Zwolle naar Nachtburgemeestercongres

Zwolle – Zaterdag 24 oktober 2015 vertrekken Nachtburgemeester Jeroen van Doornik en Partijleider Martijn van Hese van de Partij voor Cultuur naar Middelbeers, naar het vijfde landelijke Nachtburgemeestercongres.

Op het twee dagen durende evenement zullen negentien andere nachtburgemeesters aanschuiven, waaronder o.a. Mirik Milan van Amsterdam, Derrel Niemeyer van Eindhoven, Angela Verkuylen van Nijmegen, Chris Garrit van Groningen en Rene Bom van Den Haag. Er zal worden gedebatteerd over de stand van de Nederlandse nacht, en het is voor Van Doornik een eerste ontmoeting met bijna alle Nederlandse (en Belgische) nachtburgemeesters en hij is voornemens zijn visie uit de doeken te doen: "Mensen denken wel eens dat het Nachtburgemeesterschap een lolletje is, nu gaat het natuurlijk ook over een feestje in de nacht, maar het gaat over veel meer dan dat. De Zwolse nacht ligt mij nauw aan het hart. Er zijn veel instrumenten om het nachtleven aantrekkelijker te maken, ik ben benieuwd hoe andere Nachtburgemeesters tegen onze stad aankijken en hoe ze invulling geven aan hun eigen functie."

De partijleider is één van de sprekers op het nachtburgemeestercongres, Van Hese: "Sinds we Jeroen hebben aangesteld is er veel gebeurd. Dat Jeroen initiator is van het landelijke Fietslichtpunt in cafés is lovenswaardig, men is er ook van op de hoogte, het is tijd om te verbreden en contact te zoeken buiten onze stadsgrenzen. Ze hopen dat ze het congres in 2018 naar Zwolle kunnen halen. De komende twee jaar zijn Amsterdam en Kortrijk aan de beurt. wij ga pleiten voor 2018. Verder hopen we een verbinding met verschillende steden te kunnen leggen."Het Nachtburgemeesterschap heeft onlangs meer bekendheid gekregen sinds er duidelijk is geworden dat ook Londen, naar Nederlands voorbeeld, een Nachtburgemeester zal krijgen.

Artikel delen:

Reageer