Zwemclub voor kinderen met een beperking

Zwolle – Welk kind houdt er niet van – lekker spelen in het zwembad! Voor kinderen met een beperking is dit soms een hele uitdaging. Daarom start er op woensdag 28 oktober een nieuwe zwemclub in Zwolle. Deze zwemclub is voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een lichamelijke beperking, gedrags-, leer- of ontwikkelingsproblemen, of andere beperkingen die extra aandacht vragen. Kinderen kunnen deelnemen als zij in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A.

zwemkids.jpg 

De zwemclub is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het zwembad van On Campus in Zwolle. Het doel van de zwemclub is om wekelijks een uurtje plezier in het water te hebben en spelenderwijs nieuwe dingen te leren. Onder begeleiding van zwemtherapeut Marleen leren de kinderen bijvoorbeeld snorkelen, duiken en flipperen. Zwemmaterialen zoals duikbrillen, snorkels en flippers zijn aanwezig. Tijdens de schoolvakanties is er geen zwemclub.

Gratis kennismaken
Kinderen kunnen gratis kennismaken met de zwemclub op woensdagmiddag 28 oktober (aanmelden is noodzakelijk). Een los kaartje voor de zwemclub kost daarna €7 per keer, maar het is ook mogelijk om een tienbadenkaart aan te schaffen voor €65. Heel enthousiaste zwemmers kunnen een jaarabonnement kopen, waarmee zij voor € 200 een jaar lang onbeperkt kunnen zwemmen bij On Campus.
Over het therapiebad
Het water van het therapiebad van On Campus is met 33 graden Celsius aangenaam warm. Het bad en de kleedruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. En de kleedkamers zijn extra ruim ingericht voor gebruik door mensen met een lichamelijke beperking. Het therapiebad kan via een hellingbaan betreden worden, heeft een diep en een ondiep gedeelte en is voorzien van een beweegbare bodem en een tillift.
Aanmelden
Aanmelden voor de zwemclub van On Campus kan door een e-mail te sturen naar info@on-campus.nl of door te bellen naar 088-469 70 00. Er is plek voor maximaal 12 kinderen.

Artikel delen:

Reageer