Blalobrug wordt op definitieve plek geplaatst

Zwolle – In de nacht van 24 op 25 oktober a.s. wordt de Blalobrug op zijn definitieve plek geplaatst.Op dit moment ligt de brug nog op een terrein op industrieterrein Voorst langs het Kamperpad, waar hij is opgebouwd en wordt afgewerkt. Zaterdag 24 oktober vanaf ongeveer 22.30 uur start aannemer Reef Infra met het inrijden van de brug naar haar eindbestemming over de Blaloweg. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 1.30 uur ‘s nachts is gepasseerd wordt de brug definitief op haar plek gepositioneerd.

Geïnteresseerden die de plaatsing van de brug graag willen bijwonen zijn van harte welkom op de locatie. Speciaal voor hen wordt een tribune geplaatst, deze komt te staan bij de oprit richting brug, aan de zijde van het Kamperpad. De locatie is te bereiken via de Veerallee – Kamperweg of via de Grote Voort- Kamperweg. Bezoekers kunnen het beste op de fiets komen. Diegene die toch met de auto komen, kunnen deze parkeren aan de Grote Voort. Rondom de locatie zijn verkeersregelaars aanwezig. Mensen die de plaatsing liever thuis bekijken, kunnen het volgen via de webcam van Reef Infra http://bouwcam.com/cameras/reef-zwolle/

De plaatsing

Tussen 22.30 en 23.30 uur is het meest interessante gedeelte van de plaatsing te zien. De brug wordt op de voorbouwlocatie naast het Kamperpad speciaal verrijdbare karretjes voor zwaar transport geplaatst en naar de Blaloweg gereden tot vlak voor de spoorbrug van de Kamperlijn. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 1.30 uur 's nachts is gepasseerd, wordt de Blalobrug verder gereden en op de landhoofden geplaatst.

De genoemde tijden zijn bij benadering. Daarnaast is plaatsing van de brug afhankelijk van de weersomstandigheden. Geïnteresseerden kunnen voor het laatste nieuws het Twitteraccount (@gemeente_Zwolle) en Zwolle.nl in de gaten houden.
Blaloweg tijdelijk minder toegankelijk

Om het plaatsen van de brug mogelijk te maken wordt de Blaloweg tussen het kruispunt met de Hasselterweg en de Rieteweg op zaterdag 24 oktober vanaf 20.00 uur afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Zondag ochtend om 8.00 uur is de weg weer volledig toegankelijk.
De brug

De Blalobrug brug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding richting de binnenstad voor fietsers uit de richting Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug is in totaal ca. 51 meter lang en in totaal 7,5 meter breed. Het heeft een fietspad in twee-richtingen dat 5,5 meter breed is. De brug weegt 120 ton en is 7 meter hoog.

Na plaatsing volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden waarna de brug, als alles volgens planning verloopt, in december in gebruik genomen kan worden.

Artikel delen:

Reageer