Toonkunstkoor Caecilia zingt de Elias

Zwolle – Toonkunstkoor Caecilia voert op 2 december a.s. de Elias van F. Mendelssohn Bartholdy uit. Het concert staat wederom onder leiding van Béni Csillag en zal plaatsvinden in theater de Spiegel te Zwolle, aanvang 20:00 uur.

De Elias is het laatste grote werk dat Mendelssohn heeft gecomponeerd en hij heeft er bijna 10 jaar over gedaan. In augustus 1846 kwam het gereed en werd het zeer succesvol uitgevoerd in Birmingham in Engeland, met o.a. een koor van 270 zangers. In oktober 1847 was de Duitstalige première in Hamburg. De Elias is gebaseerd op teksten uit het Oude Testament en vertelt het verhaal van de profeet Elias. Het is geschreven in de Händel-traditie en heeft daarom zeer veel koor. De 24 koren reflecteren de wisselende stemmingen van het volk en de priesters van Baal als zij commentaar geven op de gebeurtenissen, smekend, jammerend of woedend.

De solisten bij het concert zijn:
Hanneke de Wit – sopraan,
Fabio Trümpy – tenor,
Maria Fiselier – alt,
Christian Miedl – bas.
De muzikale begeleiding wordt als vanouds verzorgd door HET Symfonieorkest.
 
Kaarten  zijn te verkrijgen via de Spiegel en via de website www.caeciliazwolle.nl.   1e rang €32, 2e rang €27, tot 27 jaar en CJP €13,50.

Artikel delen:

Reageer