Voorstelling en expositie Young Ones Theater

Zwolle – Op vrijdag 23 oktober beleeft de muziektheatervoorstelling ‘HEROIN' haar première. De voorstelling is samen met de tentoonstelling ‘Fearless' van jong beeldend kunstenaar Emanuel Engelen van 23 oktober t/m 1 november te zien in het Young Ones Theater.

  912201520148.jpg

Onder invloed van drank en drugs en gedreven door de behoefte om te voelen dat je leeft duwen de personages elkaar volledig over de rand. "HEROIN" wordt een euforisch onderzoek naar de uitersten van het nachtleven, gespeeld door 20 jonge spelers en gemaakt in een repetitiemarathon van zeven aaneengesloten dagen en nachten.

912201520241.jpg

Heroin
Regie: Jeroen Kriek

Heroin is een onderzoek naar de uitersten van het nachtleven. Tomeloos, eindeloos en vervuld van begeerte. Alsof het nooit meer hoeft te stoppen. Dan open je je ogen. Teruggeworpen op jezelf. Doorgeschoten in je trip. Eindigend in de cold-turkey van de alledaagse harde werkelijkheid.

When I'm rushing on my run

And I feel just like jesus' son

And I guess I just don't know

And I guess that I just don't know

Lou Reed-Heroin

De voorstelling Heroin is deels geïnspireerd op de ervaringen van jong beeldend kunstenaar Emanuel Engelen. Zijn tentoonstelling genaamd Fearless is gedurende de speelperiode vrij te bezoeken in het Young Ones Theater.

Fearless
Emanuel Engelen studeerde in 2013 af aan de afdeling Vrije Kunst van ArtEZ in Arnhem. Zijn expositie was dit jaar tot 29 maart 2015 te zien in Museum Arnhem. Emanuel heeft er flink op los geleefd en gebruikte veel harddrugs. De consequentie van dat leven was een steeds groter wordende angststoornis.

Vanuit de behoefte om controle te krijgen in zijn grenzeloze bestaan ontwikkelde Emanuel de installatie Database (2011 – ongoing). Met dit werk probeert hij zijn leven op een systematische wijze te ordenen en mogelijk daarmee beter te begrijpen. Database bestaat momenteel al uit meer dan duizend ervaringen, persoonsbeschrijvingen en beschrijvingen van locaties.

Tijdens de tentoonstelling Fearless kan de beschouwer de Database met herinneringen inzien. Ook worden andere werken getoond, waaronder de video installatie Mijn Vader is.

Speeldata & kaartverkoop
Heroin is te zien op vrijdag 23 oktober (20.00), zaterdag 24 oktober (15.00 & 20.00), zondag 25 oktober (15.00), zaterdag 31 oktober (15.00 & 20.00) en zondag 1 november (15.00). Kaarten zijn te koop via www.theateryoungones.nl of een half uur voor aanvang aan de kassa (indien beschikbaar).

Artikel delen:

Reageer