Gemeente Zwolle zet plannen met Oude Mars door

De gemeente Zwolle wil de plannen die woningstichting Delta Wonen heeft met de monumentale boerderij de Oude Mars, alsnog doorzetten. Dat heeft burgemeester Meijer maandagavond bekend gemaakt.

Delta Wonen won een gemeentelijke prijsvraag over de invulling van het gebouw. Maar vorige maand stelde een van de verliezers, zorginstelling ’t Zand, dat de prijsvraag oneerlijk is verlopen. Zwolle heeft de uitkomst juridisch laten uitzoeken. Zorginstelling ’t Zand heeft enkele weken de tijd gekregen om naar de rechter te stappen om de plannen alsnog tegen te houden. Het is nog niet bekend of dat ook gebeurt.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Won?? volgens mij is dit nog een erfstukje van Witbraad! Dus is het geen zuivere koffie. Daar zijn we nu langzamerhand wel achter dat dit de “normaalste”gang van zaken is.

 2. Dus dit is de toekomst voor Zwolle, geen inspraak, niet luisteren naar de burgers, maar gewoon een prijsvraag en de winnaar krijgt zijn zin!

 3. Marieke, de inspraak op het plan van Deltawonen komt nog. Dat plan gaat nu de mallemolen van de procedures in waarbij iedere Zwollenaar nog zijn mening/zienswijze kan geven op het plan.

  Het zal echter nu niet meer zo zijn dat met voorrang met Het Zand wordt gesproken over realisering. Deltawonen/Frion/RIBW blijven eerste gesprekspartners van de gemeente om iets te realiseren bij de Oude Mars.

 4. Gezien de ondoorzichtigheid en de achterkamertjespolitiek van het openbaar bestuur kan men er gerust van uitgaan dat alles al in kannen en kruiken is gebracht door de zakkenvullers.
  Inspraak in Zwolle is een schijnvertoning.

 5. Marieke en Larry – jullie hebben het beiden uitstekend gezien en verwoord. Op het stadhuis heeft men gewoon lak aan de mening van de burger – behalve als het toevallig in hun straatje komt. Schijn-democratie – waar de Zwolse CDA-PVDA en VVD regenten al generaties lang TROTS op zijn.

 6. Ook de VVDers genieten teveel van het pluche.
  Als zij nu veel tegengas zouden geven aan de collegepartijen, gebeurt hetzelfde bij hen mochten ze weer tot de collegepartijen gaan behoren in de toekomst.
  Dan willen zij ook niet al te veel tegengas.
  Liever regelt men onder elkaar de voordeeltjes en de lucratieve baantjes.
  De ene keer is de één een beetje meer aan de beurt en de volgende keer de ander.
  En wederzijdse fouten verdoezelen ze allemaal, zolang er maar niet te veel ruchtbaarheid aan te pas komt.

 7. Zo meneer Mike -stop die laatste drie reacties maar mooi in je zak. Je ziet wel dat er méér mensen zijn die weinig op hebben met de Zwolse CDA-PvdA en VVD regenten. Maar dit soort meningen lees jij liever niet. Droom dus maar lekker verder.

 8. @Chris
  Dit gaat wel degelijk ook over inspraak, maar meer nog om transparantie.
  En aan beiden ontbreekt het nu ten enenmale in de Zwolse politiek.

 9. Malle Pietje/Lots,
  Jouw meningen lees ik inderdaad liever niet. Ik kan ze missen als kiespijn. Ze zijn veelal ongefundeerd en geboren uit een diep vooroordeel ten aanzien van het monster ‘politiek’. Ik zou zeggen, ga eens kennismaken met die raadsleden tijdens een koffie halfuurtje. Och nee, wat vraag ik nou, daar heb je het lef niet voor. Je kruipt zelfs voor ze weg als ze je willen vragen naar het hoe en waarom van je kritiek en naar mogelijke oplossingen die jij eventueel ziet.

 10. Inderdaad Chris, de inspraak van Zwollenaren op het plan komt nog (de normale art. 19-procedures/indienen zienswijzen (bijv. ten aanzien van de hoogte) etc, etc.).

  Het resultaat van de ontwikkelcompetitie blijft staan en wordt doorgezet.

 11. @ Mike; wanneer is dat koffie halfuurtje? Lijkt mij wel aardig en een goed idee om de kloof tussen inwoners/stemmers en de gemeenteraad te verkleinen. Nu krijgen we alleen bagger in de vorm van “schop tegen B&W columns” door VVD-Papje door de strot geduwd.
  Ook het CDA wist zich middels Jerommeke in de Peperbus jarenlang te profileren. Mag het allemaal wat objectiever heren zieltjeswinners?

 12. Zorgspectrum ’t Zand wil nog niet reageren op de afwijzing van Zwolle om te mogen nieuwbouwen bij de historische boerderij de Oude Mars.

  Wel wil ’t Zand kwijt dat ze een aanvraag hebben gedaan om te mogen bouwen op een andere plek. Het college van B&W zal zich daar binnenkort over buigen. Degene die wel mag bouwen bij de Oude Mars is woningstichting Delta Wonen.

  Bron: RTV Oost

 13. Jammer dat Jerommeke geen columnist meer is. Want die kon het altijd goed en raak zeggen. En daar konden mensen met lange Scheper-teentjes gelukkig nooit op reageren met hun ‘gefundeerde’ mening.

 14. Heb nog wel gemailed met Pieter Beljon, met hem was dat idd wel fatsoenlijk mogelijk. Met Papje niet; kan niet tegen kritiiek.
  Pieter Bejon was de kroonprins van het CDA volgens mij hoopte hij echt op een wethouderspost en viel dat tegen. Maar ach, politiek is toch een smerig zakie. Hij zeek wel heel makkelijk (want ze konden zich immers nooit verdedigen!) de PvdA af in de Peperbus.

 15. Wat bedoel je Larry uit die link: Geplaatst door: L.Lots@…….nl | woensdag 27 september 2006 om 12:44:01

  Beetje mantelzorg tussen Mike en Lots zit er waarschijnlijk niet in.

 16. Jà Ferry -precies wat jij zei. Deze maatschappelijke kneus bedoelde ik ook. Ik zie Elly en jou wel weer op die andere site. Tot straks.

Reageer