Hennepkwekerij Assendorp aangetroffen

Zwolle – Op donderdag 15 oktober werd een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Assendorperdijk in Zwolle aangetroffen.

Nadat vier maal in een week de hoofdschakelaar bij een flat aan de Assendorperdijk er uitgeklapt was werd een onderzoek ingesteld. Op de zolderetage werden 586 hennepplanten aangetroffen. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Hij kon na verhoor het politiebureau verlaten. Proces-verbaal is opgemaakt. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteit problemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zo, dat was een grote kwekerij zeg. En dat in een flat nog wel. Dit had echt fout af kunnen lopen. Er moet echt wat aan het beleid gedaan worden wat wiet betreft. Haal het uit de illegaliteit de kweek. Dan ben je overal vanaf. En verdienen criminelen er geen bakken met geld meer mee.

Reageer