Stadkamer landelijk gecertificeerd

Zwolle – Stadkamer is met vlag en wimpel gecertificeerd. Eens in de drie jaar komt een onderzoeksteam van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken langs om elke organisatie door te lichten. Dat geldt ook voor Stadkamer, omdat dat de bibliotheekvoorziening voor de stad Zwolle is. Het oordeel van de auditoren is lovend; Stadkamer heeft de zaken goed op orde. Een positief geluid in deze turbulente tijden.

 

Stadkamer kreeg goeie cijfers voor de heldere visie en strategie en de wijze waarop met de beperkte middelen zorgvuldig wordt omgegaan. De onderzoekers zijn positief over de manier waarop de dienstverlening aan klanten is georganiseerd en continue wordt verbeterd. Ook het partnerschap van Stadkamer en gemeente gooit hoge ogen in de beoordeling. In totaal werd op negen onderdelen een oordeel geveld, op vijf daarvan scoorde Stadkamer uitstekend en op de overige vier goed.

De certificering is belangrijk omdat het inzicht geeft in de kwaliteit van de organisatie en dienstverlening van bibliotheken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijke stichting. Eind augustus kreeg Stadkamer de landelijke auditoren over de vloer voor een uitgebreid onderzoek dat resulteerde in het voorlopige rapport.

Artikel delen:

Reageer