80 mille voor culturele activiteiten

Zwolle – Ook in de tweede helft 2015 zijn er culturele activiteiten georganiseerd met subsidie van de gemeente Zwolle. Subsidieaanvragen voor het eerste kwartaal 2016 kunnen nog worden ingediend tot 1 november 2015.

Voor de regeling Culturele Activiteiten heeft de gemeente voor 2015 een bedrag van 80.000 euro gereserveerd voor culturele activiteiten. Met deze subsidieregeling biedt de gemeente organisaties de mogelijkheid een openbaar cultureel evenement te organiseren of een boekwerk over de cultuur (historie) van Zwolle te maken.

In de tweede helft 2015 zijn subsidies gegeven aan: 
Hedon voor ‘Oud of the Box’
Schatkameropera voor ‘Geen Bereik. The Telephone’
Zwolse Theaters voor Club Cele
Theater Gnaffel voor ‘Meisje Loos’
Kameroperahuis voor het Requiem van Fauré
Huygens Vocaal Enslemble voor ‘Harmony of the Spheres’
Thomas à Kempis orkest voor ‘Thomas Top 25’
The Young Ones voor ‘Heroin’
St Joseph Wresinski Cultuur voor ‘Zingt het voort’
St. Muziek bij Buren voor ‘Muziek in huiskamers’
St. CEON voor ‘Let’s get lost’
Theatergroep de Jonge Honden voor ‘Land van melk en honing’
Nieuwe aanvragen eerste kwartaal 2016

Ook voor 2016 reserveert de gemeente Zwolle budget voor openbare culturele activiteiten. Voor een activiteit in het eerste kwartaal 2016 moet de aanvraag vóór 1 november 2015 door de gemeente Zwolle zijn ontvangen. Meer informatie over de subsidieregeling staat op www.zwolle.nl/cultuur.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Bijvoorbeeld De Vuurvogel[/url] onder bezielde leiding van dirigent Albert Dam, dan?

  Zullen wel geen aanvraag ingediend hebben, want hoe kun je zo'n aanvraag nou weigeren?

 2. ClubCele is een GroenLinks iets. Slim bedacht!! Net zo slim als de Partij voor Cultuur en de Nachtburgemeester. Ook van die slimme GroenLinks initiatieven om voor iets eigens TOCH subsidie te vangen.

 3. Club Cele is toch een initiatief van de Zwolse theaters?

  Dat is precies de slimmigheid. Het onder een vlag van een culturele organisatie weten te krijgen. Initiator is vooraanstaand GL lid en was als ik het goed heb zelfs kandidaat voor de verkiezingen. Zo zijn er meer slimme culturele interventies hoor.

 4. Is dat niet erg wantrouwend, mariane? Als ik de lijst van onderwerpen (via artikele WLZ) zie waarover club cele het afgelopen een debat/gesprek heeft georganiseerd is dat vrij divers: angst, staat van de zorg, basisinkomen, pesten, leegstand, geluidoverlast, 'liefde, seks, keuzevrijheid en dilemma', project langs het water, park in transitie en robot Baxter.
  Het kan zijn dat de initatiefnemer een GL-lid is (wie?), maar toont dat niet eerder maatschappelijke betrokkenheid aan. Een eigenschap die de meesten van ons graag zien bij politieke partijen. Of is het sowieso verdacht wanneer raadsleden of mensen die daar een gooi naar doen, ook maatschappelijk actief zijn? En zouden de Zwolse theaters zich lenen om als cover up te fungeren voor een politieke partij? Lijkt mij niet slim en ook niet waarschijnlijk.
  Buiten dat allemaal, vind ik het een mooi initiatief waarmee de debatcultuur in Zwolle wordt verrijkt. Voor elk wat wils, zou ik zeggen.

 5. Ik ben er geweest!! Halve zaal vol GL-leden. Debat wordt overstemt met een groen geluid. Ik vond het stuitend, vandaar mijn ergernis.

 6. Oké, ik nog nooit. Kennelijk zijn het onderwerpen en een setting die vooral die achterban aanspreken. Het zou mij er overigens niet van weerhouden te gaan als er een interessant programma is. Ik snap je ergernis omdat het dan wel een vrij eenzijdig debat is. Zegt nog niks over het initiatief an sich.

 7. Tuurlijk die Jesse Klaver hoort precies thuis in het rijtje van Singh Varma en die andere Marokkaanse dwerg.Liegen en bedriegen.
  Nee geeft dit geld lekker aan de arme Nederlander die hoog op een flatje zit met drie kinderen en nog geen kadootje kunnen kopen voor hun kinderen met Sinterklaas of de kerst.

 8. Waar ik geen fan van subsidies ben, vind ik 80000?? vrij weinig voor zoveel verschillende initiatieven. Zonder dit geld zou zwolle een hoop cultuur armer zijn. Dikke pech voor de mensen die besluiten om met 3 kinderen hoog in een flatje te zitten (volgensmij haal je wat door elkaar), zoveel van die mensen kan je niet helpen met 80000??, en er gaan al miljoenen naar de minima. (En gratis eten van de jumbo met kerst, weinig te klagen dus)

 9. We kunnen nog een GL-initiatief toevoegen aan dat wat er al is: de Stadsdichter.

  Maar ook Arjen Broer (stond ook al op de lijst van GL) , die zich stadsmaker noemt, staat in de krant met de conclusie dat stadsmakers middelen van de overheid (subsidie) nodig hebben. Ja, dat zou ik ook zeggen over een zelfbedachte functie!

  GL is echt slim bezig!!

 10. Mariane, vanwaar jouw hekel aan groenlinks? Heeft tofik dibi je vroeger gepest?
  Dat groenlinks nou eenmaal een linkse partij is en derhalve ook om cultuur geeft en niet alleen om geld verdienen dat weet iedereen. Dat cultuur niet altijd winstgevend is en daarom wel eens een beetje subsidie nodig heeft weet ook iedereen, dus wat is nou precies je probleem?

Reageer