Natuurwerkdag Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 7 november vindt voor de 15e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. In Overijssel worden de activiteiten gecoördineerd door Landschap Overijssel. Ook in Zwolle en omstreken zijn volop activiteiten waarvoor vrijwilligers worden gezocht. Zin in een dagje buiten zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen en wij zetten een kop warme soep voor je klaar!

soep_op_de_natuurwerkdag._fotograaf_clifton_buitink.jpg

De grootste vrijwilligersdag in het groen voor jong en oud. Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag 7 november tijdens de Natuurwerkdag 2015. LandschappenNL organiseert dit jaar voor de 15e keer de Natuurwerkdag op bijna 500 locaties in Nederland voor jong én oud. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur & landschap. In heel 2014 hebben vrijwilligers in Overijssel bijna 160.000 uur in het landschap geïnvesteerd! Dankzij vrijwilligerswerk kan iedereen blijven genieten van ons karakteristieke Nederlandse landschap.
 
Samen buiten aan de slag in Zwolle en omstreken
In Overijssel zijn maar liefst 50 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. In Zwolle kun je bijvoorbeeld wilgen knotten in Stadshagen, struiken planten bij het Groene Veer of helpen bij het bouwen van geschikte verblijfplaatsen voor de otter in Langenholte, een prachtig natuurgebied van Landschap Overijssel. Samen met kinderen en jongeren aan de slag? Dat kan op landgoed Soeslo, vlakbij Zwolle. Zin om samen met buren, vrienden of familie een dagje buiten te werken? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!
 
Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt de natuur en het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar. In haar eigen 54 natuurterreinen, maar ook bij en met andere grondeigenaren. Dit doet zij samen met ruim 9.500 donateurs, bijna 50 Overijsselse bedrijven en ruim 7.000 vrijwilligers. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven op www.landschapoverijssel.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer