Commissaris rijdt dronken en krijgt boete

De Zuid-Hollandse commissaris der Koningin Jan Franssen is begin augustus in Zwolle door de politie gesnapt toen hij met een slok te veel op achter het stuur zat.  De oud-burgemeester van Zwolle, die in Den Haag woont maar ook een huis heeft in de buurt van Zwolle, had tijdens zijn vakantie met vrienden gegeten in een restaurant in de stad en werd op weg naar huis tijdens een politiecontrole aangehouden.


Archieffoto

Volgens de woordvoerder van Franssen was slechts sprake van een kleine overschrijding van de norm. Daarom kwam hij ervan af met een boete en een rijverbod van twee uur. De zegsman onderstreept dat de commissaris niet hoeft voor te komen en evenmin zijn rijbewijs heeft hoeven inleveren. Voor ervaren chauffeurs geldt dat als zij een alcoholpromillage van meer dan 220 ugl in hun bloed hebben, zij strafbaar zijn. Jan Franssen scoorde 265 ugl.

Bron: De Telegraaf

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Hij is in elk geval niet de enige (komt van het rechtse http://www.geenstijl.nl): Dinsdagochtendblues voor Petra Kramer. Het raadslid voor de SP in Drachten is per omgaande de fractie uitgekegeld. Emogothic Kramer is een notoir comazuipertje die afgelopen jaar tot tweemaal toe met een slok teveel op achter het stuur werd betrapt. En dus is het exit voor Petra.punt.nl. Hoewel de SP website heel correct spreekt over ‘de basis van vertrouwen die is verdwenen’ zit Petra zelf nog snoeihard in denial. In de comments van de Leeuwarder Courant zegt ze: “Ik ben toch net iets minder “gewipt” dan dit artikel wil doen geloven. (..) Ik heb tijdens een fractievergadering gezegd dat zodra de landelijke SP gaat bepalen wat er lokaal of provinciaal gestemd wordt, dat ik mijn lidmaatschap dan zou opzeggen. Later kwam de SP aanzetten met bovenstaand verhaal. Ik heb toen het congres niet meer afgewacht en heb mijn lidmaatschap mondeling in het bijzijn van 3 bestuursleden opgezegd.” Dat wordt weer flink downplayen Kameraad Jan!


  Maak melding

 2. Wordt er weer eens met twee maten gemeten??? Zoals gewoonlijk? Behandel iedereen toch eens gelijk, in plaats van onderscheid te maken wie wat doet in het dagelijks leven. Het maakt toch geen ene fluit uit of de burgemeester, koningin of ik de overtreding begaat. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten!!!!!


  Maak melding

 3. marieke de eerste & Kruimeltje:
  volgens mij hebben jullie dit artikel uit de Telegraaf niet helemaal begrepen.
  Het is nl. zo dat de limiet voor een beginnend bestuurder ligt bij 0.88 ug/l, voor een “ervaren” bestuurder is dat 220 ug/l.
  Franssen zat als “ervaren” bestuurder met 265 ug/l dus boven de limiet en heeft daarom terecht een boete en rijverbod gehad, conform de regelgeving!


  Maak melding

 4. Die knakker heeft in zijn Zwolse tijden ook al eens zijn A8 in de auto van een vriendin geparkeerd. Zonder een briefje achter te laten overigens.

  Omstanders hadden helaas voor hem zijn kenteken genoteerd.


  Maak melding

 5. Bas
  Ik heb het echt wel begrepen, maar wat ik bedoel is dat je helemaal niet zou mogen rijden met alcohol op ,net zo min je 5 km te hard mag rijden.


  Maak melding

 6. Dit is nu een bepaald slag volk wat het nooit zal leren. Zo zie je dat het verantwoordelijkheidsgevoel / voorbeeldfunctie stopt zodra de toehoorders weg zijn oftewel: hij speelt zijn rol tbv de carriere maar het zit niet van binnen.


  Maak melding

 7. Iedereen die met drank op achter het stuur zit is een potentiële misdadiger. Je vergeeft het jezelf nooit meer als er wat gebeurd. Maar als je als bekend persoon niet eens in de gaten hebt dat alles wat je doet onder een vergrootglas wordt gelegd…..vind ik dat extra dom!
  Wat ik hier boven lees: eerder in de fout, aanrijding nixxx achter gelaten……..tja niet meer te redden……maar mag nog wel gewoon afgevaardigede van de queen zijn in Z-Holland. Wippen die vent! Bedoel Geert wil een heel land op Marktplaats zetten, dan mag deze alcohol-looser zijn job alleen om bovenstaande redenen toch wel inleveren? Veel van die hotemetoten hebben toch ook nog een chauffeur?! Franssen niet? Dit was privé natuurlijk. Koos Alberts nu bijvoorbeeld wel. Ze komen in elk geval niet weg met de smoes dat ze geen taxi kunnen betalen…….Helaas is drugs in het verkeer ook een enorm probleem. Dit schijnt ook nog eens heel moeilijk tot niet te controleren!!
  Maar goed, genoeg de zedenprediker uitgehangen.


  Maak melding

 8. marieke de eerste
  Ik snap wat jij bedoeld.
  Echter als je 5 km te hard rijdt, loo je ook het risico bekeurd te worden.
  Begrijp me niet verkeerd, ook ik vind dat alcohol en autorijden niet samengaan. Wat nu wel weer blijkt is dat een `bekend persoon` dubbel zo hard gestraft wordt, nl. naast een bekeuring nog eens een `eervolle vermelding` in diverse media.


  Maak melding

 9. @Bas, begrijp je zelf het stukje uit de telegraaf wel? Hij zat boven de toegestane limiet volgens onze wetgeving. Dan komt ie er wel heel makkelijk van af met een boete en een rijverbod van twee uur! Hoe meer middelen die rijvaardigheid kunnen beinvloeden, in dit geval de alcohol, hoe hoger de bekeuring!!!!


  Maak melding

Reageer