Top 10 voor sloeproeiers in Amsterdam

Zwolle – Twee sloepen van sloeproeivereniging Hattem Roeit, met veel roeiers uit Zwolle, eindigden zaterdag in de top de Grachtenrace Amsterdam, een van de zwaarste roeiwedstrijden van Nederland. 

hattem_roeit_grachtenrace.jpg 

Foto: Herman Engbers

In een sterk veld van 142 deelnemers werden de dames Voorganck zesde in hun klasse, de heren d’Isela zevende. Met 22 kilometer, bijna 70 bruggen, tal van sluizen, haakse bochten en rondvaartboten, is de Grachtenrace Amsterdam een uitdaging voor roeiers en stuurlieden. Maar de Hattemse teams overtroffen de verwachtingen. “Het is een onregelmatige race, de roeiers moeten onderweg steeds aanpassen. Maar met veel kracht en wat stuurmanskunst zijn we ver gekomen. En het zonnige weer maakte het af”, zegt stuurman Jelmer Krom van d’Isela. Tevredenheid overheerst in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

 

Heren: tweede tijd

De dames Voorganck klokten met ruim 2,5 uur een uitstekende tijd. Met een geroeid wattage van 42,67 per roeier bleven ze, op dit lastige parcours, dicht in de buurt van hun beste prestaties op open water dit seizoen. Het team eindigde als zesde in hun Dames Tweede Klasse.

 

De heren d’Isela zetten de tweede tijd neer van alle deelnemers, op seconden gevolgd door de concurrentie. De snelle sloep heeft een hoge handicapwaarde en eindigde als zevende in de Heren Eerste Klasse.

Op 31 oktober eindigt het wedstrijdseizoen met de meerdaagse race Muiden-Pampus-Muiden (MPM), waar alle sloepen en teams van Hattem Roeit aan deelnemen. In totaal verschijnen teams van de vereniging in 2015 ruim 25 keer aan de start bij wedstrijden in heel Nederland. Teams van Hattem Roeit presteren dit seizoen uitstekend.

 

Instappen in november

De vereniging telt zo’n 50 leden. Vanuit de haven van Hattem trainen zij met twee sloepen op de IJssel: d’Isela en de Voorganck. Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep.

 

Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan binnenkort gratis kennismaken. Tijdens speciale instaptrainingen in november maken de roeiers je wegwijs in de sloep en op de rivier. Opgeven kan via roeiers@hattemroeit.nl.

Artikel delen:

Reageer