Opening Dalton Kindcentrum de Markesteen

Zwolle – Op woensdag 4 november van 12.00 tot 13.30 uur vindt de feestelijke opening plaats van het Dalton Kindcentrum de Markesteen in Zwolle-Zuid. Op deze officiële opening zijn kinderen, ouders, omwonenden en andere belangstellenden van harte welkom om kennis te maken met het kindcentrum, de leerkrachten en pedagogisch medewerkers.
Om 12.00 uur zal Jan Brink – wethouder Onderwijs, Financiën, Cultuur, Monumentenzorg en archeologie – de officiële openingshandeling verrichten en het nieuwe logo onthullen, samen met kinderen van het onderwijs en de opvang. Aansluitend wordt er onder het genot van een hapje en een drankje, een lekkernij en ranja voor de kinderen, getoast op deze opening. Voor alle aanwezige kinderen is er een leuk programma met onder andere schminken, een springkussen en diverse spelletjes.

Ouders en belangstellenden kunnen kennismaken met het kindcentrum en een rondleiding krijgen door de leslokalen, groepsruimtes en nieuwe buitenspeelruimte voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Het Dalton Kindcentrum is een centrale ontmoetingsplek in de wijk en is hiermee een mooie aanvulling op het basisonderwijs en de kinderopvang in Zwolle-Zuid. Kinderen kunnen in het kindcentrum spelen, met en van elkaar leren en de wereld ontdekken. Jorien Griffioen (directeur de Markesteen) is enthousiast over de samenwerking binnen het DKC. “In het kindcentrum krijgen we de mogelijkheid om kinderen van jong tot oud een zorgzame en uitdagende omgeving te bieden, waar ze hun talenten kunnen ontdekken en zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen”. Een kindcentrum komt niet zomaar tot stand, hier is een zorgvuldige en uitvoerige voorbereiding aan vooraf gegaan.

Om het Dalton onderwijs te integreren in de kinderopvang, wordt er gewerkt vanuit een gezamenlijke pedagogisch visie op basis van onze kernwaarden: plezier, onderzoekend, inlevend, toegankelijk en betrouwbaar. Laura Wiersma, regiomanager bij Partou kinderopvang ziet meerwaarde in het Dalton Kindcentrum: “Leerkrachten en pedagogisch medewerkers werken samen aan de ontwikkeling van de kinderen, waardoor we er met elkaar zorg voor dragen dat de kinderen opgroeien in een veilige en vertrouwde omgeving. Op de dagopvang is er voor de peuters speciale aandacht voor peuteractiviteiten. Vanuit de opvang zullen we regelmatig samen met het onderwijs activiteiten organiseren”.

Artikel delen:

Reageer