Filmtheater neemt afscheid van reserveren

Zwolle – Sinds jaren '80 van de vorige eeuw werkt het Fraterhuis al met het fenomeen van gereserveerde kaarten. Maar na lang wikken en wegen stopt het filmtheater met ingang van het programma van november 2015 met het aanbieden van deze mogelijkheid.

In afwachting van een uitbreiding van het Fraterhuis wil het filmtheater de huidige capaciteit van de Roosdorpzaal (57) en Manegezaal (129) namelijk zo optimaal mogelijk inzetten. In navolging van andere filmtheaters, stopt het Fraterhuis daarom met de mogelijkheid tot het reserveren van plaatsen en gaat het helemaal over op kaartverkoop.

"Het komt helaas steeds vaker voor dat gereserveerde plaatsen voor de films niet worden gebruikt. Hierdoor moeten we regelmatig bezoekers teleurstellen terwijl er achteraf gezien wel een plekje in de filmzaal beschikbaar was geweest. En dat is natuurlijk zonde.
Daarnaast was de mogelijkheid van reserveren regelmatig aanleiding voor misverstanden.

Voor zowel onze gasten als onze kassavrijwilligers een vervelende start van een bezoek aan het Fraterhuis " – aldus Henriëtte Boerhof, directeur van het Fraterhuis. Het kopen van kaarten kan nog steeds heel eenvoudig via de website. De extra bankkosten van deze iDeal-betaling komen vanaf heden zelfs geheel voor rekening van het Fraterhuis. De prijs van de E-tickets is hiermee gelijk geschakeld aan die van kaartjes aan de kassabalie.

Ook kunnen filmliefhebbers nog steeds aan de kassabalie in de filmfoyer van het Fraterhuis kaartjes kopen voor alle voorstellingen, ook op andere dagen. Met ruim 75.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2014 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Slechte zaak dit. Zijn de Vrienden van het Fraterhuis hierover geraadpleegd? Ik niet tenminste.Wil niet alles online betalen en apart voor kaartjes langsgaan vind ik wel veel moeite. Van te voren weten of je een plekje hebt is behoorlijk belangrijk.

Reageer