Fietsersbond aanwezig bij plaatsing fietsbrug

Zwolle – De lokale afdeling van Fietsersbond grijpt de plaatsing van de nieuwe fietsbrug, de Blalobrug, aan om aandacht te vragen voor verlicht fietsen.

"De Blalobrug gaat het voor fietsers gemakkelijker en veiliger maken. Het fietsen wordt als het ware verlicht, waarom zou je als fietser dan ook niet verlicht fietsen?" Aldus Edwin Koster voorzitter van de lokale afdeling. "Zorgen voor je eigen zichtbaarheid, is net als richting aangeven, niet alleen netjes of hoffelijk, het voorkomt ook ongelukken. Dat is goed voor iedereen." Aan de vooravond van de Nacht van de Nacht en het in gaan wintertijd besteedt de Fietsersbond extra aandacht aan fietsverlichting. Voor de bezoekers die onverhoopt onverlicht aankomen zijn fietslampjes beschikbaar.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Politie moet vaker controleren en ook rond 7 uur ’s morgens al. Maak de boetes flink hoger. Erg gevaarlijk om zonder licht te fietsen.


  ⚠️ Meld

 2. Klopt helemaal zowel ouderen als jongeren zonder licht en geen hand uitsteken.
  Meer politie controle zou wenselijk zijn.
  Bots regelmatig bijna tegen iemand zonder licht op.


  ⚠️ Meld

 3. ik bots op opa’s en oma’s die op elec fietsjes zitten en met een noodgang de rotonde op komen. dat zou ook eens bekeken moeten worden.


  ⚠️ Meld

 4. Mee eens Peaky, met rijles leer je al gas terug te nemen wanneer je een rotonde of kruising nadert. Ook al heb je voorrang. Veel van deze fietsen vliegen met een noodgang de rotonde op. “Ik heb voorrang dus…..”


  ⚠️ Meld

 5. Bij de fietstunnel richting berkum word ik regelmatig ingehaald door zo.n ligfiets. Levensgevaarlijk, dat zou onder de loep moeten worden genomen.
  Deze fietsen hebben een schofthoogte van 60 cm, geen medeweggebruiken die ze ziet.
  De rotonde bij berkum is ook een drama trouwens


  ⚠️ Meld

 6. @Mike70, als je een rotonde nadert met de auto hebben die fietsers toch ook voorrang of niet?

  Wat ik zo dom vind van die licht controles is dat ze geen setje lampjes meegeven van 2euro als je die boete krijgt. Staan ze er voor de veiligheid of om geld te vangen?


  ⚠️ Meld

 7. @Nummer12 nee je hebt geen voorrang op de fiets als de rotonde opgaat. Alleen fietsers nemen altijd voorrang. Ooit zelf een keer aangehouden door een politieman die vroeg wat ik nou verkeerd deed. Nou dat dus…. voorrang nemen. Zit je er eenmaal op dan heb je uiteraard voorrang. (overigens staan er ook meestal haaientanden)


  ⚠️ Meld

 8. Ik heb in de winter een felgele winterjas met reflecterende strepen aan, naast de verlichting (zelfs met goede verlichting is een fietser slecht zichtbaar door donkere kleding oa). Ben goed zichtbaar, maar zelfs als een kanariepiet eruit zien helpt soms niet, sommige automobilisten zijn echt blind, die rossen zonder te stoppen een rontonde over en vliegen eraf zonder gas terug te nemen. Mensen moeten hand in eigen boezen steken, veel fietsers zijn fout, maar automobilisten ook! Denk aan je eigen veiligheid EN OOK die van anderen! Pas op in het verkeer, voorrang hebben betekend helaas niet altijd ook voorrang krijgen! En ik stop liever terwijl ik gelijk heb en voorrang heb, dan een ongeluk krijgen/veroorzaken met alle gevolgen van dien…. RESPECT in het verkeer, dat moeten nog een hoop mensen leren….  ⚠️ Meld

 9. @Nummer12
  Zeker, maar je moet er altijd vanuit gaan dat de andere verkeersdeelnemer jou mogelijk niet ziet, dus niet als een dwaas met de fiets op volle snelheid die rotonde opknallen maar even wat snelheid terugnemen.
  Wanneer je met de auto op de Zwartewaterallee rijdt en je een kruising nadert waarvan de stoplichten niet werken haal je toch ook je voet van het gas ook al heb je voorrang?


  ⚠️ Meld

 10. Tegenwoordig als ik naar bolletje in heerde rijdt kom ik over die zeer gevaarlijke rotone bij hattem, maar dat is meen ik geen zwolle meer .  ⚠️ Meld

 11. Ach, buiten dat 60% met geen of ondeugdelijke verlichting rijdt, is het slecht gesteld met de fietser zijn haar kennis op de weg ook bij een wegafsluiting C01 met of zonder verkeersregelaar de fietser waant zich vogelvrij. Heeft absoluut maling aan de regels nu valt het Zwolle nog mee maar in wat grotere steden 😮

  Vooral de recreatieve fietser de mountainbiker/wielrenner gaat overal doorheen. >:(


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door Nummer12, op 25 oktober 2015 10:38

  (…) Wat ik zo dom vind van die licht controles is dat ze geen setje lampjes meegeven van 2euro als je die boete krijgt. (…)

  Het bericht zelf niet gelezen? Laatste zin:

  … Voor de bezoekers die onverhoopt onverlicht aankomen zijn fietslampjes beschikbaar.  ⚠️ Meld

 13. @bernard, denk dat die laatste zin er de vorige keer niet stond, heb het artikel wel gelezen.

  @robert76, jij bedoelt dat de fietser tegen de richting van de rotonde in fietst? Want anders heb je gewoon niet te maken met een dergelijke situatie.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.