Zelda Event Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 24 oktober vindt de vijfde editie van het Zelda Event plaats bij Games en Computers in Zwolle. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Bonami Spelcomputermuseum en Zeldaclub Nederland. Wat ooit als een kleine bijeenkomst in de huiskamer begon is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement voor fans van jong tot oud. Dit jaar wordt er flink uitgepakt om de legendarische computerspelserie van Nintendo een eerbetoon te geven.

paneel_zelda_jenny_kroeze.jpg 

Zo kan er tijdens het evenement gespeeld worden op diverse consoles en kunnen bezoekers daarbij kiezen uit maar liefst 21 verschillende Zelda spellen. De hele catalogus van de reeks komt aan bod: van de allereerste Legend of Zelda uit 1986 tot de allernieuwste Tri-Force Heroes, die op 23 oktober wordt uitgebracht. Naast het spelen van de games is er ook ruimte voor cosplay (rollenspel met kostuums), kan je een tijdelijke tattoo laten zetten van je favoriete personage, en worden er diverse prijzen verloot. Tijdens de tentoonstelling zijn ook drie grote panelen van kunstenaars Niels van der Haar, Jenny Kroeze en Job van der Molen te zien. De geschiedenis van de Zelda spellen is nu al te bewonderen. Deze tentoonstelling duurt nog tot 1 december.

Games en Computers is sinds dit voorjaar gevestigd in Zwolle, in het voormalige postsorteercentrum naast het station. Het heeft nu ruim 3000 m² aan expositieruimte tot zijn beschikking. Naast dat het instituut regelmatig evenementen zoals het Zelda Event faciliteert is er een permanente interactieve tentoonstelling van computers, spelcomputers, arcadekasten en curiosa uit de gamecultuur. De tentoonstelling geeft een bijzondere blik in de oorsprong van de computer, en toont daarnaast de uiteenlopende creativiteit en fantasie die spelcomputers te bieden hebben. Een groot aantal van deze spelcomputers en arcadekasten zijn zonder extra kosten bespeelbaar. Daarnaast zijn accessoires, merchandise, en spellen voor oude en nieuwe spelcomputers te koop in de Bonami Shop.
Aanvang:      24 oktober, 13:00 uur
Entree:         12€ (volwassenen), 10€ (kinderen t/m 16 jaar)
Locatie:        Westerlaan 51a te Zwolle
Voor meer informatie, kijk op www.gamesencomputers.nl

Artikel delen:

Reageer