Moderne troubadour Luka Bloom naar Hedon

Zwolle – Al sinds jaar en dag heeft singer-songwriter Luka Bloom een bijzondere band met ons land en om dit nogmaals te benadrukken komt de moderne troubadour met Ierse roots dit najaar zaterdag 31 oktober naar Hedon.

luka_bloom.jpg 

Vorig jaar verscheen alweer z’n dertiende studioalbum, Head & Heart. Twaalf singer-songwriter liedjes doordrenkt van weemoed en smart. Songs die perfect tot hun recht zullen komen in de intieme semi-seated setting in Hedon. Sinds het verschijnen van het drieluik Riverside (1990), The Acoustic Motorbike (1992) en Turf (1994) heeft Luka Bloom een vaste schare fans in Nederland opgebouwd. Zijn albums zijn stuk voor stuk te herkennen aan de volle akoestische klank van zijn aparte tokkeltechniek op de slaggitaar, meeslepende melodieën en uiteraard zijn kenmerkende stemgeluid.

Blooms dertiende studioalbum Head & Heart verscheen vorig jaar en is het beste te omschrijven als een sobere, sfeervolle mengeling van folk en semi-akoestische jazz, wat hij samen met het Ierse combo The Phil Ware Trio in een recordtijd van twee dagen heeft opgenomen. De plaat bevat naast eigen nummers ook een aantal covers (o.a van Bob Dylan, John Martyn en Don McLean) die diepe indruk hebben achtergelaten op zowel de fans als de pers. Zo krijgt het album op Amazon.com maar liefst 4,5 van de 5 sterren, noemt Het Parool het “een gewaagd coveralbum” en is Head & Heart regelmatig terug te vinden geweest in de welbekende eindejaar lijstjes.
LUKA BLOOM (SEMI SEATED)
Support: BYRON BAY
Locatie            : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer         : Zaterdag 31 oktober 
Open               : 19:00 uur
Aanvang          : 19:45 uur 
Entree                         : € 21,00
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl 
Artikel delen:

Reageer