Voetbalmiddag voor jonge vluchtelingen

Zwolle – Op woensdag 11 november organiseren de Eredivisie en de Jupiler League door het hele land voetbalmiddagen voor jongens en meisjes van 7 tot 17 jaar uit de verschillende opvangcentra in ons land. Alle 34 betaald voetbalorganisaties nemen deel. Zij willen zo de kracht van voetbal inzetten om jonge vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen. Desgevraagd zegt ook PEC Zwolle mee te doen, maar komt pas met informatie naar buiten als de exacte invulling van de dag definitief is.

De voetbalmiddag is een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), Vluchtelingen Werk Nederland, de Eredivisie en de Jupiler League. De behoeften zijn inzichtelijk gemaakt door COA en VluchtelingenWerk, waarna het voetbal de mogelijkheden in kaart heeft gebracht; resultaat is de voetbalmiddag voor jongeren. Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA: "Kinderen in de opvang hebben onze speciale aandacht en het is geweldig dat die aandacht er ook is vanuit het Nederlandse voetbal."

Ook Dorine Manson, algemeen directeur VluchtelingenWerk Nederland, is blij met dit initiatief: “Het leven in een asielzoekerscentrum is niet makkelijk, zeker niet voor kinderen. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er even uit kunnen. Het is mooi om te zien dat de betaald voetbalorganisaties uit de Eredivisie en Jupiler League daar op deze manier aan bijdragen.”
 
Naar verwachting zijn per club zo’n vijftig tot honderd kinderen met hun ouder(s) te gast. Met bussen komen zij van zo’n veertig opvangcentra uit het hele land naar de voetbalclubs.  COA, Vluchtelingen Werk en de voetbalclubs verzorgen samen de begeleiding tijdens de voetbalmiddag, daarbij ondersteund door vele vrijwilligers.
 
Jacco Swart, directeur Eredivisie CV: “Met voetbalspelletjes in en rondom de stadions van de clubs hoopt het voetbal de kinderen een mooie middag te bezorgen, waar ‘plezier hebben’ centraal staat. Vooral daaraan bleek een dringende behoefte te bestaan. Wij hopen op deze manier een bescheiden, maar passende bijdrage te kunnen leveren.”
 
Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie, is enthousiast over de opzet: “Een voetbalmiddag is een laagdrempelige manier om deze kinderen een middag vol plezier te bezorgen, kinderen die zelf geen of bijna geen mogelijkheden hebben om te spelen. Sport en spel is de manier om even, uit het voor sommigen zware leven van iedere dag te ontsnappen. De clubs uit de Jupiler League doen daar graag aan mee”.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Waarom zouden Pvvers wegblijven?

  Als Pvv stemmer heb ik niets tegen mensen uit oorlogsgebieden die hier opvang zoeken/krijgen. Voorkeur is wel opvang in eigen regio.

  Feit blijft dat het merendeel niet uit oorlogsgebieden komt, en te kwalificeren valt als economische vluchteling. (asielshoppers pvv grapje:))

 2. Oh, is dat een feit René? Volgens mij is deze week tijdens het debat gebleken dat Wilders met allerlei informatie strooit, zonder dat hij DE WAARHEID spreekt. Buma en Pechtold hebben hem daar een lesje in gegeven, vond ie niet leuk. Een feit is geen feit, omdat Wilders dat zegt hoor. On-topic; weer een mooi initiatief!

 3. Zit me net te realiseren, wat waren pvv stemmers hiervoor?

  Waarschijnlijk teleurgesteld omdat hun partij de achterban niet serieus nam.

  Aannames, weet het. maar denk dat ik gelijk heb.

 4. Die arnovd en Leonardo, waarschijnlijk gewoon dezelfde persoon, heeft opnieuw ongelijk. Keer op keer. Bijna even erg als kereltje Pechtold: altijd maar PVV bashen. Maar ik verdenk diezelfde persoon ervan dat-ie bij de dodenherdenking op 4 mei ineens oh oh oh het zo erg vindt, dat antisemitisme van toen. Terwijl we nu het antisemitisme met man en macht importeren, zo veel als maar mogelijk is.

  Zelfs PvdA-bolwerk De Volkskrant begint dit nu in te zien: http://www.volkskrant.nl/opinie/we-importeren-intolerantie~a4164621/

  Dus fijn hoor, al die leuke en gezellige dingen die voor vluchtelingen (ik noem ze liever migranten, of asieleisers) worden georganiseerd. Maar dat kan ook rustig zonder dat gebash van die Leonardo/arnovd.

 5. Beste leonardo

  Wat is dat toch met personen als jij?
  Denk jij nou werkelijk dat alleen Wilders liegt? Dat de rest alleen maar de waarheid zegt? Dat is behoorlijk naĂ¯ef van jou.
  Het is een feit dat de pvv in de peiling op dit moment een van de grootste, zoniet de grootste, partij is.
  Niet dat het goed zou komen als Wilders ooit aan de macht komt, maar het signaal mag duidelijk zijn. Mensen pikken het niet langer.
  Vraag jezelf eens af waarom dat is. Is dat omdat de vluchtelingen iets toe gaan voegen in Nederland? Ik denk het niet. De meeste allochtonen voegen niet bijzonder veel toe aan de samenleving.
  Het rare is alleen dat ze alles krijgen, terwijl er genoeg Nederlanders zijn die het ook nodig hebben. Waarom krijgen hun dan niks?
  Vraag jezelf ook eens af waarom er ineens zoveel " vluchtelingen" naar Europa toekomen. Ze zaten al in Turkije en dergelijke landen waar ze veilig waren. Waarom komen ze dan ineens hier heen? Vast niet omdat ze zin hadden om te lopen.
  Je kan wel zeggen dat Nederland verplicht is om ook voor vluchtelingen te zorgen, maar is Nederland dan niet verplicht om te zorgen dat het eigen volk het ook goed heeft?
  Misschien word het tijd dat je eens leert dat er mensen bestaan met een andere mening. Leer dat accepteren ipv je eigen mening keer op keer op te dringen. Want het maakt je geen haar beter dan de "tegenpartij".

 6. De meeste allochtonen voegen niet bijzonder veel toe aan de samenleving. Het rare is alleen dat ze alles krijgen

  Misselijkmakende jaloezie. Ophouden graag >:(

 7. 20:00 uur journaal: Mooie reportage over bewoners van De IJsselhallen in Zwolle.
  De Zwolse-Oosterkerk gemeenschap regelde dat
  asielzoekers die nog geen status hebben, de hei op gingen. Met de schop in de hand gaan ze de hei op, om te werken in de natuur. "Met statushouders hebben we al langer ervaring, maar deze zomer zagen we de stroom vluchtelingen toenemen", zegt Erik de Kruif, coördinator vrijwilligerswerk bij Landschap Overijssel.

  Mensen krijgen minder psychische problemen als ze wat om handen hebben. Deze vluchtelingen moeten daarom overdag meer de kans krijgen activiteiten te ondernemen. Dat hebben zorgverzekeraar Menzis en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) afgesproken met ggz-instellingen. Menzis is verantwoordelijk voor de zorg aan asielzoekers.

  Langdurig nietsdoen in de opvang kan ertoe leiden dat mensen die daar verblijven steeds passiever worden. Hierdoor zijn ze na verloop van tijd ook niet meer in staat om mee te werken aan de asielprocedure of hun vertrek, zegt de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ).

  Er werd gedacht: "Toen dachten we, hoe kunnen we deze mensen een zinvolle invulling geven?"

  —–

  Grotendeels citaat van http://www.Nos.nl

 8. Beste mariane,

  Wat heeft dat met jaloezie te maken? Ik ben er zeker niet jaloers omdat ik het verder prima heb. Alleen moet je jezelf eens gaan afvragen of het wel terecht is dat het allemaal zo makkelijk gaat.
  Ik zal het je anders vertellen.
  Toen ik het huis uit wou heb ik 8 (!!) jaar punten mogen sparen.
  vluchtelingen krijgen een huis toegewezen.
  Ik heb bekenden die momenteel geen werk hebben, maar wel graag aan de bak willen. Nu las ik laatst weer dat vluchtelingen snel aan een baan geholpen moeten worden.
  Waarom is het nu ineens zo dat er van alles geregeld kan worden, maar in de jaren ervoor toen het nodig was voor Nederlanders niet?
  Nu snap ik dat jij blijkbaar enorm voor vluchtelingen bent, en dat mag je zijn, maar je moet er rekening mee houden dat er ook mensen zijn die het er niet mee eens zijn. Waarom geld alleen de mening van mensen die voor de opvang zijn als absolute waarheid, en word de mening van mensen die vinden dat eerst de Nederlanders die geholpen moeten worden meteen afgedaan als zijnde racisme, bekrompen enz enz?

 9. Beste Hoofd, als je het nieuws had gevolgd dan had je geweten dat vluchtelingen helemaal geen voorrang meer hebben bij het toewijzen van een woning, sterker nog, daar hebben ze helemaal geen recht meer op. Vluchtelingen zullen worden opgevangen in sobere woningen, zoals containers. Je moet je wel bij de feiten houden voordat je weer het zoveelste onzinverhaal over vluchtelingen ophangt.

 10. Toen ik het huis uit wou heb ik 8 (!!) jaar punten mogen sparen.
  vluchtelingen krijgen een huis toegewezen.

  "wou" is geen Nederlands
  Was jij destijds ook vluchteling, toen je 8 jaar moest wachten?

  Ik heb niet verder gelezen.

 11. Ik mis hier een beetje het domme gepeupel van Leo en Japser die met droge ogen dufden te beweren dat de gemeente zei dat ze maar tot november in de IJsselhallen zouden zijn, en daarom de rest van de mensen die reageerden maar weer van alles uitmaakten.
  November is over 2 weken.
  Zo zie je maar weer dat het verstand niet verder gaat dan hun roze vervaagde bril.

 12. Jank toch niet De cock….als het aan jou ligt tiefen ze allemaal zsm op naar ….lekker belangrijk…..als jij ze maar niet ziet een een menselijk bestaan gunt? Misschien bem je wel bang dat je 0,000001% van je welvaart moet inleveren đŸ˜®

  Hoe zwaar telt voor jou het punt dat het hier om MENSEN gaat en dat je daar extra fragile mee zou kunnen omgaan?

Reageer