Weekend vol wedstrijden voor Tabonon

Zwolle – Het was de laatste weken al te merken in de dojo van Tabonon, er zat iets aan te komen. Er heerste een zekere spanning en er werd harder getraind dan ooit. Afgelopen weekend kwamen de wedstrijdvechters uit op maar liefst drie verschillende wedstrijden.


Zaterdagmorgen mochten de grapplers de spits afbijten op de derde toernooidag van het NK Grappling. Dit is een worstelsport waarbij het doel is om je tegenstander te laten afkloppen via een overstrekking of een verwurging. Degene met de beste resultaten over alle drie de dagen wordt Nederlands Kampioen. Aangezien Tabonon de tweede wedstrijddag thuiskwam met vier medailles, waren de verwachtingen hooggespannen. Er werd goed gedraaid en drie leden wisten de finales te bereiken. Helaas was het kampioenschap nog een stapje te ver.

 
Gala Utopia

De bewoners van Utopia zijn ook in de ban geraakt van het kickboksen en organiseerden afgelopen zaterdagavond een gala. Tabonon werd gevraagd een vechter te leveren en onze Bjorn Overdijk wilde hier graag aan meedoen. Bjorn vechtte in Utopia zijn eerste partij in de C klasse en wist deze te winnen op punten! Hoe verder in de wedstrijd, hoe beter het ging. Bjorn wist zijn tegenstander meerdere rake stoten op het hoofd en lichaam te geven. Hij heeft weer eens bewezen dat hij een echte vechtersmentaliteit heeft en nooit opgeeft. 
 
Gala Wormer

Zondag maakte Lennart van Arendonk zijn opwachting op het gala van Meijiro Gym in Wormer. Meijiro gym staat bekend als een sportschool waar al vele kampioenen zijn opgeleid. Lennart mocht hier zijn tweede MMA partij vechten. Hij heeft de wedstrijd van de avond neergezet waarin hij regelmatig toppositie had en zijn tegenstander op spectaculaire wijze naar de grond wist te gooien. Beide vechters waren sterk en het eindigde in een gelijkspel. Lennart mag trots zijn op wat hij heeft laten zien. 
 
Over twee weken is er een gala in Drachten waaraan Tabonon met drie kickboksers en een MMA vechter meedoet. 
Artikel delen:

Reageer