Dance feesten van Zwolle naar Kampen

Zwolle – Het populaire indoor dance festival MegaWatt Festival in de IJsselhallen gaat in 2015 niet door. De gemeente Zwolle verstrekt dit jaar geen vergunnning voor het dansfeest. Organisator High Energy Events verplaatst haar activiteiten naar Kampen.

megawatt_zwolle.jpg 

"High Energy Events kreeg de afgelopen weken vaak de vraag of MegaWatt Festival in December in de IJsselhallen Zwolle wel doorgaat. Via dit bericht willen wij iedereen laten weten dat MegaWatt Festival in 2015 geen doorgang kan vinden in de IJsselhallen Zwolle. Er wordt helaas door de gemeente Zwolle geen vergunning meer verstrekt voor een nacht evenement als deze, iets wat wij als organisatie ontzettend betreuren. We hebben de afgelopen tijd nog uitgebreid gezocht naar een alternatieve locatie, maar helaas is dit tot op heden nog niet gelukt. Voor de toekomst zal High Energy Events zich hiervoor blijven inzetten". High Energy Events verplaatste haar activiteiten naar Kampen. Daar werd 22 augustus aan de oevers het Drontermeer RAWdefinition Outdoor georganiseerd. 17 oktober is er een indoor versie bij Music Club Kampen.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Even leek Zwolle een leuke stad te worden voor iedereen, maar met dat aan deze vooruitdenkende gemeenteraad en de idioten van Herrie uit de stad blijft er weinig van over.. Erg jammer!

 2. tja dat is nr 1 . Zo meteen volgt de rest . En dan kan zwolle nog zulke goede winkels neer gaan zetten . Maar tja als er straks geen mensen meer naar zwolle komen zullen ze daar ook niks meer aan hebben .

  ik zeg zwolle sluiten is hier niks meer te vinden .

 3. Tja als de gemeente de enige grote evenementenlocatie in de stad liever gebruikt voor de opvang van vluchtelingen dan voor hetgeen waar de locatie eigenlijk voor bedoelt is, dan is het snel klaar.

  Vorig jaar was er ook tal van verontwaardiging omdat Megawatt door ging ondanks de aanwezigheid van vluchtelingen. Maar als de organisatie alles al in kannen en kruiken heeft en de gemeente beslist daarna pas om daar vluchtelingen te plaatsen en langer daar te houden dan wat in eerste instantie af was gesproken, dan is dat mooi de fout van de gemeente. Uiteindelijk sloot de noodopvang vlak voor het feest de deuren en waren de vluchteling al elders ondergebracht. Het lijkt erop dat de gemeente nu maar uit voorzorg geen vergunning meer verstrekt.

  Ik ben wel benieuwd hoe de agenda van het festival seizoen er voor volgend jaar uit gaat zien. Aangezien er minder feesten worden toegestaan op de verschillende locaties. En met het gejojo wat betreft de toegestane geluidsnormen snap ik dat organisaties geen zin meer hebben om nog wat te organiseren in Zwolle. Wie wil er nog wat opzetten in een stad met een ruggengraatloze gemeente en een select groepje oude zeurzakken met een te dikke portemonnee?

 4. Er wordt straks nergens meer een vergunning voor afgegeven dankzij de vluchtelingen, moet er straks een nieuwe evenementen hal worden gebouwd buiten Zwolle…die dan ook volgestopt kan worden met vluchtelingen.

 5. Met dank aan de ChristenUnie die het beleid vormgeeft in Zwolle.

  Volgende keer niet zeuren als de helft van een stad weer op deze waardeloze partij stemt.

 6. Ik snap niet dat die herrie wel mag in 'natuur'gebieden als de Wijthemerplas maar dat als die troep dan een keertje binnen is het niet toegestaan is. Worden er dan niet genoeg mensen gestoord?

 7. Diep triest dat de gemeenteraad zwicht voor de tirannie van herrie uit de stad. Bejaarden moeten gewoon hun gehoorapparaatjes uitzetten en niet zeuren over de festiviteiten waar tienduizenden jongeren plezier aan beleven.
  Hardstyle is zeker niet mij muziek, maar ik gun iedereen zijn feestje. (Behalve klassieke muziek, die herrie moet weg uit de stad)

 8. @Herrie @Tja, doe niet zo triest man. Prima dat dit niet jullie muzieksmaak is maar we praten hier over een indoor-evenement. Laat mensen toch genieten waar ze gelukkig van worden.

  Jammer dat er niet vermeld wordt wat de reden is van het uitblijven van de vergunning.

 9. Bigge heeft wel een punt denk ik wat betreft deze opvang. libema, waaronder de IJsselhallen vallen, stellen de hallen echt niet gratis ter beschikking, volgens Hennie van der Most zo'n 30 euro per vluchteling per dag, toch een leuk bedrag per maand. Daar kan geen enkel evenement tegenop. Wanneer vertrekken deze mannen eigenlijk uit deze tijdelijke opvang? Ik meen december, maar daar hoor je niets meer over. Zal vast wel langer duren. Jammer trouwens dat er weer een leuk dance evenement verdwijnt uit Zwolle. De koning en koningin houden ook van deze muziek. Zou tof zijn als op koningsdag een goede DJ deze dag afsluit. Maar dat durft deze gemeente vast niet aan.

 10. Die opvang blijft nog komende 5jaar staan…
  Alle evenementen die daar altijd plats vonden worden ergens anders georganiseerd andere steden,dorpjes want het kan daar niet meer…
  Want wat doe je met die 500 man kan toch niet tegen hun zeggen ff twee dagen weg en dan weer terug;) om elke feestje…

 11. alle klagers/densliefhebbers kunnen zo verhuizen naar Kampen:
  ChristenUnie (6)
  CDA (6)
  SGP (5)
  hebben samen een gedegen meerderheid in de raad…..

 12. @Bigge: De IJsselhallen en het terrein werden oorspronkelijk vooral gebruikt als Veemarkthal en Veemarktterrein en sporthal en niet zo specifiek als evenemententerrein!
  Als sporthalterrein waarbij je dan in de "pislucht" stond te basketballen en moest uitkijken dat je niet kwam te vallen en open wonden kreeg want dan had je meteen een vieze infectie.
  Dat waren andere tijden.
  En voor iedereen die het hier niet bevalt, je hoeft hier niet te wonen en uit te gaan. Als je het elders beter kunt krijgen vertrek je toch, dan is het woningprobleem ook meteen opgelost.

 13. Heerlijk die rust die er gaat komen, nu de rest van die herrie schoppende evenementen zien kwijt te raken. Mag wel iets verder weg dan Kampen
  😀

 14. @Yvon, dat argument snijdt aan twee kanten. Moet HudS dan ook maar vertrekken (zij voeren immers acties) alsmede de aanhangers van dit Evenement?

  Volgens mij gaat het erom dat er oplossingen worden bedacht en we het gros van de mensen naar hun zin maken. Ik zie niet zo snel waarom een indoor-evenement niet door zou moeten gaan omdat het sommige mensen niet aanstaat qua muziekgenre. Dat is toch een uiterst kinderachtige instelling? tja/herrie/lodewijk onderstrepen dit trouwens mooi met die smileys van ze.

  De IJsselhallen zijn nu gewoon een evenementenlocatie, wat het vroeger was maakt toch niet uit. Overigens gaat het in de toekomst toch plaatsmaken voor een nieuwe woonwijk. Tijd om een nieuwe geschikte locatie te vinden in Zwolle waar Evenementen, ongeacht het soort, gewoon door kunnen gaan.

 15. Volgens mij is al geruime tijd bekend dat dit niet doorgaat. Dit naar aanleiding van de evaluatie van het evenementen beleid van de afgelopen jaren.

  Ik ben ook erg benieuwd wat de reden is van het schrappen van dit festival in de IJsselhallen, voorzover mij bekend heeft dit toch geen overlast of problemen gegeven de afgelopen jaren. Ook niet tien het nog FOD indoor was.

 16. @toet, vind het allebij geen probleem. Nog geen seconde last gehad van de asielzoekers, en die dancefeestjes duren zoals aangegeven meestal maar 1 dag. Als 1 van deze dingen je wel dwars zit moet je goed nadenken of je nog wel in een stad wil wonen.

 17. Begin jaren negentig kregen wij als gabberparty organiserende vrienden geen poot aan de grond in de stad Zwolle. De gemeente was bang voor van alles en hoopte dat de hype vanzelf over zou gaan. Dat Dance zo groot en mondiaal zou worden hadden wij nooit durven dromen. Wij waren slechts liefhebbers die van onze hobby ons werk maakten. Uiteindelijk zijn ook wij, in het in onze ogen dorp Kampen, terecht gekomen. Jarenlang hebben we daar gefeest met steeds circa 2000 bezoekers en in Zwolle bleef het angstvallig stil totdat men simpelweg niet meer om Dance heen kon en schoorvoetend streng gereguleerde feesten toeliet. Lachwekkend genoeg kon het na jaren muzikale armoede niet op in Zwolle en leek ineens alles te mogen en profileerde Zwolle zich zelfs als festival stad…zucht..maar nu anno 2015 zijn we terug bij af en moeten we weer naar Kampen. Zwolle valt 20 jaar terug in de tijd!! De vertrutting is weer terug. Rave en laat Raven!!

 18. ^^ de ijsselhallen gingen dicht voor de gabber nadat het gierend uit de hand gelopen was tijdens een feest, rellende en vechtende massa's zowel binnen als buiten de hal en meerdere pelotons van de ME naar Zwolle konden komen.

  Wel bij de feiten blijven 🙂

 19. Wat een bizar vreemde opmerkingen van die mensen van herrie hier. Ik heb hen ook bezig gezien en het waren niet bepaald intelligente mensen, dus hun opmerkingen hier verbazen me ook niet echt.
  Blijkbaar laten we over ons heenlopen door die mensen?
  Ik zou zeggen boycot de stad een tijdje, niets meer kopen, dan kijken of men wel of niet akkoord gaat met normaal menselijk plezier. Kom zeg! Ze juichen ook nog als ze hun zin krijgen, hoe kinderachtig.

 20. Erg jammer dat het Indoor-feest in de IJsselhallen er niet meer zal komen, vanaf 2012 ben ik er elk jaar geweest en elk jaar werd het kwalitatief ook beter, dus ik keek er dit jaar ook weer naar uit.

  Vorig jaar was er ook al twijfel of het door kon gaan in verband met de vluchtelingen die er toen zaten en het zou me niet verbazen als dat voor deze editie ook een belangrijke reden is geweest om het dit keer niet door te laten gaan, want van echte geluidsoverlast is bij de IJsselhallen in veel mindere mate sprake van volgens mij.

  Nou goed, dan gaan we maar weer naar Hedon bijvoorbeeld, daar zijn de Dance-feesten ook prima!

 21. Ach Bernard, de jaren voor de uit de hand gelopen party waren we al bezig en lukte het ook niet. Overal werd massaal gefeest behalve in Zwolle. Juist in de tijd dat er flink met stadionverboden werd gegooid liepen er veel gabberpartys uit de hand doordat hooligans op andere plekken gingen afspreken. Helaas was dat ook die ene keer in de IJsselhallen aan de hand. Is dat dan een reden om vervolgens jarenlang een feest te verbieden? Of kun je dan aan de gang blijven en de Voorstraat dicht gooien, alle voetbalstadions dichtgooien en alle andere massale bijeenkomsten die wel eens uit de hand gelopen zijn verbieden? Ik ken de feiten maar maak 1 gebeurtenis niet groter dan dat hij is!

 22. @Bernard. Voor jouw beeld en om de feiten chronologisch naast elkaar te zetten. Wij zijn in 1993 uitgeweken naar Kampen. Jouw feit heeft zich afgespeeld in 1997!!!

 23. Betere oplossing: Niet de festivals verhuizen maar de mensen achter Herrie uit de Stad verplicht naar Kampen laten verhuizen… 😛

 24. KHC hal was later ook zon uitgemolken concept. De gabber tijd was het leukst tot de Nederlandse vlaggen op de bombers kwamen en happy hardcore op de radio kwam. Agressie kwam later. De term gabber komt ook niet uit de lucht vallen.
  Ondergrondse/illegale feestjes zonder beveiliging en regels lieten al zien. Dat het gros van het gabber publiek prima samen een nachtje door kon gaan. Paar speakers met stroboscopen en een generator was genoeg.

 25. Er zijn verschillende feesten in de ijsselhallen geweest in die tijd, alleen was de veemarkt er ook in die tijd en dat hield het ook een beetje tegen. (volgens mij was het uit de hand gelopen feest het groen-links feestje vreemd genoeg :p )

Reageer