Studenten doen veiligheidschecks Zwolse winkels

Zwolle – Veel ondernemers hebben helaas te maken met verschillende vormen van winkelcriminaliteit. In het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gaan studenten van de Landstede, Opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid, op 29 en 30 oktober op grote schaal veiligheidschecks uitvoeren bij winkels in de Binnenstad. Aan dit initiatief wordt meegewerkt door ondernemersvereniging Citycentrum, de gemeente Zwolle, politie en de brandweer.

Peter Pels, voorzitter van het City Centrum, verricht op 29 oktober de eerste Veiligheidscheck bij Parfumerie Douglas in het centrum van Zwolle.

Winkeliers kunnen zelf veel doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Om winkeliers hiervan bewust te maken is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gestart met een campagne "Hoe veilig is uw zaak? Doe de Veiligheidscheck!"

De studenten gaan met hulp van een Veiligheidscheck app naar 12 belangrijke aandachtspunten kijken, waaronder de aanwezigheid van camera's, overzichtelijke winkelindeling, het stimuleren van pinnen, een schone entree en het begroeten van klanten.

De studenten doen zo nuttige praktijkervaring op en de ondernemers krijgen bruikbare tips om de veiligheid in hun zaak te vergroten. De binnenstad van Zwolle: Schoon, heel en veilig!

www.veiligondernemenbeginthier.nl/veiligheidscheck

Artikel delen:

Reageer