PEC Zwolle onderuit tegen Vitesse

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagavond verloren van Vitesse. In Zwolle werd de uitslag 1-5. Voor Zwolle scoorde Thomas Lam. Het was het eerste verlies in het eigen PEC Zwolle stadion dit Eredivisie seizoen. Ouasim Bouy kreeg een rode kaart van de fel betwiste scheidsrechter Pol van Boekel.

18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__05.jpg 

De wedstrijd begint desastreus voor PEC Zwolle, dat al na zeven minuten op een 0-1 achterstand komt te staan. Een vrije trap van Lewis Baker is keeper Mickey van der Hart in de korte hoek te machtig, nadat de goalie vlak daarvoor de Arnhemmers met fraai keeperswerk van de openingstreffer weet af te houden. Het antwoord van Zwolle laat echter niet lang op zich wachten. Thomas Lam is iedereen te slim af, wanneer een vrije trap van Bart van Hintum niet kan worden weggewerkt door de bezoekers.

18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__01.jpg

18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__09.jpg

18-10-2015_pec_zwolle-vitesse_1-1__06.jpg 

Vijf minuten later is Lam opnieuw de hoofdrolspeler, wanneer de verdediger in zijn eigen strafschopgebied een schot met zijn hand keert. De toegekende strafschop wordt door Milot Solanke benut. Toch blijft PEC Zwolle het eigen spelletje spelen en speelt ook de nodige kansen bijeen, maar de gelijkmaker valt niet. Vlak voor rust wordt het zelfs nog erger als Valeri Qazaishvili Vitesse uit de rebound op 1-3 brengt.
Volg goede moed begint Zwolle aan de tweede helft waarin Bram van Polen met een schot op de paal dichtbij de aansluitingstreffer is. Binnen tien minuten gaat het echter helemaal fout voor PEC Zwolle. Voor de tweede keer legt Pol van Boekel de bal de stip nadat Ouasim Bouy in de ogen van de leidsman een doorgebroken speler naar de grond duwt. Bouy wordt naar de kleedkamer gestuurd, waarna Oliinyk vanaf elf meter de zege voor de Gelderlanders definitief veiligstelt.  Met invaller Kingsley Ehizibue zijn de Blauwvingers nog dichtbij de 2-4, maar Ehizibue raakt de lat. Vitesse scoort nog wel via Rashica.
Waar PEC Zwolle speelronde negen eindigde, opent het speelronde tien. Vrijdag speelt het om 20:00 uur opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt FC Utrecht naar het IJsseldelta stadion.
PEC Zwolle – Vitesse: 1-5 (1-3). 
Doelpunten: 7’ Baker 0-1,  15’ Lam 1-1, 21’ Solanke pen. 1-2, 44’ Vako 1-3, 52’ Oliinyk pen. 1-4, 78’ Rashica 1-5.
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Rood: Bouy (PEC Zwolle)
Geel: Lam, Thomas en Sainsbury (PEC Zwolle)
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Sainsbury, Lam, Van Hintum, Dekker(26’ Menig), Bouy, Becker (60’ El Hasnaoui), Marinus (65’ Ehizibue), Thomas, Veldwijk.
Vitesse:  Room, Diks, Kashia, Van der Werff, Leerdam, Vako (74’ Pantic), Nakamba, Baker, Rashica, Solanke (78’ Dauda), Oliinyk (65’ Nathan).
Toeschouwers: 12.250
Bron: peczwolle.nl
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__03.jpg
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__02.jpg
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__10.jpg
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse_0-1__04.jpg
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse_1-2__07.jpg 
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse_1-3__08.jpg
 
18-10-2015_pec_zwolle-vitesse_1-4__11.jpg 
Artikel delen:
Reacties 25
 1. Een aantal redenen voor het verlies; het uitvallen van dekker, kansen die er net niet ingingen, (paal, lat), slordig verdedigen, een beslissing van de scheids die net niet gunstig uitviel en de keeper die een aantal schoten net niet hield en een Vitesse wat hiervan profiteerde. Vrijdag zijn er meer kansen


  Maak melding

 2. Eens Peperbus; vanwege te lang en te aangenaam verblijf bij PEC, helaas Studio Sport gemist….waar ik vooral de pengels wilde zien EN waarom >:(>:(>:( niemand protesteerde…ga ik maar van eigen waarneming uit….ik zeg het niet snel over het verschrikkelijk moeilijk uitvoerbare scheidsrechteren…………misschien was PEC ook gewoon minder….naar op zijn Peter Bosz’s

  GENAAID!!!
  —–

  Maar goed. Het voordeel was dat we extra vroeg aan de potten zaten. Daar waar de gluurheidsgraad hoog was 😉


  Maak melding

 3. In het kielzog van de met de dag triester wordende Hans Kraay-jr die enkel de tribunes af liep te struinen naar vrouwelijk schoon. En…op 2 stoeltjes afstand van mannen als Gustavo Hebling.
  Wel jammer dat we door 3 topfotograven omgeven waren (Pedro, Harry ten K. en Hans, ex-WLZ, Smid) maar gewoon NJET zijn vastgelegd >:(
  Gelukkig hebben we de vrienden-app plaatjes nog, die we konden delen met vrienden in het publiek…..

  Maar dit allemaal terzijde.


  Maak melding

 4. Met 1-5 onderuit gaan en dan zeggen: het licht aan de scheids. ;D

  Ik hoop dat Jans en z’n jongens iets meer de hand in eigen boezem steken en hier iets van gaan leren zodat ze volgende week niet weer zo klop krijgen.


  Maak melding

 5. Geen schande: PEC heeft tot nu toe met name tegen clubs uit de onderste regionen gespeeld en dat qua resultaat prima gedaan. Vitesse is een klasse beter en loopt over je heen, dat kan gebeuren.


  Maak melding

 6. Japser; Ron Jans zei dat PEC verloren had van een veel beter Vitesse en als laatste zei hij nog iets over het arbitrale trio, dat mag ook, maar hij roemde vooral de kracht van Vitesse. Ik moet zeggen dat ik ook bij vlagen genoten heb van het spel van Vitesse, vooral hun rechtsbuiten Rashica speelde een schitterende wedstrijd. Hoe jammer voor PEC ook, de nederlaag was verdiend en zeker geen schande. Op naar PEC-FC Utrecht.


  Maak melding

 7. Pikant detail: van Boekel onlangs ‘gerapporteerd’ aan Zeist (bij van Egmond de scheidsrechter-bobo aldaar) door Thijs Rokers(fonetische gespeld) als zijnde een typische thuisfluiter. Rokers is video analist, en te horen op NPO Radio 1 zondagavond 22:00-23:00.
  Van Boekel zal er ook kennis van hebben genomen , via … moet haast wel… en PEC was het slachtoffer… ?!

  Vitesse speelde naar mijn mening met een 12 de man .


  Maak melding

 8. Foppe interim-coach, maar zijn (21:26) naam zou kunnen worden genoemd voor “definitieve coach”….bedoel die andere Zwollenaar Jaap Stam zal Frank wel opvolgen na dit seizoen, mag ik hopen. Hoewel Frank verdorie nog langer onder contract staat, vrees ik…bedoel FdB=geweldige coach; subliem die eerste 4 jaar. Maar na het spel en het resultaat van vorig jaar….nadat ie zich ook niet voor de CL wist te plaatsen….in combinatie met sommige aankopen (samen met Overmars); moest er DAAR maar eens een ander komen.

  Het kan natuurlijk ook heel gewoon zo zijn, dat als Ron J. weggaat er een andere bekwame (zijn ze beiden) Zwollenaar op ons PEC komt….in het….wen er maar aan!

  MAC3PARK-stadion


  Maak melding

 9. Of denkt iemand dat Ron Jans dit probeert te overtreffen

  2010/2011 werd hij coach bij sc Heerenveen. Bij de achterban van FC Groningen zorgde dat voor de nodige commotie. Jans blijft twee seizoenen trainer van de Friezen. Na het seizoen 2011/2012 neemt hij afscheid van Heerenveen

  Waarbij hij dan Heerenveen ook hoger zou inschatten dan PEC.


  Maak melding

Reageer