Koningsdag 2016 in Zwolle

Zwolle – Via het Twitteraccount van het Koninklijk Huis is maandagmiddag bekend gemaakt dat het koninklijk echtpaar Koningsdag 2016 in Zwolle komt vieren. Het zal de tweede Koningsdag nieuwe stijl worden. Zwolle kan zowel zichzelf als de streek presenteren. 

majesteiten-103.jpg 

De keuze voor de Overijsselse hoofdstad kwam als een verrassing, de provincie dacht nog niet aan de beurt te zijn (Drenthe wacht inderdaad al langer) en Zwolle speelde dit jaar ook al een rol bij de viering van 200 jaar Koninkrijk. Aan het hof werd daar kennelijk anders over gedacht.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Zwolle heeft zich de afgelopen jaren voorbeeldig gemanifesteerd. De plaatselijke voetbalclub heeft aangetoond een ware toevoeging voor de Eredivisie te zijn, het Bevrijdingsfestival van Zwolle is een begrip in Nederland en de stad heeft zonder veel verontwaardiging honderden Syrische vluchtelingen geaccepteerd.

  Dit moet wel een bedankje zijn.

 2. Mensen, mensen, wat een negativiteit zeg.
  Hebben jullie dan soms liever een staatshoofd zoals bijvoorbeeld Poetin? of "de innig geliefde leider" van Noord Korea? 😉

 3. Leuk. Goede Zwolle promotie. En het wordt toch ergens gehouden. Dan vind ik het wel leuk dat het in Zwolle is. En je hoeft natuurlijk niet te gaan kijken .. pfff…

 4. Dus weer moeten we in de herrie zitten!! Wanneer beseft men nou eens dat ik rust wil hebben?? Prima dat ze koningsdag willen vieren maar niet in mijn stad!!

 5. Hoi J.M. hoezo JOUW stad volgens mij is niemand eigenaar van Zwolle, en een gratis advies, ga in een hutje op de hei wonen, heb je alleen natuurlijke geluiden van dieren die goed door middel van doppen in je oren weg te werken zijn succes ermee >:(>:( negatieveling >:(>:(

 6. (Tegen de monarchie, maar das nu niet het onderwerp!) Ik snap best dat ze hier nog een keertje langs willen komen: iedereen welkom. Laten we er wat leuks van maken. Geen stijve toestanden hoop ik. Iemand al leuke ideeën?

 7. Leuke ideeën.
  Natuurlijk.
  Ze gaan over het water toch?
  Wat dacht je van een stukje op zo'n surfboard waar je in je eentje op staat (of hoe die dingen heten). Roeien maar. (Heet dat zo?)
  Ik hoop dat het niet alleen cultureel stijf wordt, maar ook dik vet gezellig. En dat er een stuk sportief is. Want als Zwolle iets is naast cultureel dan is het sportief met al die hardlopers, wielrenners etc.

  8) En dat ze langs Holtenbroek varen hahahha.;)

 8. Ik vind het echt heel leuk! En van die centen; wa verwacht je daar nou werkelijk van te merken? Kan ik mijn kinderen eindelijk eens de de koninklijke familie zelf laten zien (en een knipoog aan Maxima geven ??)

 9. tijd voor een nieuw (gratis) koningslied:

  Koning en Koningin,
  kom onze stad maar in.
  Heel Zwolle zingt dit lied,
  wie kent dit wijsje niet.
  Oranje kleurt de stad;
  kost wat, dus heb je wat.
  Maar blauw staat u niet raar:
  één dag een Zwollenaar!

 10. @ Annemerle; dat heet SUP-en, stand-up-padling. Haha, als ze dat durven, wordt ik vóór de monarchie. Willempie kiepert zo de gracht in:D

 11. Aaah, dit is toch hartstikke mooi, het moet toch ergens gevierd worden, dus dan maar in het mooie Zwolle en een ideale gelegenheid om Zwolle nóg meer positief in het nieuws te brengen!

  Ik ben verder helemaal niet van het Koningshuis, maar ik wil met Willy heus wel gezellig een biertje drinken onder de Peperbus!

 12. "Hartstikke leuk", is de reactie van Henk Kroeze van het Zwolse actiecomité Herrie uit de stad op de viering van Koningsdag 2016 in Zwolle. Bij een houseparty in de binnenstad op die dag zal het comité zich wel weer laten horen.

 13. Das het leuke hier; de grootste idioot kan hier platform krijgen, geldt ook voor mezelf;) Mooiste wat er is met verschillende standpunten, discussieren en tot een oplossing komen

 14. Hoera Hoera, we gaan niet naar het EK (Europees Kampioenschap)
  Ole Ole, we doen volgend jaar 2016 niet mee.

  Er kwalificeren zich 24 Lande
  Nederlands Elftal het is toch dikke Schande.

  Het is jullie eigen schuld
  dus lekker dikke bult.

  Dus kom lekker Koningsdag 2016 vieren in Zwolle
  Want wij gaan wel lekker feesten zonder Dolle.

  Hoera Hoera, we hebben Koningin Maxima
  Ola Ola, we hebben ook onze Koning W. A. (Willem Alexander).

  Kom ook gezellig langs onze P. E. C. (PEC Zwolle)
  Want wij kwalificeren 2016 misschien wel voor E. of C. (Europa League of Champions League).

  Want het is niet onze schuld
  Dat Eredivisie is echt geen moeilijke bult.

  🙂 😉 😀 8) 😛

Reageer