Bijeenkomst voor Zwolse mantelzorgers

Zwolle – Steunpunt Mantelzorg Zwolle organiseert dinsdag 27 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers, over gezond ruggebruik en tiltechnieken. Ook is er tijd voor ontspanning. Aangezien mantelzorgers van enorme waarde zijn voor onze maatschappij willen wij hen helpen om mantelzorgtaken op een prettige manier te kunnen verrichten.

Bent u mantelzorger en moet u zwaar tillen, ervaart u soms rugpijn of andere fysieke klachten? U bent van harte welkom voor deze bijeenkomst.

De bijeenkomst is bedoeld om kennis te delen waaraan mantelzorgers iets hebben in de zorg voor de ander. Tegelijkertijd is het de bedoeling om mantelzorgers een moment voor zichzelf te bieden, vandaar dat beweging en ontspanning een onderdeel van het programma zijn.

Op deze middag is Marloes Kremer, fysiotherapeut/manueel therapeut, spreker. Zij vertelt wat te doen bij pijnklachten, hoe zorg voor uw rug te dragen en geeft adviezen over wat de juiste tiltechnieken en werkhouding zijn bij de verzorging van uw patiënt of in het huishouden algemeen. Tevens is Alies Vos, verpleegkundige van Buurtzorg, aanwezig. Zij geeft praktische tips vanuit de thuiszorg. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit informatie en daarna is er koffie of thee, gevolgd door ontspanning en beweging.
 
De bijeenkomst voor mantelzorgers is op 27 oktober 2015, van 14.00 tot 16.00 uur aan de Forelkolk 43-45 in Zwolle. Deelname is gratis. U wordt vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden bij Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!), via mantelzorg@zwolledoet.nl.


 
De volgende bijeenkomst is op 17 november (valpreventie en ontspanning).

Artikel delen:

Reageer