Nieuw logo en gebouw voor Waterschap

Zwolle – Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) dat op 1 januari 2016 van start gaat, heeft een nieuw logo. Verklaring logo Het logo is opgebouwd uit de letters W = staat voor waterschap en water, D = Drenthe, O = Overijssel en D = Delta.

wdod_uw_waterschap.jpg 

Het water stroomt door Drenthe en Overijssel naar de IJssel-Vechtdelta. De kleuren rood/oranje in het logo staan voor stedelijk gebied en bedrijven, het groen staat voor natuur, landbouw en omgeving en het blauw voor water. Bovenin de stad en bedrijven, middenin de natuur en landbouw en onder stroomt het water. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zorgt in het waterrijke gebied van West-Overijssel en Zuidwest-Drenthe voor bescherming tegen hoog water en voor voldoende schoon water voor inwoners, bedrijven, landbouw en natuur. In samenwerking met de omgeving wil het waterschap kansen creëren om het waterbelang en de aanpak van de gevolgen klimaatverandering te verbinden met andere belangen.

kaart_werkgebied_waterschap_wdodelta.jpg 

pand_waterschap.jpg 

Huisvesting
Tot medio 2016 blijft WDODelta gehuisvest in de huidige kantoren van de fusiepartners Reest en Wieden in Meppel (Blankenstein 540) en Groot Salland in Zwolle (Dokter van Thienenweg 1). Vanaf medio 2016 sluiten deze kantoren en opent WDODelta het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle aan de Dokter van Deenweg 196 – 208. 

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Vooral een misplaatste naam dus!

    de ijssel en de vecht …. en de zuiderzee (vroeger) delta's

    en vdberg woon jij ook niet in een woning van deltawonen 😉

  2. Een goede zaak dat deze twee waterschappen fuseren en zo efficiënter kunnen werken. Geen nieuwbouw, maar gebruik maken van bestaande gebouwen. Nee, hier valt niets te mopperen. Dit juich ik toe 😀

  3. Ja he, fijn dat de waterschappen gaan fuseren. Mooi dat men gebruik gaat maken van een bestaand gebouw, wat wel voor miljoenen verbouwd moet worden. Nee, dit levert de burger, belastingbetaler, alleen maar voordeel op…. duh. wat gaat dit grapje weer kosten een nieuw logo? Afschaffen die waterschappen, wat mij betreft. En overlaten aan Rijkswaterstaat.

Reageer