Zwolle heeft een nieuwe ‘groene’ wethouder

Eén van de twee vacante wethoudersposten in Zwolle is weer bezet. Kandidaat Kenkhuis van Groenlinks-De Groenen is maandagavond voorgedragen en benoemd.

De partij Plaatselijk Belang Zwolle stemde blanco. Zij vinden dat de raad een grotere vinger in de pap moet hebben bij wethoudersbenoemingen. Een motie die daarvoor werd ingediend, werd door de overige partijen weggestemd. Volgende maand verwacht de Partij van de Arbeid de nieuwe wethouderskandidaat bekend te maken. Dan is het college weer op volle sterkte.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Zal ik de klus dan maar klaren voor mijn partij 😉

  Er gaan geruchten dat Weber zelf wethouder wordt en een raadslid zijn positite overneemt. Jammer dat Gerrit Teunis is opgestapt, al heb ik NOOIT wat weer gehoord over de verkeerssituatie in Stadshagen waar hij voor me in zou duiken. Zal toch ook wel met de situatie die ik destijds al schetste te maken hebben: PvdA zit ook in B&W.


  Maak melding

 2. Ingezonden:

  Gisteravond stemden 36 van 39 Zwolse raadsleden op Henny Kenkhuis als opvolger van GLDG-wethouder Peter Pot. Uit een gebruikelijke geheime schriftelijke stemming bleken 2 blanco stemmen en 1 stem op Adri Wever te zijn uitgebracht.

  Voorafgaand aan de stemming verklaarden Albert de Boer (PBZ) en Jan Zelle (D66) voorstander te zijn van een hoorzitting in de Raad, waarin wethouderskandidaten in het openbaar bevraagd kunnen worden over ondermeer hun ervaring, motivering en beleidsdoelstellingen. Afgelopen vrijdag had Albert de Boer (PBZ) laten weten bij de stemming over wethouderskandidaat een blanco stem te zullen uitbrengen. Jan Zelle (D66) heeft dit niet gedaan en heeft ná een duidelijke uiteenzetting van Henny Kenkhuis op hem gestemd.

  Niettemin verschijnt bij RTV Oost – overgenomen door Weblog Zwolle – het bericht, dat D66 de 2e blanco stem zou hebben uitgebracht. Dit bericht is volstrekt ongefundeerd en onjuist.

  Met vriendelijke groeten,

  Martin Jongkoen

  (D66-fractiesecretaris)

  ===========

  Bericht is aangepast!


  Maak melding

 3. Beste Dick,

  Allereerst excuses dat je geen vervolg hebt gekregen op jou vraag over de verkeerssituatie in Stadshagen. Toevallig ben ik gisteren op werkbezoek geweest in Stadshagen om met wijkbewoners te praten over het openbaar vervoer en het verkeer in de wijk. Graag zou ik ook jou mening willen horen hierover. Ik heb echter geen e-mailadres van je en zou jij contact met mij op willen nemen voor het maken van een afspraak?

  met groet,
  Ronald Revenberg
  raadslid van collegepartij PvdA


  Maak melding

Reageer