Natte opening Boxem Tunnel

Zwolle – Vrijdagavond is met een Zwolse tijdrit van 1.000 meter de opening gevierd van de Boxem tunnel. Bij deze spectaculaire race tegen de klok werden bekende wielrenners uitgedaagd om de snelste tijd op de klokken te zetten over een afstand van 1.000 meter. De finishlijn werd getrokken in de Boxem Tunnel, hetgeen het evenement extra speciaal maakte. Bovendien konden de wielrenners bij het inrijden van de tunnel een hoge snelheid bereiken. Het was jammer dat de weersomstandigheden rondom de tijdrit slecht waren. Regen was de spelbreker. Zoals verwacht werd Anna van der Breggen winnares bij de dames. Theo Bos won de tijdrit bij de mannen in een tijd van 1.05.57 minuten.

De organisatie had zestig wielrenners geselecteerd, zowel dames als heren en jeugdrenners. Om 19.00 uur werd begonnen met de jeugdsprint Dat werd opgevolgd door de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren. En niet alleen het deelnemersveld bij de heren was ijzersterk met de succesvolle Tom Dumoulin. Ook Niki Terpstra en Theo Bos waren van de partij. Uit Zwolle werd Rick Mensink knap derde. Ook bij de dames prijkten prominente namen op de startlijst. Zo namen onder meer Anna van der Breggen (Nederlands kampioen tijdrijden), Lucinda Brand (Nederlands kampioen op de weg), Amy Pieters en de Britse Lucy Garner deel aan de Zwolse 1.000 meter Tijdrit. Meest opvallende naam was misschien wel die van Loes Gunnewijk. De Zwolse beëindigde eerder dit jaar haar wielercarrière, maar stapte voor deze wedstrijd in eigen stad toch nog een keer op de fiets. 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Snelle post dames en heren van de weblog, hulde!
  En ja, het was nat, koud en nat. Beetje jammer gezien al het werk wat hiervoor verricht was. 😮

 2. Jammer dat het alleen een feestje voor bobo's bleek te zijn.
  Een prachtige tunnel gebouwd met veel Europees gemeenschapsgeld verdiende een beter georganiseerde opening voor een breder publiek. Hoezo ' verbinding ' maken ….. Helaas.

 3. @Leonardo,
  Mooi gezegd helemaal mee eens, toen ik begon met de reacties lezen dacht ik ook van…wat zullen ze nu weer te zeuren hebben.
  Ik vond het leuk om te zien, regen jas aan, niet als "bobo" maar als inwoner van Zwolle.

Reageer