Première Herman Brood film in Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond is in een vol theater De Spiegel de documentaire ‘KUNST… BEGIN DRRR NIET AN’ in première gegaan. Filmmaakster Gwen Jansen maakte de documentaire over Herman Brood. Het is de eerste film over Herman Brood die vooral ingaat op zijn leven als beeldend kunstenaar. De voorstelling was alleen voor genodigden. Tijdens deze première werd bekend gemaakt dat Herman Brood een straat naar zich vernoemd gaat krijgen in Zwolle.

10-10-2015_film_herman_brood_in_de_spiegel_01.jpg 

De kijker krijgt aan de hand van nooit eerder vertoonde privé opnamen, een intieme inkijk in de drijfveren en kwaliteiten van Herman Brood als autonoom beeldend kunstenaar. Het betreft de periode 1992 tot 2000 toen de hoogtijdagen van Brood als muzikant voorbij waren en hij vooral nog actief was als schilder en regelmatig in Zwolle werkte bij zijn kunstvriend Ivo de Lange. De film voor iedereen te zien in theater De Spiegel. De 75 minuten durende film is vanaf zondag voor iedereen te bekijken in theater De Spiegel.

10-10-2015_film_herman_brood_in_de_spiegel_02.jpg

10-10-2015_film_herman_brood_in_de_spiegel_03.jpg

10-10-2015_film_herman_brood_in_de_spiegel_04.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Zijn er ook nog nieuwe excentrieke figuren als Herman Brood? Ik ken dit namelijk wel, zie het al jaren tot in den treuren voorbij komen. Pffffffffff…..

  2. zie het al jaren tot in den treuren voorbij komen. Pffffffffff…..

    Maar nog niet zo erg als bij Hazes, want dat is helemaal erg hoe die uitgemolken wordt. Boek, toneelstuk, film, musical, zoektocht naar de nieuwe Hazes etc.
    Maar aan de andere kant snap ik dat ook wel weer, je moet toch in je levensonderhoud voorzien en wanneer je zelf geen talent hebt moet je of een gewone baan gaan zoeken of op een andere manier geld zien binnen te slepen. Bij Hazes sloegen ze elkaar vroeger de tent uit, en nu doen ze ineens voorkomen of er geen betere echtgenoot te vinden is. 😉 Alles voor de harde euro's zullen we maar zeggen.

  3. Prachtige documentaire, klasse van de makers. Zo zie je Brood op een manier zoals je hem nog nooit gezien hebt. Ik zou zeggen; kijken allen!

Reageer