Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal

Zwolle – Op dinsdag 29 en woensdag 30 december 2015 organiseren zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de derde keer het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Na een zeer succesvolle tweede editie, met ruim 500 deelnemers, gaan jongeren uit Zwolle en nabije omgeving wederom twee dagen de strijd aan met elkaar in de WRZV-hallen. Dit jaar wordt het toernooi uitgebreid en kunnen jongeren van 17 en 18 jaar ook deelnemen. Bijna 800 jongeren komen in deze twee dagen zaalvoetballen!

Het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal is inmiddels al niet meer weg te denken uit de kerstvakantie. “Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat veel bekendheid geniet in Zwolle en omgeving. In de WRZV-hallen beschikken wij over twee sportzalen, waardoor tachtig teams deel kunnen nemen aan het toernooi”, aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. “We hebben ervoor gekozen om dit jaar een extra leeftijdscategorie toe te voegen. We willen deelnemers die 17 jaar zijn geworden de kans bieden om ook dit jaar weer mee te doen. Daarnaast sluit dit jeugdtoernooi hiermee naadloos aan op het Jopie van Kilsdonktoernooi, wat elk jaar voor volwassenen vanaf 18 jaar gehouden wordt”.

Op dinsdag 29 december gaan jongeren van 13-14 en 15-16 jaar de strijd met elkaar aan. Op woensdag 30 december wordt, naast het toernooi voor 17- en 18-jarigen, gespeeld in de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar. Elk team bestaat uit zeven of acht spelers. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen (inclusief keeper). Iedereen die het leuk vindt om in de vakantie te komen zaalvoetballen kan zich inschrijven voor het toernooi.
Koen Tip van SportService Zwolle juicht het terugkerende karakter van het toernooi toe. “Het is leuk om te zien dat zaalvoetbal een steeds prominentere plek krijgt in Zwolle. Er is in een zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 16 jaar binnen zaalvoetbalvereniging WRZV waar enthousiaste zaalvoetballers bij aan kunnen sluiten en er zijn clinics op scholen van het Voortgezet Onderwijs. We zijn ook in gesprek om een scholencompetitie op te zetten. Een mooie samenwerking tussen zaalvoetbalvereniging WRZV, SportService Zwolle en de KNVB, die dit allemaal mogelijk maakt. Zaalvoetbal leeft in Zwolle!” 
Artikel delen:

Reageer