PEC Zwolle verliest ook van FC Utrecht

Zwolle – Een hectische slotfase heeft PEC Zwolle op vrijdag 23 oktober 2015 de overwinning gekost tegen FC Utrecht (1-2). Waar Stef Nijland bij een 1-1 stand een strafschop mist, schiet Sebastian Haller FC Utrecht met zijn benutte penalty naar de zege. ,,De tweede helft was een flipperkast. Veldwijk gunde Nijland zijn goal. Hij wilde te graag. Ik neem ook niemand iets kwalijk", stelt trainer Ron Jans.

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_11.jpg

Zwolle kwam in de eerste helft al snel op voorsprong. Louis Nganioni speelde de bal tekort terug op doelman Robbin Ruiter, waarna Lars Veldwijk met zijn poging op Ruiter stuitte. Uit de daaropvolgende rebound schoot Wouter Marinus de bal beheerst in de korte hoek. De snelle voorsprong paste bij het spelbeeld. Zwolle was in die fase de betere ploeg en had ook kansen op meer. Een kopbal van Veldwijk werd knap gepareerd door doelman Ruiter. ,,Die had de keeper knap", vond de spits. Op dat moment, na ruim een half uur spelen, was Utrecht alweer langszij gekomen. Een prima steekbal op spits Haller werd beheerst afgerond. Doelman Kevin Begois kon de inzet van de Franse spits niet keren. ,,We hebben weer heel hoog druk gezet. Fantastisch dat je een fout afdwingt en op 1-0 komt. Veldwijk kreeg veel kansen", vertelde trainer Jans. 

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_12.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_08.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_02.jpg

In de tweede helft leek het duel lange tijd uit te draaien op een gelijkspel. Er waren wat kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet. Tot een hectische slotfase aanbrak. Allereerst kreeg PEC Zwolle in minuut 85. Spits Veldwijk draaide weg bij bewaker Mark van der Maarel, die Veldwijk neerlegde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Braamhaar deelde een rode kaart uit aan Van der Maarel en Stef Nijland mocht een strafschop nemen. De invaller schoot de bal uit de penalty echter hoog over. ,,Ik ging wat te ver achterover met mijn lichaam”, bekende de invaller. In de slotminuut gingen de tien van Utrecht er alsnog met de zege aan de haal. Haller werd door Trent Sainsbury neergelegd in het strafschopgebied. De Utrecht-spits benutte het buitenkansje feilloos. ,,Ik neem niemand iets kwalijk”, vertelde Jans over de strafschoppenkwestie. Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd. In en tegen FC Groningen wordt er om 19.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-2 (1-1).
Toeschouwers: 12.300
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaarten: Van Polen, Brama, Sainsbury (PEC Zwolle)
Rode kaart: 85. Van der Maarel (FC Utrecht)
Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Sainsbury, Lam, Van Hintum, Brama, El Hasnaoui (63. Ehizibue), Becker, Marinus (63. Nijland), Thomas, Veldwijk

FC Utrecht: De Ruiter, Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Nganioni, Ayoub (80. Leeuwin), Strieder, Ramselaar, Barazite (89. Diemers), Peterson (80. Joosten), Haller

Scoreverloop:
15. Marinus 1-0
25. Haller 1-1
90+4. Haller 1-2

Bijzonderheid:
85. Nijland (PEC Zwolle) mist strafschop

Bron: peczwolle.nl 

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_01.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_03.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_04.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_10.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_05.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_06.jpg

23-10-2015_pec_zwolle-fc_utrecht_09.jpg

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “PEC Zwolle verliest ook van FC Utrecht”

  1. Was het de bedoeling van Stef Nijland PEC weer terug op de aarde te zetten …
    Nou daar is hij goed in geslaagd. Wie laat nou iemand een penalty nemen, die -bewezen- met alle regels van de strafschop spot . Ik ga ze niet op noemen maar het is nu al twee keer op rij een hopeloze expeditie met deze figuur .
    Wat een droeftoeter. Hartelijk dank Stef, en Utrecht gefeliciteerd met
    de overwinning, al of niet verdient maar die pengel ging er tenminste normaal in.

  2. Wat een klote einde!!! Utrecht schiet de strafschop wel binnen waar onze Stef dat niet doet. Nijland heeft nog geen lekker seizoen tot nu toe met 0 goals en twee gemiste penalty’s. Verder had Zwolle kunnen winnen, maar het was geen goede wedstrijd, Becker was de negatieve uitschieter, die leed bijna de hele wedstrijd door balverlies, krijg je met al die B-Ajacieden!

  3. Nijland nooit meer penalties laten nemen. Laat Visser dit meenemen in de evaluatie met de harde kern; misschien hebben zij nog een suggestie..

  4. Nijland nooit meer opstellen, in de winterstop grote strik erom en verkopen tegen elk aannemelijk bod.
    Heeft Jans een deal met zijn pa of zo dat hij nog steeds mag invallen?
    Waarom neemt Veldwijk die strafschop niet??!!???

  5. Met 11 tegen 10; nog een paar minuten te gaan; stand: 1-1; dan speel je op balbezit! Maar nee: laat Utrecht gewoon opbouwen, en dan komt hun topscorer in balbezit bij de achterlijn. Dan moet Sainsbury buiten de zestien die achterlijn afsluiten, er op vertrouwend dat hij backup krijgt, mocht Haller naar binnen wil passeren. Dat zijn toch abc-tjes!!

  6. Jans vandaag in het AD: “Nijland neemt de strafschop, hij traint goed en verdient een goal”
    Dit is dus de verklaring waarom Lars de strafschop niet nam.

  7. vond de opmerking van van halst ook wel passend: kadootjes weggeven doe je met 5-0 voor stand. Nijland kruipt in zijn slachtoffer rol en met een aai over zijn bol is alles weer goed? Inmiddels wel 3 belangrijke punten verloren met een paar zware uitwedstrijden voor de boeg.

  8. Jans is de grote hopman op pad met z’n brave padvinders.

    Verre van een goede coach wel een people-manager .

    De belangrijkste wedstrijd van het jaar om de beker, waar echt iets te winnen was, begint de hopman met zelfmoord : 4-3-3 tegen Feyenoord in de Kuip ;D;D;D;D;D wat een overschatting, aandoenlijk.

    Nu strijkt de therapeut Jans onze Stef weer over zijn bol…

    Een topclub voor Jans nog over geen honderd jaar.

  9. eens, wimpie. Die andere belangrijkste wedstrijd van het jaar was de bekerfinale tegen Groningen. Ik verdenk Jans ervan dattie gezegd heeft: “jongens, maak er wat moois van; unieke ervaring; en alsjum niet wint, jammer dan”. Die paar spelers van toen die dachten dat ze ijzervreters waren, zijn nu weg.
    Op wilskracht gaan we dit seizoen geen enkele wedstrijd winnen….

  10. Iedereen zit nou over Nijland te miepen, maar moet Veldwijk zijn verantwoordelijkheid niet gewoon nemen? Of iemand anders binnen het team die opstaat? Zulke ‘leiders’ zijn er kennelijk ook niet.

  11. Ik was erbij en heb me ook zitten opvreten bij de vele keren dat Becker niet op een bal wilde lopen, of dat er slap ingespeeld werd, waardoor er weinig verrassende acties ontstonden. Van Utrecht-zijde was het zo mogelijk nog droeviger, dus daarom verdienen zij de punten al helemaal niet, maar zo is het wel gelopen.

    Wat ik echter niet snap, is dat Jans hierboven afgezeken wordt. Hallo, wat hebben we allemaal wel niet aan hem te danken? Juist met zijn rol ontstonden er afgelopen jaren steeds weer teams die een sterk geheel vormden, terwijl de individuele klasse opgeteld zeker niet bij het linkerrijtje hoorde. Dat is vooral zijn verdienste en ik vind het erg makkelijk om hem nu in een wat mindere periode daar zo op aan te vallen.

  12. hallo met adrie

    jamer dat een.aantaal meteen op ron jansen begind te schelden gewoon jammer maar hun staan te hoog hoor ze moesten heel veel verkopen voor de schuld die is nu bijna weg gewoon jaartje hard schreewen is nu werkvoetbal en aan het einde 34 punten en wwer een jaar eredivisie en dan weer aanhaken en steef nijland geen pengeks meer toch opstellen als wissel spelers hij scoort opeens drie keer soms

  13. Tuurlijk hebben we veel aan Jans te danken (en nog) Wilbert. Waar het mij om gaat is dattie gisteren niet ingreep bij Becker. Het hele team ziet wat meneer Becker allemaal niet doet, en dat wordt door de leiding goed gevonden, want niet ingegrepen. En ook hier is er niemand in het veld die er wat van zegt. Op die manier wordt er een sfeer van “moet kunnen” gecreëerd, en daar ga je geen wedstrijden mee winnen; zeker niet als je achterstaat.

  14. 18.30 Zaterdag 31 oktober FC Groningen – PEC Zwolle
    20.45 Zaterdag 7 november PEC Zwolle – Heracles Almelo
    18.30 Zaterdag 21 november Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle
    14.30 Zondag 29 november PEC Zwolle – Ajax Amsterdam
    14.30 Zondag 6 december NEC Nijmegen – PEC Zwolle
    14.30 Zondag 13 december PEC Zwolle – AZ Alkmaar
    19.45 Zaterdag 19 december PSV Eindhoven – PEC Zwolle

    Wedstrijden van PEC Zwolle tot winterstop.

    19.45 Zaterdag 16 januari PEC Zwolle – SC Heerenveen

    1e Wedstrijd van PEC Zwolle in het nieuwe jaar 2016.

  15. !!! Tis toch leuk voetbalnieuws. Seinajoen Jalkapallo Kerho ook wel SJK, een voetbalclub uit Seinajoki (Finland). Is Landskampioen geworden van Finland.

    Club is ontstaan in 2007 door fusie tussen TP Seinajoki en Sepsi 78.
    Stadion heeft max. 3,500 toeschouwers met naam Seinajoen Keskuskentta, voorzitter: Raimo Sarajarvi, Trainer: Simo Valakari.

    Vanaf 2007 spelend in Kakkonen (soort Topklasse/Hoofdklasse in Nederland) Kampioen in 2011.
    Vanaf 2012 spelend in Ykkonen (soort Jupiler League in Nederland) Kampioen in 2013.
    Vanaf 2014 spelend in Veikkausliiga (soort Eredivisie in Nederland) Kampioen sinds gisteren 25 oktober 2015.

    Het werd in de laatste speelronde kampioen. Door concurrenten RoPS Rovaniemi en HJK Helsinki voor te blijven. SJK, RoPS en HJK wonnen wel in laatste speelronde.

    Na laatste speelronde (33 wedstrijden): SJK 60 punten, RoPS 59 punten en HJK 58 punten.

    RoPS Rovaniemi speelde dit seizoen in de 2e voorronde Europa League. Totaal 4x actief in Europees voetbal. 2x bekerwinnaar en 2x kampioen Ykkonen.
    HJK Helsinki een echte Topclub en alleenheerser in Fins voetbal. Waar spits Mike Havenaar speelde voordat hij na ADO Den Haag ging. Speelde dit seizoen voorrondes in de Champions League. Totaal 38x actief in Europees voetbal. 17x bekerwinnaar en 27x Landskampioen (Veikkausliiga).

    Vrouwen van HJK Helsinki doen het ook niet slecht. 12x bekerwinnaar en 22x Landskampioen.
    ——————————————————————————
    !!! OK. Nu weer focus op PEC Zwolle.

    FC Groningen – PEC Zwolle. Zaterdag 31 oktober 2015 om 18.30 uur te Euroborg Stadion te Groningen.

    FC Groningen op plaats 8. 4x winst, 2x gelijk en 4x verlies. 14 punten. Doelsaldo: 11-15.
    PEC Zwolle op plaats 6. 5x winst, 2x gelijk en 3x verlies. 17 punten. Doelsaldo: 16-14.

    Laatste 5 wedstrijden FC Groningen: 1x winst, 2x gelijk en 2x verlies. Doelsaldo: 4-9.
    Laatste 5 wedstrijden PEC Zwolle: 1x winst, 0x gelijk en 4x verlies. Doelsaldo: 3-12.

    Laatste 5 wedstrijden FC Groningen THUIS: 3x winst, 0x gelijk en 2x verlies. Doelsaldo: 6-6.
    Laatste 5 wedstrijden PEC Zwolle UIT: 2x winst, 1x gelijk en 2x verlies. Doelsaldo: 5-6.

    FC Groningen – PEC Zwolle Head to Head THUIS en UIT vanaf 12 november 1998 tot 10 mei 2015 laatste ontmoeting. 8x FC Groningen, 5x gelijk en 3x PEC Zwolle. Doelsaldo: 22-11.

    FC Groningen – PEC Zwolle Head to Head vanaf 28 februari 1999 tot 10 mei 2015. 4x winst, 3x gelijk en 1x verlies. Doelsaldo: 12-4.

  16. @AFGTSG; wat mij betreft beperken jullie je berichtgeving tot PEC-Zwolle.
    In der Beschr?nkung zeigt sich der Meister; oftewel Less is more.

  17. Jans de schuld geven van de gemiste penalty is makkelijk. Probleem zit dieper: vorig seizoen verliezen we de bekerfinale en missen we europees voetbal. Toch hoor ik overal dat het voor PEC een ‘geweldig seizoen was’. Tja, als je de lat zo lag legt en zo weinig zelfkritisch bent, moet je ook niet zeuren dat een reserve zonder zelfvertrouwen een strafschop mist. Jans is een middelmatige trainer met een middelmatige selectie en in die middelmaat worden fouten gemaakt. Klaar.

  18. @jesse, welke club heb jij het over? Ajax? Pec heeft een rechterrijtje begroting en presteert op basis van dit gegeven buitengewoon goed. Zelfs wanneer de sleutelspelers verkocht worden weet pec te verrassen. Pec heeft vaker in de KNVB finale gestaan dan FC Groningen, kortom het was al een knappe prestatie op zich die finales. Jans mag dan geen topclub trainer zijn (wat hij zelf ook aangeeft) maar middelmatig gaat mij te ver. De prestaties van de afgelopen seizoenen zijn gewoon knap.

    Veldwijk gunde trouwens de strafschop aan nijland. Hier heeft Jans niks van doen.

  19. @zwolluh; zou je voor jezelf willen spreken (schrijven in dit geval). Ik vind het wel vermakelijk nieuws. Eens wat anders. On topic; ik doe ook altijd mijn best tijdens trainingen maar het is niet verstandig mij een penalty te laten nemen. Ik vind het amateuristisch overkomen. Maar wat ik nog erger vond was dat de laatste vijf minuten de organisatie weg was. Het leek het wel of Utrecht een man meer had. Ik denk dat PEC behoefte heeft aan leiderschap binnen de lijnen. Overigens is het vrij normaal dat PEC wedstrijden verliest alleen op deze manier doet toch wel pijn….

  20. Nummer 12, dat Veldwijk de penalty gunt aan Nijland is onzin. Vooraf moet duidelijk worden afgesproken wie hem neemt. Als spelers individueel cadeautjes weggeven is dat belachelijk en het toppunt van amateurisme. PEC presteert inderdaad prima, gezien haar begroting, dat klopt. De verschillen in de middenmoot zijn kwalitatief zeer gering, dus dan is het ook makkelijker om ‘goed’ te presteren. Kijk maar naar Heracles: een zeer, zeer middelmatige ploeg die met een nodige dosis geluk hoog staat op dit moment. PEC heeft overigens geen sleutelspelers (behalve Hahn vorig seizoen), er is onder Jans geen enkele speler doorgebroken naar een topclub, daarvoor komen ze stuk voor stuk tekort (en idd, Hahn zit op de bank). Maar dat is de kracht ook van PEC: het is een team, zonder individuele smaakmakers. En ere wie ere toekomt: Jans benut de mogelijkheden van dit collectief prima, dat doen weinigen hem na.

Reacties zijn gesloten.