Vragen over LHBT vluchtelingen in opvang Zwolle

Zwolle – Donderdag 22 oktober sprak Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland) in Nieuwsuur haar zorg uit over de klachten die het COC ontvangt van Syrische en Irakese vluchtelingen aangaande hun veiligheid in de noodopvang. COC Nederland spreekt over een opvallende groei van meldingen die binnen komen en denkt daarnaast dat dit ‘een topje van de ijsberg’ is. D66 Zwolle vraagt het college van Zwolle of de noodopvang voor LHBT vluchtelingen in de IJsselhallen Zwolle veilig is.

In een brief aan staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie vraagt ze te komen met maatregelen om de veiligheid van deze vluchtelingen aan te pakken met name een halt toe te roepen aan het uitschelden, pesten, en de bedreigingen ten aan zien van de seksuele geaardheid. De Irakeese vluchteling die donderdag in nieuwsuur zijn verhaal deed zit/zat in de noodopvang in Apeldoorn, na de uitzending is zijn situatie er niet beter op geworden. D66 vraagt om naar de situatie van bijvoorbeeld de opvang in Apeldoorn te informeren, om daar lering uitte trekken voor de opvang in Zwolle. Het COA is primair verantwoordelijk voor de veiligheid. D66 wil van het college weten of het met het COA in overleg is om de veiligheid van LHBT-ers op te lossen / of te voorkomen, bijvoorbeeld door de extra maatregelen te treffen die het COC voorstelt.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Probeer je de situatie eens voor te stellen; je zit met (zeg even) 400 andere mensen op een kluitje in een grote hal. Super blij ben je dat je weg bent uit het oorlogsgeweld. Maar de dagen die daarna volgen moet je je gewone leven weer oppakken. Dat kan dus niet he?! Je zit nog steeds met die 400 anderen in een grote hal. Niets te doen. Je mag niet werken. Wat doe je dus? Je vervelen. Wat gebeurt er als je je verveelt? Je gaat je ergeren aan anderen. En tsja… van het een komt het ander.

    Super dat we ze opvangen, weg uit de ellende. Het zijn en blijven mensen. Maar dit is geen eindstation. Dit is geen definitieve oplossing.

    Sterkte allemaal.

  2. Dat is gewoon cultuur bij deze gelukszoekers ergens niet tevreden over zijn dan mag je een ander in mekaar trappen of neersteken.
    Hup Holland hup.

Reageer