Harde kern PEC Zwolle tegen naam stadion

Zwolle – Het IJsseldelta stadion gaat met ingang van het komend seizoen van naam veranderen. Het in Lelystad gevestigde bedrijf MAC3PARK heeft met PEC Zwolle een overeenkomst gesloten. Het voetbalstadion in Zwolle zal de naam MAC3PARK Stadion gaan krijgen. De harde kern van PEC Zwolle laat weten dat ze het niet eens zijn met de nieuwe naam voor het stadion.

"De eerste reacties op deze sponsordeal is door de supporters op de kanalen van PEC.nu allerminst positief ontvangen. Ook de harde kern van PEC Zwolle laat weten een “MAC3PARK Stadion” niet te zien zitten" De fans hebben hun ongenoegen onlangs in een brief aan het bestuur van PEC Zwolle kenbaar gemaakt. In de brief geven zij aan dat er de afgelopen jaren met het betonnen stadion, kunstgras en nu een gesponsorde stadionnaam door het bestuur beslissingen worden gemaakt die de voetbalcultuur binnen PEC Zwolle ernstig aantasten. Beslissingen die bovendien zonder enig overleg met de supporters gemaakt zijn, zeggen de fans. Zij vrezen dat het bestuur de waarde van haar supporters onderschat en aan de wensen van haar achterban voorbij gaat. “Deze worden geacht stil te zitten op hun stoel en met klappertjes te zwaaien. Dit is iets waar wij ten diepste tegen ageren.” Aldus de Harde Kern in hun brief.

"Wij zijn ook van mening dat PEC financieel mag groeien, maar dit weegt niet af tegen de culturele belangen. Daarnaast moeten we ons samen verenigen, we hebben allemaal hetzelfde belang namelijk "PEC Zwolle". Hier kan veel meer gebruik worden gemaakt van de krachten van supporters en misschien kunnen we op deze wijze dan ook een oplossing vinden voor dit probleem. Wij willen u dan ook vragen om met ons in gesprek te gaan en het tekenen van de overeenkomst met MAC3PARK uit te stellen tot na dit gesprek." Volgens de planning zal op 7 november rond om de thuiswedstrijd met Heracles Almelo de overeenkomst tussen PEC Zwolle en MAC3PARK met een handtekening officieel bekrachtigd worden.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. n de brief geven zij aan dat er de afgelopen jaren met het betonnen stadion, kunstgras en nu een gesponsorde stadionnaam door het bestuur beslissingen worden gemaakt die de voetbalcultuur binnen PEC Zwolle ernstig aantasten.

  Maar hier ben ik het eigenlijk wel mee eens. Dat stadion kan nog wel mooi worden als over alle kanten de tribunes naar beneden worden uitgebreid zoals aan de lange Berkum kant!

 2. De Voorzitter van de supportersvereniging zit toch in het Raad van Bestuur? Die heeft de mogelijkheid het bestuur indien nodig terug te fluiten? Misschien een idee de ja of nee poll van pec.nu als referendum te gebruiken en hiermee naar de voorzitter van de supporters vereniging te gaan?

 3. De huidige voorzitter van de supportersvereniging heeft idd een zetel in de raad van bestuur.

  Deze heeft hij gekregen van Adriaan die hem volgens de geruchten ook aangemoedigd heeft om voorzitter te worden.

  Hierdoor valt de onafhankelijkheid te betwijfelen en is de kans dat de supportersvereniging de keuze van de club eerst verdedigd voordat er met de supporters gesproken gaat worden wat hun mening is.

  Ik vind dat jammer en ben mee eens dat dit een gezamenlijk statement had moeten zijn.

  De supportersvereniging groeit in aantal leden en organisaties maar verliest de belangrijkste supporters uit het oog, namelijk de fanatieke supporters die er eerder ook al waren.

  Deze belangrijke groepen hebben weinig tot geen binding meer met de supportersvereniging. Erg jammer en groot risico voor de club

 4. Deze worden geacht stil te zitten op hun stoel en met klappertjes te zwaaien. Dit is iets waar wij ten diepste tegen ageren.⤝ Aldus de Harde Kern in hun brief.

  Tuurlijk. Jezelf 'harde kern' noemen, maar wel op trommels slaan en met z'n allen 'dans je de hele nacht met mij' bl?ren als er gescoord is.
  Nee, dat is voetbalsfeer! Niveau SC Heerenveen.

 5. "Wij zijn ook van mening dat PEC financieel mag groeien, maar dit weegt niet af tegen de culturele belangen. Daarnaast moeten we ons samen verenigen, we hebben allemaal hetzelfde belang namelijk "PEC Zwolle". Hier kan veel meer gebruik worden gemaakt van de krachten van supporters en misschien kunnen we op deze wijze dan ook een oplossing vinden voor dit probleem. Wij willen u dan ook vragen om met ons in gesprek te gaan en het tekenen van de overeenkomst met MAC3PARK uit te stellen tot na dit gesprek." Volgens de planning zal op 7 november rond om de thuiswedstrijd met Heracles Almelo de overeenkomst tussen PEC Zwolle en MAC3PARK met een handtekening officieel bekrachtigd worden.

  Het moet niet gekker worden, "de harde kern" gaat even bepalen hoe PEC Zwolle geleid moet worden en wil invloed op sponsordeals. Ik vind die naam ook helemaal niks, maar als su[pporter moet je toch kunnen snappen dat PEC keihard euro's nodig heeft. Of wil die harde kern dat geld neerleggen? Denk het niet he?

 6. harde kern 🙂

  oké naam is niet mooi,
  maar wat maakt dat nu uit wat er op de beton bak staat

  iedereen zal toch echt wel zeggen

  P E C stadion

 7. De naam 'harde kern' vind ik wat ongelukkig gekozen…er is een hele groep met supporters die al jaren gaan en alles voor PEC overhebben, maar om die niet serieus te nemen en voorbij te gaan kan je niet maken natuurlijk. Niks mis mee om ruggespraak te houden met supporters lijkt me toch? De nieuwe benaming zal ongetwijfeld doorgaan.

  Laat de club alsjeblieft wat doen aan die vreselijke repeterende kloteherrie die uit de speakers komt tijdens de wedstrijden, met als dieptepunt 'dans je de hele nacht met mij'. Kom op zeg…zijn we een carnavalsvereniging of wat?

  Tot vanavond! 3-1 😀

 8. Ha ha, dat hebben die marketing boys van mac3park alvast goed gedaan. Heel veel naamsvermeldingen… Wat mij betreft brengt dit geld in het laadje en ik blijf het pec stadion noemen. Overigens eens met Fredje; verschrikkelijk die hoempa pa muziek.

 9. @Fredje: Helemaal mee eens. Wat een klere herrie voor de wedstrijd en in de rust. Je kunt elkaar nauwelijks verstaan. Komt de voetbalsfeer niet ten goede. Met de naam van het stadion heb ik niet echt een probleem. Je moet toch op een of andere manier je hoofd boven water houden als bvo. Ik hoop wel dat het geld wat er mee verdient wordt, gebruikt gaat worden voor de verbetering van het stadion. Wanneer de tribunes naar beneden worden uitgebreid, zit je een stuk dichter op het veld. Creëer je meer beleving. Dan is het ook niet meer zo erg dat de buitenkant van ons stadion lijkt op een kantorencomplex.

 10. Dit punt wordt vaak genoemd…en ik heb nog nooit iemand gehoord die tegen is…Ook heb ik nog niet gehoord dat dat onmogelijk is.

  Wanneer de tribunes naar beneden worden uitgebreid, zit je een stuk dichter op het veld. Creëer je meer beleving.

  Joppuh 12:43

  Dat stadion kan nog wel mooi worden als over alle kanten de tribunes naar beneden worden uitgebreid zoals aan de lange Berkum kant!

  Vind de buitenkant juist multifunctionaliteit en levendigheid uitstralen. Komt gelijk over of het stadion slim is gebruikt.

 11. Laten we eerlijk zijn.
  PEC heeft veel fans, de publieke tribunes zijn elke thuiswedstrijd uitverkocht. Maar het Zwolse publiek is gewoon niet zo meeslepend of opzwepend. Er wordt op een rustige manier voetbal beleefd, niets mis mee. Maar een enorme tifosi, achterban of harde kern is er niet. Er is geen beleving zoals bijvoorbeeld – en ik ga nu ongetwijfeld vervloekt worden – onze vrienden van GAE. Of een Groningen.

  Dit herken je ook terug in wedstrijden bij Landstede Basketbal of volleybal. Er zijn clubs in zalen met heel veel meer beleving dan hier in Zwolle.

 12. Eens met aantal bovenstaande reacties, de sfeer mag van mij nog wel wat intenser. Het is nog net iets te veel SC Heerenveen of AZ niveau. Kan ook beter worden als tribunes allemaal naar beneden worden doorgetrokken.

 13. Bij de naam van het stadion frons ik mijn wenkbrauwen, maar ben aan de andere kant ook blij dat er geld in het laatje komt, want zo breed heeft de club het niet.

  Bij die fanatieke supporters krijg ik meer en meer het gevoel dat het ook nooit goed is.
  Ik herinner mij acties voor een nieuw stadion, acties om het vorige bestuur te verjagen, stalking bij Hennie Spijkerman en ga nog maar door.
  Steeds zijn ze eerst blij, totdat ze als kleine kinderen hun zin niet krijgen.
  Benul van het runnen van een miljoenenbedrijf hebben ze echter niet.

 14. Zonder die "harde kern" zou pec (fc) zwolle jaren geleden al failliet zijn gegaan, jarenlang waren hun de enige die in de jupiler league hun club steunde, dus als er iemand mag klagen over de huidige gang van zaken bij pec zijn hun het wel.

 15. Zonder die "harde kern" zou pec (fc) zwolle jaren geleden al failliet zijn gegaan

  Nee hoor, PEC kan financieel zonder de harde kern, makkelijk! Wanneer je het de voorzitter eerlijk vraagt zou hij die kleine groep het liefst interneren.

 16. Het stadion van PEC Zwolle heet vanaf volgend seizoen MAC3PARK Stadion. Een deel van de PEC-supporters verzet zich tegen die naamsverandering. Drontenaar Meine Breemhaar is eigenaar van MAC3PARK. Hij denkt dat de kritiek wel overwaait.

  Wat vind je van de actie van de harde kern van de PEC-supporters?
  Meine Breemhaar: ,,Ik kan het me heel goed voorstellen. Het zou raar zijn als iedereen het meteen met elke verandering eens is. Ik denk dat het met de tijd wel overwaait. Het geeft in ieder geval veel reuring, dus in die zin ben ik er niet rouwig om.????

  Je bent niet een ondernemer die afhaakt na wat tegenslag?
  ,,Nee, ik ben zelf voorzitter van een voetbalclub geweest. Daar hebben we ook kunstgras aangelegd en daar was ook een deel van de vereniging tegen en een deel voor. Twee jaar later heeft niemand het er meer over. De voetbalwereld is een conservatief bolwerkje, dus ik kan me best voorstellen dat supporters het bij de overgang even niet leuk vinden.????

  Die supporters zullen toch ook begrijpen dat PEC Zwolle nog steeds in de Jupiler League had gespeeld als er nooit iets veranderd was?
  ,,Dat is ook wat het bestuur zegt: we zijn een categorie 1-club, we mogen blij zijn met elke euro. De protesten hadden ook betrekking op de betonbak en het kunstgras. Maar dan moet je wel bedenken dat het stadion er op een hele goedkope, slimme manier is neergezet. Voor een klein clubje, dat tien jaar terug nog niets voorstelde, zijn ze daardoor een heel eind gekomen. De meesten snappen dat wel en over een paar jaar zegt iedereen: kom, we gaan naar het MAC3PARK.????

  Voor de supporters is het misschien ook een kwestie van onbekend maakt onbemind?
  ,,Wij richten ons op Flevoland en op business-to-business en niet rechtstreeks op de consument. Dus een doorsnee supporter denkt: who the f?? is MAC3PARK? Dat kan ik me goed voorstellen. Ze hebben natuurlijk ook slechte ervaringen gehad met Compello, de vorige hoofdsponsor.????

  Jullie zien jezelf als een blijver in Zwolle?
  ,,Dat is wel de intentie. De tijd moet het leren, maar ik denk dat het neerdalen in Zwolle een succesvol onderdeel gaat worden van onze organisatie. MAC3PARK is maar een klein onderdeel van onze groep, dat onderschatten veel mensen. IVIO, Metafoor, Karmac, Prosu en al die andere bedrijven gaan met hun klanten naar PEC Zwolle. Daar zit natuurlijk een hele strategie achter. We geven misschien wel anderhalf miljoen per jaar uit aan sponsoring en adverteren, dus wat we bij PEC Zwolle doen is maar een schijntje van wat we als organisatie uitgeven om onszelf in de markt te houden.????

  Op facebook schreef je: ,,Ik voel mij in Zwolle meer welkom dan in Dronten als sponsor.???? Wat bedoel je daarmee?
  ,,Dat was een beetje ironisch bedoeld. Iemand vroeg me of ik me nog wel welkom voelde in Zwolle. Dat is wel degelijk het geval. Bovendien is er nog nooit een voetballeider geweest die 100% steun heeft. Dat geldt zelfs voor Cruijff bij Ajax. In Dronten was ik hoofdsponsor en daar zeiden ze vorig jaar: we hebben een betere sponsor gevonden, kijk maar eens waar je andere sponsormogelijkheden kunt vinden. Net als in Dronten zijn er ook bij PEC Zwolle mensen die voor en tegen je zijn, maar bij PEC Zwolle heb ik een warm gevoel. Dat is ook niet zo gek, want Dronten is een amateurclub en PEC Zwolle is een professionele organisatie.????

  Sponsoring van PEC Zwolle is toch van een andere orde dan bij asv Dronten?
  ,,Sponsoring in Dronten is liefdewerk-oud-papier. Dat heb ik gedaan omdat ik in Dronten woon en omdat m??n kinderen er voetballen. Ik heb nu al meer publiciteit -terwijl ik nog geen cent betaald heb- dan in tien jaar Dronten.????

  Bron: Drontenaar

 17. Kan zijn dat ik een paar jaar onder een steen gelegen heb hoor, maar kijk wat FC Zwolle/PEC Zwolle laatste jaren bereikt heeft. Nieuw stadion (betonbak of niet beetje bij beetje word het echt wel wat) 3 jaar op rij directe handhaving, 2 keer op rij finale knvb beker waarvan 1 keer de beker, Europees voetbal, bijna elke wedstrijd uitverkocht huis, dit alles had ik 15 jaar geleden nooit durven dromen! Mij zal je dan ook niet horen klagen over die stadionnaam al vind ik het persoonlijk ook een lelijke naam, zal deze dan ook nooit in de mond nemen net zoals ik dat bij het ijsseldelta stadion ook nooit gedaan heb.

 18. Nee hoor, PEC kan financieel zonder de harde kern, makkelijk!

  Zijn wel de mensen die ook aanwezig zijn wanneer het minder gaat met de club en die tijd gaat ook voor PEC weer een keer komen. Dan zien we her en der weer lege gaten op de tribunes omdat de gloryseekers hebben afgehaakt.
  Voorbeeld: Wie waren er op 31 oktober 2008 aanwezig bij de wedstrijd HFC Haarlem – FC Zwolle ? De harde kern!!!

 19. Joh, als pec maar forever bestaat
  Wat bomt die stadionnaam nou:
  Ik vind mac3park niet erger dan ijsseldelta of gemeentelijk sportpark

  Oosterenkstadion had wel iets, maar geld is op dit moment voor pec belangrijk

  Nee, het kan veel erger met de naam en in duitsland en belgie is het heel normaal dat zo'n stadion ghelamcostadion, sapstadion of allianzarena heet.

  Pec doet dan met de laatste mode mee, al snap ik nog niet wat die meine breemhaar in zwolle van plan is. Misschien is dit nog maar het begin en in flevoland zijn zn ondernemingen economisch van belang. Kennelijk zoekt hij iets in de zwolse regio, en dat levert pec geld op. Nou en

  :);)

 20. Wat is nou de harde kern van pec?
  Dat zijn zeker niet alleen de typjes met een grote mond, misschien wel de zwijgende meerderheid

  wat telt is dat er nu 12000 supporters komen,
  Niet hoe lang men al naarpec komt

  Laat iedereen incl. de harde kern blij zijn dat ze/we eindelijk van zwolle een voetbalstad hebben gemaakt:D

 21. Die harde kern moet nu ff dimmen
  Wil daar niet bijhoren, nu

  Ik sta of zit al jaren op de noordtribune, maar mijn mening is niet gevraagd of ik het eens ben met die antistadionnaam spandoeken van nu

  Alsjeblieft geen bombarie of ellende of fluitconcerten as zaterdag

  Wees blij dat ondernemers geld in je club willen steken

 22. Ga keihard achter je club staan! Als je vindt dat de identiteit van een club bepaald wordt door de naam van het stadion wordt het tijd eens goed in de spiegel te kijken!

 23. 0Bericht door Mike70, op 28 oktober 2015 8:57
  Nee hoor, PEC kan financieel zonder de harde kern, makkelijk!

  Voorbeeld: Wie waren er op 31 oktober 2008 aanwezig bij de wedstrijd HFC Haarlem – FC Zwolle ? De harde kern!!!

  ja en ???

  hoe is het nu met haarlem 😉

 24. De "harde kern" moet zijn grote mond houden en gewoon lekker voetbal kijken, financieel is dat een totaal irrelevant clubje. Althans aan de opbrengstenkant. Zijn ze het niet eens met het gevoerde beleid? Jammer dan. 11900 andere supporters komen wel voor het voetbal.

 25. PEC is toch hard aan het verliezen. Over drie jaar mag de gemeente een flinke sloot met geld doneren voor het failliete bedrijf.

  Zelfs mij staat de nieuwe naam niet aan. En blijkbaar behoor ik gelijk tot de harde kern. Mooi hoor, dat selectieve stigmatiseren.

Reageer