De Librije terug aan de top!

Zwolle – De Librije, het driesterrenrestaurant van chefkok Jonnie Boer, in Zwolle is volgens het culinaire vakblad Lekker het beste restaurant van Nederland. De Librije stond vorig jaar op de 3e plaats van de lijst Lekker500, een lijst van de 500 beste restaurants in Nederland. Inter Scaldes uit Kruiningen is de nummer twee. Restaurant De Leest uit Vaassen is de nummer drie van Lekker.

de_librije.jpg 

Lekker: "Met de verhuizing naar de prachtig verbouwde oude stadsgevangenis van Zwolle heeft zich een nieuw elan van De Librije meester gemaakt. Jonnie Boers keuken presteert op bijna on-Europees topniveau en is iedereen opnieuw een stap voor. Hij voegt op geraffineerde wijze frisse zuren, oosterse kruiden en door fermentatie op smaak gebrachte ingrediënten aan zijn gerechten toe. Daarnaast is er de beleving, het theatrale en het elegante. De Librije anno nu is overrompelend."

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Het restaurant wordt steeds beter maar het ondertussen leegstaande echte gebouw met de naam "de Librije" verpaupert met de dag meer en meer. Een rijksmonument onwaardig.

  2. Het pand in de binnenenring van zwolle verzuurd door leegstand. Het schreeuwt om weer dienst te doen als exposositie ruiimte. In dagen van weleer hebben kunstenaars uit alle hoeken en gaten de librije gedecoreerd met hun werken.
    Zwolle is rijk aan talent en het zou een gouden zet zij om de librije hiermee in het daglicht te zetten.

  3. Mooie prestatie weer. Proficiat, Librije!

    Wel een kromme toelichting van 'Lekker': "…presteert op bijna on-Europees topniveau…". Alsof de norm voor topniveau buiten Europa wordt bepaald. Dacht het toch niet.

  4. Voor de vorige Librije-locatie volgt ongetwijfeld nog een geschikte bestemming.

    Dan moeten ze niet te lang meer wachten, sommige luiken zijn al verrot of hangen al gewoon scheef voor de ramen. Een rijksmonument waar je zo lang een goede boterham in hebt verdiend laat je toch maar zo niet achter voor de verrotting?

Reageer