John Clayton aan de slag met leerlingen

Zwolle – Op uitnodiging van het JazzArt Orchestra zal Grammy-winnaar, arrangeur en contrabassist John Clayton bijna een week te gast zijn in Zwolle. "Clayton is naast een geweldig musicus, ook een uitstekende docent" Hij gaat aan de slag met studenten, een scholierenorkest en een groep arrangeurs en sluit de week af als dirigent voor het JazzArt Orchestra.

clayton01.jpg

Leerlingen van het Greijdanus College, het Meander College en de Van der Capellen gaan samen een groot orkest vormen en met dit orkest vrijdagmiddag 30 oktober in het Meander College met legende John Clayton muzikaal aan de slag. Grammy-winnaar John Clayton heeft bekendheid verworven als bassist, componist en arrangeur in zowel de jazz als de klassieke muziek. Hij werkte met Count Basie, Quincy Jones, Diana Krall, Paul McCartney, Queen Latifah, Charles Aznavour, Whitney Houston en vele anderen. In de jaren 80 was hij een aantal jaren 1e bassist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en daarna muziekprogrammeur bij de Los Angeles Philharmonic Association en de Hollywood Bowl. Momenteel is hij onder meer muzikaal leider van een van de beste Bigbands van de wereld, het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Clayton staat bekend om zijn energieke en expressieve manier van dirigeren.

John Clayton stond al lange tijd bovenaan het lijstje van het JazzArt Orchestra, dat dit jaar ook nog haar 10-jarig jubileum viert. Hij beschikt over de unieke eigenschap op alle niveaus het beste uit zijn leerlingen te halen en op bijzonder inspirerende wijze te kunnen vertellen en musiceren. Naast lesgeven aan studenten van het ArtEZ Conservatorium zal hij daarom ook met een ad hoc samengesteld ‘Youth Jazz Orchestra’ bestaande uit scholieren van het Meander College, de Van der Capellen Scholengemeenschap en het Greijdanus College uit Zwolle aan de slag gaan. Zijn ervaring op arrangeer gebied deelt hij met een groep (ervaren) arrangeurs uit de regio, tijdens de ‘arrangers talent class’. Clayton sluit zijn week in Zwolle af met een repetitiedag en concert met het JazzArt Orchestra. Aan dit concert zal ook vocalist Ruben Hein zijn medewerking verlenen.
De Van der Capellen Scholengemeenschap, het Meander College en het Greijdanus College werken al een aantal jaren samen onder de noemer ‘Hoge Nood’. Elk jaar organiseren de scholen een muziekfestival om het musiceren onder jongeren een impuls te geven. Op de scholen heerst een muziekcultuur en op alle drie de scholen is het mogelijk om muziek als eindexamenvak te kiezen. Natuurlijk hoort hier een bigband of schoolorkest bij. Muziek maken doe je immers met z’n allen!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer