Collectanten nodig voor collecteweek MS Fonds

Zwolle – Marleen Postma en Erik Riemens coördineren dit jaar voor de vierde keer de collecteweek van het Nationale Multiple Sclerose (MS) Fonds, die plaatsvindt van maandag 23 tot en met zaterdag 28 november. Vorig jaar werd het prachtige bedrag van bijna 9000 euro opgehaald. Beiden hopen dat dit jaar te overtreffen, maar daarvoor zijn wel meer collectanten nodig.

“Helaas is het nog niet mogelijk om in Zwolle bij alle voordeuren aan te bellen, omdat we te weinig collectanten hebben”, zeggen zij. “Daarom is alle hulp van harte welkom. In overleg kan de voorkeur van het te collecteren gebied aangegeven worden en ook wanneer er met de bus langs de deuren gegaan wordt, is aan de collectant. Een paar uurtjes collecteren in die week is al voldoende.”“Het collectegeld zal besteed worden aan onderzoek enerzijds en begeleiding, behandelmogelijkheden en training anderzijds. Goed om te weten is dat het Nationaal MS Fonds geen subsidies ontvangt van de overheid en volledig afhankelijk is van donaties, giften en sponsoren”, zo verduidelijken de beide coördinatoren.
 

MS is een slopende ziekte die niet alleen de patiënt raakt, maar ook zijn of haar omgeving. Eén op de duizend Nederlanders krijgt MS. Vrouwen krijgen vaker MS dan mannen.  De ziekte is de meest voorkomende invaliderende aandoening onder jongeren in Nederland. Marleen heeft zelf MS, de moeder van Erik overleed aan de gevolgen van die ziekte.
Aanmelden

Wie zich aan wil melden als collectant, kan contact opnemen met Marleen Postma (Zwolle-Noord en Berkum) telefoon: 06-36144641 of m.postma71@gmail.com of Erik Riemens (Zwolle-Zuid en centrum) telefoon: 06-53813655 of Riemenserik@hotmail.com. Voor meer informatie en aanmelden via de website kan ook gekeken worden op www.mscollecte.nl.
Artikel delen:

Reageer