Het beste beentje voor…

Bewegen en sporten is voor iedereen belangrijk om gezond te blijven. Dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar waar vind je een club waar je je thuisvoelt? Wie kan ondersteuning bieden als je niet alles zelf kunt? Hoe is het vervoer geregeld? Op de informatieavond van 6 november in Dienstencentrum De Terp in Zwolle krijgt u antwoord op deze vragen.

Vier verenigingen vertellen hun ervaringen met het opstarten van sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vg). Die goede ervaringen zijn een inspiratiebron voor clubs die nog geen vg-sport organiseren. Zowel SportService Zwolle als MEE IJsseloevers kunnen daarin ondersteuning bieden. Verschillende clubs presenteren de sportmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. Daartoe zijn informatietafels  ingericht. In een discussie kunnen ouders en sportclubs ervaringen en knelpunten uitwisselen.

De Regionale Federatie van Ouderverenigingen (RFvO IJssel-Vecht) en MEE IJsseloevers organiseren in samenwerking met SportService Zwolle op 6 november deze bijeenkomst in dienstencentrum De Terp, Radewijnsstraat 1 te Zwolle. De avond begint om 19.30 uur, de zaal is om 19.15 uur geopend. De toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomst.

Artikel delen:

Reageer