Recordopbrengst voor Ronald McDonald Rally

Zwolle – Voor de vijfde keer op rij werd op donderdag 15 oktober de Ronald McDonald Rally georganiseerd. Deze rally met prachtige klassieke auto’s wordt gereden in een toer- en sportklasse en kan omschreven worden als dé afsluiter van het rally seizoen. Dit jaar verschenen er een recordaantal van 88 equipes aan de start. Ondanks het koude weer is de organisatie meer dan tevreden en kijkt zij terug op een feestelijke en geslaagde dag met als ‘kers op de taart’ een recordopbrengst van maar liefst €50.000,-.

winnaar.jpg 

In de vroege morgen stonden 88 equipes aan de start op vliegbasis Leeuwarden. Een spectaculair begin van de dag. Ook dit jaar bestonden de deelnemers uit zowel echte rallycracks als recreatieve rallyrijders. Omstreeks 17:15 uur finishten de deelnemers in Zwolle bij het Deltion College waar het afsluitende diner en de prijsuitreiking plaatsvond. De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar de jonge deelnemers Dorina van Delft en Daan Brouwers. De eerste prijs van de clubklasse was voor René en Martijn Zwezerijn. De dames Bärbel Brouwer en Maureen Sorée gingen er vandoor met de eerste prijs voor de dames.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor nóg een belangrijke uitreiking. De uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Bijzonder spannend dit jaar omdat de organisatie het doel had om voor deze lustrumeditie een recordopbrengst bij één te brengen. En dat is gelukt. Sponsoren Pouw Automotive, Firezone en het Deltion College overhandigden een cheque van €50.000,- aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. Booijink is sprakeloos: “Wat een enorm bedrag voor het Huis. Na het geweldige bedrag van vorig jaar had ik niet verwacht dat we er weer overheen zouden gaan. Wat een enorm bedrag. Wat ben ik trots op al die organisaties, bedrijven en vrijwilligers die met dit soort evenementen van de partij zijn en ons zo steunen. Met hun hulp kunnen wij dat thuis zijn voor ouders met een ziek kindje in Isala.” 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer