Be Quick boekt nuttige zege op Kloosterhaar

Zwolle – In het bekertoernooi heeft Be Quick zaterdag met 4-0 gewonnen van Kloosterhaar. Voor de rust werden veel kansen niet afgemaakt, aan het einde van de wedstrijd werd dit verzuim enigszins goedgemaakt. Be Quick spreekt uiteindelijk over een ‘nuttige’ zege. Jeroen Horstman en Onur Tekay zijn afwezig, maar echt invloed op het spelbeeld heeft dat niet.

De roodzwarten krijgen kansen genoeg voor de rust, maar het lukt niet echt om ze te benutten. Aanvankelijk wordt de ploeg van Arnie Pot nog in het zadel geholpen door een klutsdoelpunt. Als keeper Kevin op de Haar uitverdedigt, caramboleert de bal via Mark Meijer in het doel: 1-0. Na zeven minuten is de ban gebroken en er staat geen tegenstander in het veld die het Be Quick moeilijk maakt. Roan Admiraal, Frank Oosterhof, Talha Ozen en Bas Buimer krijgen allemaal kansen om de score op te voeren. Kloosterhaar is alleen dicht bij een doelpunt als Mark Boshove de bal naast schiet. Maar 1-0 zal uiteindelijk ook de ruststand worden.

Na de rust komt Kloosterhaar bijna op gelijke hoogte door een vrije trap van Erik Drenthen. Kort daarna wordt de wedstrijd beslist. Na een mooie loopactie van Bas Buimer komt de bal bij Roan Admiraal en die kan dicht voor het doel niet missen: 2-0. De wedstrijd is dan wel gelopen en Be Quick voert in de slotfase de score nog wat op: Sander Aarten rondt een diepe bal van Talha Ozen goed af: 3-0 (83e). En Roan Admiraal schiet vervolgens een voorzet van Dennis Horstman binnen: 4-0 (87e)” Be Quick is een ronde verder en kan de blik nu gaan richten op de thuiswedstrijd tegen de vv.

Berkum. Die wedstrijd staat voor aanstaande zaterdag 31 oktober op het programma. Berkum moest vandaag ook nog in competitieverband spelen en kwam in de uitwedstrijd niet voorbij Enter Vooruit (0-0). Het eveneens laag staande WVF moest vandaag ook inhalen en wist een puntje af te snoepen van Zutphen. Be Quick – Berkum zal als avondwedstrijd worden gespeeld (18.00 uur). Opstelling: Wibo van Dijk, Eric van Beek (32. Rob Huisman), Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof (66. Sander Aarten), Yordi Veldman, Talha Ozen,, Roan Admiraal, Mark Meijer en Bas Buimer (58. Cas Duiker)

Artikel delen:

Reageer