Berkum krijgt flinke kluif aan HHC

Zwolle – Berkum speelt dinsdag in de derde ronde van de KNVB Beker thuis tegen topklasser HHC Hardenberg. De Zwollenaren kunnen, met een door blessures gedecimeerde selectie, als absolute underdog de borst nat maken voor een zware klus.

"Het wordt er voor ons natuurlijk niet makkelijker op als de één na de andere speler wegvalt. Maar helemaal kansloos zijn we nu ook weer niet en ik denk niet dat het een ‘walk over’ zal worden. Je moet een beetje geluk hebben, maar het blijft bekervoetbal," stelt doelman Mathijs Bouwhuis van de Zwolse eersteklasser vast.
HHC draaide vorig jaar een sterk seizoen met een derde plek in de eindklassering van de Topklasse. In de nieuwe competitie begon de ploeg van trainer Marcel Groninger echter wisselvallig, waarbij winst en verlies zo’n beetje om de week op elkaar volgden. De Hardenbergers staan nu op een zesde plaats met 13 punten uit negen duels,maar er is zeker nog geen reden voor paniek want de achterstand op koploper Spakenburg bedraagt nog maar zeven punten.

Een week geleden verloor HHC kostbare punten bij Excelsior Maassluis, dat met 2-1 aan het langste eind trok. De Hardenbergers kwamen na een half uur achter, uit een volgens hen onterechte vrije trap, maar Philip Ties trok vier minuten later de stand weer gelijk. Ondanks een groot overwicht en flinke kansen voor HHC ging Excelsior er echter in de slotfase alsnog met de winst vandoor, en dat zorgde voor een flinke kater in Hardenberg. In de vorige ronde van de KNVB Beker had HHC minder moeite met collega-topklasser FC Lisse, dat met 0-4 werd weggespeeld. Jan Hooiveld scoorde de 0-1 en daarna liep HHC verder uit toen Koos Werkman voor 0-2 zorgde.

In het laatste kwartier verdubbelden Philip Ties en, opnieuw, Jan Hooiveld die score nog. Ook Berkum kijkt terug op een geslaagd bekertoernooi, waarin de Zwollenaren de zondagtopklassers TEC en JVC Cuijk elimineerden. Tegen Cuijk gaf Berkum vier keer (!) een voorsprong uit handen, zodat er niet alleen een verlenging maar ook een bloedstollende strafschoppenserie nodig was om de derde ronde te bereiken. In de competitie gaat het heel wat minder naar wens voor de ploeg van trainer Willem Brouwer. 
Na twee keer achter elkaar te hebben verloren kwam Berkum afgelopen zaterdag niet verder dan een 0-0 remise in het inhaalduel bij Enter Vooruit, de hekkensluiter in de 1e Klasse D.Zorgelijker nog was dat Berkum, dat al vijf spelers miste, ook middenvelder Marc van der Meulen met een waarschijnlijk langdurige blessure naar de ziekenboeg zag strompelen. Coach Brouwer zal dinsdag dus opnieuw flink moeten improviseren wat betreft zijn opstelling. De KNVB-bekerwedstrijd Berkum-HHC Hardenberg wordt dinsdag geleid door eredivisie-scheidsrechter Ed Janssen uit Meijel, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Opstelling VV Berkum:
  18. J Bacuna
  1. M Bouwhuis
  19. F Hermsen
  2. J Huisman
  5. R Kanseyo
  4. J Lemmens
  21. D Muis
  16. B Pool
  7. W Potkamp
  11. C van der Meulen
  8. R Wellenberg

  Wisselspelers VV Berkum:
  20. J Borger
  17. J de Jonge
  15. T Kooke
  12. J in het Veld
  25. B Onderstal
  14. T ter Haar
  10. M van der Meulen

 2. Opstelling HHC Hardenberg:
  9. J Hooiveld
  21. G Klok
  8. G Kobussen
  25. M Koetsier
  10. D Krohne
  5. A Manuhutu
  2. S Pol
  11. P Ties
  14. R van der Leij
  3. K Werkman
  22. H Zarbaf

  Wisselspelers HHC Hardenberg:
  6. G Reinders
  1. S Danes
  16. A Hussein
  19. A Piljic
  7. M Veldmate
  17. S Ypenburg

 3. Het is rust in Zwolle. VV Berkum zal het moeilijk krijgen om toch een overwinning of een verlenging uit het vuur te slepen.

 4. VV Berkum en HHC Hardenberg heeft alle 3 wissels gebruikt, maar invloed op de stand heeft het niet.
  59′ Wissel: Dennis Krohne UIT Mark Veldmate IN (HHC)
  63′ Wissel: Johnson Bacuna UIT Thom Kooke IN (Berkum)
  70′ Wissel: Razi Kanseyo UIT Timo ter Haar IN (Berkum)
  77′ Gele kaart: Ruud Wellenberg (Berkum)
  81′ Wissel: Felix Hermsen UIT J Borger IN (Berkum)
  82′ Wissel: Philip Ties UIT Andrej Piljic IN (HHC)
  89′ Wissel: Rob van der Leij UIT Stan Ypenburg IN (HHC)
  Het is einde wedstrijd in Zwolle. VV Berkum is uit het KNVB Bekertoernooi. HHC Hardenberg gaat door naar volgende ronde. Succes!

Reageer