Bekeuringen bij DDO politiecontrole in Zwolle

Zwolle – Deze maand startte voor de politie weer het Donkere Dagen Offensief (DDO). Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie plaatselijk acties om inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en op te sporen. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober werden in Oost-Nederland enkele van deze DDO-acties gehouden.

Ook in het werkgebied politieteam Zwolle werden zaterdag tussen 16.00 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden waarbij ook gezocht werd naar mogelijke woninginbrekers. Tijdens deze eerste controles werden helaas geen potentiële woninginbrekers aangehouden. In Zwolle werden vier voertuigen in beslag genomen voor de belastingdienst. De eigenaren hadden fiscale feiten openstaan. Verder werd één voertuig buiten gebruik gesteld in verband met openstaande boetes en moest één persoon ruim €1.200,- betalen aan openstaande boetes. Van een buitenlandse vrachtwagenchauffeur werd het rijbewijs ingevorderd, omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 605 ug/l. Ook werd één persoon aangehouden omdat hij nog een celstraf open had staan en een tweede persoon werd aangehouden omdat hij nog dna moest afstaan.

Wat kunt u zelf doen? 
Met de DDO-acties probeert de politie zoveel mogelijk woninginbraken, overvallen en straatroven te voorkomen. Maar zelf kunt u ook het nodige doen. 80% van de opgeloste woninginbraken komen tot stand door de oplettendheid van burgers. Inwoners kennen hun buurt immers het beste. Ze weten wie hun buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Ziet u iets in de uw buurt dat u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s, bel bij spoed of heterdaad dan altijd 112! Heeft het geen spoed dan kunt u bellen met 0900-8844. Het helpt bijvoorbeeld enorm als u het kenteken van een verdachte auto en/of het signalement van een mogelijke verdachte aan ons doorgeeft.  
Natuurlijk kunt u zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van woninginbraak door te zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en het goed afsluiten van de woning als u weggaat. Op deze site vindt u onder het thema Woninginbraak meer tips. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte, zodat de politie een onderzoek kan starten!

Artikel delen:
Reacties 12
 1. AUB controleren op fietsers die zonder licht in het schemerdonker rond rijden. Bij regenachtig weer, en als er tegennliggers aan komen , zie je ze niet, ook niet als je zelf op de scooter rijdt bv. Levensgevaarlijk die idioten 🙁 Graag flinke boetes voor fietsers zonder licht! Vooral in de stad!>:(

 2. " tussen 16.00 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden waarbij ook gezocht werd naar mogelijke woninginbrekers. Tijdens deze eerste controles werden helaas geen potentiële woninginbrekers aangehouden."

  Kwestie van timing…..8)

 3. Laat ze ook maar eens wat doen aan de asociale pizzabezorgers.Ze snijden je je de bocht af(KIP 2 DAY)New York pizza rijden je bijna frontaal aan.Diverse andere koeriers vliegen linksom de rotonde over bij de tomas a Kempisstraay.Als je niet opppast raak die figuren ook nog.Laat ze daar ook eens wat aan doen.

 4. helemaal eens met Jos Bakker , het gedrag van die pizza ( enz ) bezorgers is dusdanig asociaal dat er met de filialen die deze knapen op pad stuurt eens een hartige woordje gesproken moet worden , bezorger aanhouden en vette bekeuring geven , die gasten snijden je af , racen je van het voetpad , ach te veel om op te noemen , staan zelfs bij ons in de tuin te zeiken ,,,zeg je er wat van dan krijg je een grote bek van zo,n puber , het gedrag van die bezorgdiensten is ver beneden alle peil ..aanpakken >:(

 5. @Jos Bakker,
  Helemaal mee eens….
  Die idioten van KIP 2 DAY moet politie keihard aanpakken…

  Niet normaal ze rijden zelfs door rood, stelletje eikels zo levensgevaarlijk, daar moet politie hard tegen optreden flink bekeuren!

 6. waar ze ook op mogen letten/zwaar bekeuren.
  Dagrij verlichting bij auto's.
  Te veel slapende mensen die met slecht weer, alleen die verrekte ledjes voor aan hebben, maar niet door hebben dat de achterlichten niet aanstaan, heb ze zelfs al in de donkere ochtend/avond zien rond rijden.
  Zet je lichtschakelaar op "auto" of stap wakker achter het roer.

 7. Dat zie je verkeerd peaky. Dagrijverlichting werkt alleen als je je licht op "Auto" hebt staan volgens mij. Als je het idee hebt dat deze te lang gebruikt worden zijn de sensoren dus verkeerd afgesteld.
  Wel heb je gelijk als het gaat om stadslicht. Daar mag je nooit mee rijden en ik begrijp dan ook niet dat dat nog steeds op nieuwe auto's zit.

 8. hmm nog even controle gedaan op de zaak, bij sommige auto's staat het standaard aan met schakelaar op "0". zelfs met dash verlichting:s

Reageer