bij de Zwolse Courant aan de Melkmarkt. Hij is nog steeds een veel gezien toeschouwer bij de amateurwedstrijden en zit iedere thuiswedstrijd op de tribune bij PEC Zwolle. Ook is hij scheidsrechter geweest en heeft in het bestuur van de KNVB gezeten. Om bezig te blijven zit hij ook nog op tafeltennis en voor een fietstocht van 50 km draait hij zijn hand niet om.

Mevrouw heeft in het verleden veel gevolleybald en tegenwoordig neemt ze iedere week een duik in het zwembad waarbij ze een uur lang haar baantjes zwemt. Daarnaast leest ze veel en tegenwoordig gaat dat het op de E-reader die uiteraard ook op vakanties wordt meegenomen. Samen gaan ze veel wandelen en een paar keer per jaar gaan ze op korte vakanties, veelal naar de zon.

Meneer en mevrouw verkeren in goede gezondheid die in hun staat stelt eigenlijk nog alles te doen waar ze zin in hebben.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer